Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Tímea Heinerné Barzó
I. A polgári jogviszony alanyainak személyi és vagyoni viszonyai, a személyek, a modern családjog és a kötelmi jog alapintétzményeinek dogmatikai kérdései

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Miskolc
law
Ferenc Deak Doctoral School of Law

Thesis supervisor: Tímea Heinerné Barzó
Location of studies (in Hungarian): ME ÁJK
Abbreviation of location of studies: ÁJK


Description of the research topic:

- A jogképesség, cselekvőképesség körében érvényesülő modernizációs törekvések, a gyermekek képviselete, a személyiségvédelem elméleti kérdései, a sérelemdíj sajátos helye és megítélése, valamint a személyiségvédelem és az egészségügyi kártérítési perek, illetve a szerzői jog kapcsolódási pontjai.
- A téma keretében kutathatóak továbbá a családjog fontosabb területei a családjog harmonizációjára és kodifikációjára tekintettel.
- A doktori alprogram keretein belül lehetőség nyílik a meghirdetett témakörök nemzetközi és az európai jogi összehasonlító kutatására és elemzésére is.

Recommended language skills (in Hungarian): angol
Number of students who can be accepted: 2

Deadline for application: 2016-12-31


2017. III. 21.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. május 5-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 1.2343 ( 2017. II. 28. )