Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Csaba Benedek
Mobil 3D környezetérzékelés geo-adatbázis háttérrel

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: Pázmány Péter Catholic University, Budapest
computer sciences
Roska Tamás Doctoral School of Sciences and Technology

Thesis supervisor: Csaba Benedek
Location of studies: Pázmány Péter Katolikus Egyetem Roska Tamás Műszaki és Természettudományi Doktori Iskola
Abbreviation of location of studies: ITK


Description of the research topic:

"Napjaink érzékelői forradalmasították a 3D információgyűjtést. Az autós fedélzeti Lidar szkennerek, kamerarendszerek és navigációs szenzorok nagy időbeli, de limitált térbeli felbontású méréssorozatokat rögzítenek, ahol a környezeti takarási jelenségek és a rövid megfigyelési idő korlátozzák a begyűjthető információt.
Az újgenerációs térinformatikai rendszerek (GIS) nagy térbeli részletezettségű 3D térképet tárolnak a városról sűrű pontfelhők, fényképek, és szemantikai metaadatok formájában. Itt nagy kihívás a térfelmérések magas költsége, gazdaságos kiértékelése, és a meta-adatok folyamatos frissítése.
A kutatás fő célja az instant autós érzékelés és a GIS rendszerekben található információk együttes kiaknázásának támogatása olyan új algoritmikus eszköztárral, amivel az önjáró autók valós időben, döntésük előkészítéséhez juthatnak releváns GIS információkhoz, valamint lehetőség nyílik a járművek szenzoradatait GIS bővítéshez és frissítéshez felhasználni.
"

Required language skills: angol
Recommended language skills: angol
Further requirements: 
C/C++ programozási gyakorlat szükséges. Számítógépes látás, képfeldolgozás vagy pontfelhő alapú 3D felismerés, illetve rekonstrukció területeken szerzett tapasztalat előnyt jelent.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2016-12-31

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )