Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
János Rechnitzer
A területi politika intézményrendszerének változása

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: Széchenyi István University, Győr
regional sciences
Doctoral School of Regional Sciences and Business Administration

Thesis supervisor: János Rechnitzer
Location of studies (in Hungarian): Széchenyi István Egyetem Regionális- és Gazdaságtudományi Doktori Iskola
Abbreviation of location of studies: SZE


Description of the research topic:

Az intézményrendszer sokszínű csokor, amely nagyon változatos kínálatot nyújthat a fejlesztések megvalósítása számára. Az országok jellege, az állami berendezkedések sajátossága, a kialakult irányítási és fejlesztési intézményrendszer egyértelműen hat a regionális, területi, illetve település dimenzióban is megjelenő fejlesztési intézményrendszerre. A kutatás célja, hogy a fejlesztés intézményrendszerét tipizálja, azok főbb sajátosságait meghatározza, az egyes domináns elemek fejlődését értékelje és kijelölje azok megújításának irányait. A kutatás során az összehasonlító elemzések történhetnek meg a kelet- és közép-európai térség országaival, illetve a hazai modellek sajátosságait keressük részben a gazdaságpolitika egészének intézményrendszerében, részben pedig a területi decentralizáció kínálta lehetőségek alapján.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2017-01-31


2017. III. 21.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. május 5-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 1.2343 ( 2017. II. 28. )