Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
Zsolt Szendrő
A nyúlhús funkcionális értékének javítása

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Kaposvár
animal husbandry
Doctoral School of Animal Science

Thesis supervisor: Zsolt Szendrő
Location of studies (in Hungarian): Agrár-és Környezettudományi Kar, Állatgenetikai és Biotechnológiai Tanszék
Abbreviation of location of studies: AKKÁT


Description of the research topic:

A nyúlhús sok szempontból az egyik legegészségesebb húsféleség. Magas a fehérje- és alacsony a zsírtartalma, magas a PUFA és ezen belül az omega-3 zsírsavak aránya. Funkcionális értéke azonban tovább növelhető. A kutatási témában lenmaggal vagy lenolajjal, szelénnel és E vitaminnal (alfa-tokoferollal) kiegészített takarmányt etetünk növendék nyulakkal. Vizsgáljuk az etetési és a tárolási időszak hosszának, a tárolás módjának (vákuumos és védőgázos csomagolás), az elkészítés módjának (sütés és főzés) hatását, valamint üzemi kísérletet is beállítunk.

Required language skills: angol
Recommended language skills (in Hungarian): angol
Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2016-06-10


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )