Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
György Károlyi
Szálas szerkezetű anyagok diszkrét mechanikai modellezése

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: Budapest University of Technology and Economics
civil engineering
Pál Vásárhelyi Doctoral School of Civil Engineering and Earth Sciences

Thesis supervisor: György Károlyi
Location of studies (in Hungarian): BME Tartószerkezetek Mechanikája Tanszék
Abbreviation of location of studies: BMETM


Description of the research topic:

Szálas szerkezetű anyagok előfordulnak a mérnöki gyakorlatban (szálerősítéses anyagok) és biológiai rendszerekben (sejtváz vagy porózus csontok szerkezete). Ilyen szerkezetek rugalmas tulajdonságainak vizsgálatára gyakran alkalmaznak olyan modellt, amely hajlékony szálak véletlen hálózatából áll, ahol a szálakat keresztkötések csatolják egymáshoz. A keresztkötések ezekben a modellekben egymáshoz képest szabadon elfordulnak. A modell vizsgálata során azt tapasztalták, hogy a hálózat sűrűségének függvényében vagy a hajlítási, vagy a normál alakváltozások dominálnak. Ezt a modellt szeretnénk tovább vizsgálni, figyelembe véve a keresztkötések elfordulás elleni merevségét is. Azt várjuk, hogy az így módosított hálózatban a nyírási alakváltozások szerepe is jelentős lesz. A modellel szerzett tapasztalatok hasznosak lehetnek a sejtváz viselkedésének megértésében és a szálerősítéses anyagok vizsgálatában is.

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2016-12-20


2017. III. 21.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. május 5-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 1.2343 ( 2017. II. 28. )