Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Péter Takács
A modern állam: történeti perspektívák, kihívások és a kihívásokra adott válaszok

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: Széchenyi István University, Győr
law
Postgraduate Doctoral School of Law and Political Sciences

Thesis supervisor: Péter Takács
Location of studies (in Hungarian): Széchenyi István Egyetem
Abbreviation of location of studies: SZE


Description of the research topic:

A doktori témakörben azt kell megvizsgálni, hogy miként, milyen történelmi összefüggések között és milyen tényezők hatására jöttek létre az újkor elején a modern európai államok, s azok hogyan alakultak át a XV–XX. század folyamán mind Európában, mind pedig a világ mindazon részein, ahová kiterjesztették őket. A vizsgálatnak ki kell terjednie arra is, hogy a nemzetállamokat a XX. században milyen nemzeti, szociális, természetvédelemmel összefüggő, nemzetközi integrációs és globalizációs stb. kihívások érték, s azokra az államok miként reagáltak. A kutatási feladat része az is, hogy az államtudományok, közvetlenül pedig az államelmélet miként reagált a korunkban kialakult új helyzetre.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2017-03-01


2017. III. 21.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. május 5-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 1.2343 ( 2017. II. 28. )