Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
György Bázár
Nagy hozzáadott értékkel rendelkező húskészítmények organoleptikus és műszeres vizsgálata, különös tekintettel az íz és illatanyagokra

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Kaposvár
animal husbandry
Doctoral School of Animal Science

Thesis supervisor: Gabriella Andrássyné Baka
co-supervisor: György Bázár
Location of studies (in Hungarian): Kaposvári Egyetem, Agrár-és Környezettudományi Kar, Táplálkozástudományi és Termeléstechnológiai Tanszék
Abbreviation of location of studies: AKKTT


Description of the research topic:

A kutatás célja szinbiotikus húskészítmények prototípusának és gyártástechnológiájának kidolgozása, a termékváltozatok minőségi tulajdonságainak műszeres nyomon követése a technológia függvényében. Olyan csökkentett zsír- és kémiai tartósítószer-tartalmú (só, nitritek) új funkcionális húskészítményeket (szinbiotikus szalámi, sonka) szeretnénk létrehozni maximális probiotikus hatású starterkultúrák, prebiotikumok és sókeverékek megfelelő kombinációjának felhasználásával, amelyek mikrobiológiai, technológiai, valamint érzékszervi minősége megfelel a fogyasztói elvárásoknak. A kutatás és termékfejlesztés során a humán érzékszervi vizsgálatok modellezésére alkalmas gyors, objektív vizsgálati módszerek, ún. elektronikus orr és nyelv eszközök alkalmazását tervezzük

Required language skills: angol
Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2016-06-10


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )