Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
László Horváth
Kontextuális sajátosságok paramétereit kapcsolatba hozó függvények feltárása és új alkalmazásai virtuális mérnöki terekben

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: Universitas Budensis
computer sciences
Doctoral School of Applied Informatics and Applied Mathematics

Thesis supervisor: László Horváth
Location of studies (in Hungarian): Óbudai Egyetem
Abbreviation of location of studies: ÓE


Description of the research topic:

A mérnöki objektumok modellezésében a legutóbbi eredmények lehetővé és egyben fontossá tették, hogy a sajátosságok paramétereit összefüggésbe hozó függvények beépüljenek a mérnöki feladathoz kapcsolódó modellekbe. A kutatási feladat első része meghatározni a mérnöki objektumokat leíró sajátosságok tipikus kontextusainak paraméterkapcsolatait és megkeresni a kontextus leírására leginkább alkalmas függvényeket. Második feladat megvizsgálni, hogy a kapott függvények a tipikus virtuális térbeli alkalmazások kritériumaival mely kapcsolatban vannak. A harmadik feladat az első két részben elért eredmények alapján javaslatot tenni generikus sajátosság-láncokra.

Required language skills: angol
Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2016-12-31


2017. III. 21.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. május 5-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 1.2343 ( 2017. II. 28. )