Thesis supervisor: Gabriella Andrássyné Baka
co-supervisor: György Bázár
Location of studies (in Hungarian): Kaposvári Egyetem, Agrár-és Környezettudományi Kar, Táplálkozástudományi és Termeléstechnológiai Tanszék Abbreviation of location of studies: AKKTT
Description of the research topic:
A kutatás célja szinbiotikus húskészítmények prototípusának és gyártástechnológiájának kidolgozása, a termékváltozatok minőségi tulajdonságainak műszeres nyomon követése a technológia függvényében. Olyan csökkentett zsír- és kémiai tartósítószer-tartalmú (só, nitritek) új funkcionális húskészítményeket (szinbiotikus szalámi, sonka) szeretnénk létrehozni maximális probiotikus hatású starterkultúrák, prebiotikumok és sókeverékek megfelelő kombinációjának felhasználásával, amelyek mikrobiológiai, technológiai, valamint érzékszervi minősége megfelel a fogyasztói elvárásoknak. A kutatás és termékfejlesztés során a humán érzékszervi vizsgálatok modellezésére alkalmas gyors, objektív vizsgálati módszerek, ún. elektronikus orr és nyelv eszközök alkalmazását tervezzük
Required language skills: angol Number of students who can be accepted: 1
Deadline for application: 2016-06-10
2024. IV. 17. ODT ülés Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).