Thesis supervisor: Zsolt Szendrő
Location of studies (in Hungarian): Agrár-és Környezettudományi Kar, Állatgenetikai és Biotechnológiai Tanszék Abbreviation of location of studies: AKKÁT
Description of the research topic:
A nyúlhús sok szempontból az egyik legegészségesebb húsféleség. Magas a fehérje- és alacsony a zsírtartalma, magas a PUFA és ezen belül az omega-3 zsírsavak aránya. Funkcionális értéke azonban tovább növelhető. A kutatási témában lenmaggal vagy lenolajjal, szelénnel és E vitaminnal (alfa-tokoferollal) kiegészített takarmányt etetünk növendék nyulakkal. Vizsgáljuk az etetési és a tárolási időszak hosszának, a tárolás módjának (vákuumos és védőgázos csomagolás), az elkészítés módjának (sütés és főzés) hatását, valamint üzemi kísérletet is beállítunk.
Required language skills: angol Recommended language skills (in Hungarian): angol Number of students who can be accepted: 1
Deadline for application: 2016-06-10
2024. IV. 17. ODT ülés Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).