Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
György Németh
Görög feliratok mint a társadalomtörténet forrásai

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Debrecen
linguistics
Doctoral School of Linguistics

Thesis supervisor: György Németh
Location of studies (in Hungarian): DE, Debrecen, Egyetem tér 1., Főép. 419/1. "oktatói szoba"
Abbreviation of location of studies: DEBTK


Description of the research topic:

A történettudomány és a klasszika-filológia fontos és egyre bővülő forráscsoportját jelentik a feliratok. A görög feliratokat lehet nyelvi, nyelvtörténeti, dialektológiai, írástörténeti, politikatörténeti szempontból elemezni, de nem kevésbé fontos forrását jelentik a társadalomtörténetnek is. Javasolt témák a nők és a feliratok (pl. feliratállítási szokásaik, szereplésük feliratokon), vallási közösségek és felirataik, az antik mágia, idegenek a feliratokon, feliratok és családtörténet. A feliratok túlnyomó többsége hozzáférhető on- és offline formában, elemzésükhöz megbízható ógörög tudás szükséges, a szakirodalom olvasásához pedig angol, francia, német és olasz nyelvismeret várható el.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2016-11-15


2017. III. 21.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. május 5-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 1.2343 ( 2017. II. 28. )