Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
György Bázár
Állati eredetű funkcionális élelmiszerek kedveltségének és aroma jellemzőinek műszeres vizsgálata

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Kaposvár
animal husbandry
Doctoral School of Animal Science

Thesis supervisor: György Bázár
belső konzulens: Szente Viktória
Location of studies (in Hungarian): Kaposvári Egyetem, Agrár-és Környezettudományi Kar, Táplálkozástudományi és Termeléstechnológiai Tanszék
Abbreviation of location of studies: AKKTT


Description of the research topic:

A kutatás célja a funkcionális élelmiszerek fogyasztói megítélésének vizsgálata. A marketingkutatásokban gyakran használt szubjektív bírálói tesztek mellett objektív érzékszervi vizsgálatokat tervezünk alkalmazni. A kutatások segítségével feltérképezhetők a különböző ízek és illatok, hangok, valamint a márka, feltételezett minőség és egyéb, termékre vonatkozó prekoncepciók keltette hatások. A termékek aromaanyagaiban mérhető különbségeket elektronikus szenzorsorokon alapuló ún. elektronikus-orr és -nyelv készülékekkel is vizsgáljuk a szubjektív (márka preferencia) és objektív (mérhető íz/illat) tényezők leírása érdekében. A kutatás tárgyát képező termékcsoporton belül vizsgáljuk az azonos összetételű és aromájú, de különböző márkajelzéssel ellátott, valamint a különböző összetételű és aromájú, de azonos márkajelzéssel ellátott termékek fogyasztói preferenciáját. Eredményeink segíthetnek a fogyasztói viselkedés jobb megértésében, illetve a termékprofil-kialakítás módszertanának fejlesztésében.

Required language skills: angol
Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2016-06-10


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )