Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
János Tamás
Evaluation of agroecologocal regions during quality and sustainable food production

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Debrecen
food sciences
Doctoral School of Food Sciences

Thesis supervisor: János Tamás
Location of studies (in Hungarian): DE MÉK
Abbreviation of location of studies: DE


Description of the research topic:

A fenntartható élelmiszer előállítás alapvető feltétele a természeti erőforrásokkal (víz, talaj, biodiverzitás, tájkép) való olyan hatékony gazdálkodás, amely megőrzi és fenntartja az élelmiszer kapacitások biztosítását. A kutatás során térinformatikai és távérzékelési eszközökkel idősoros vizsgálatok alapján értékeljük az egyes régiók, elsősorban vízgazdálkodási és tápanyag-gazdálkodási kapcsolatait. A modellezés során meghatározzuk a várható tér és időbeli trendeket és térbeli optimalizálást végzünk a leginkább meghatározó termékpályák esetében. A kutatás során meg kell vizsgálni elsősorban a mezőgazdasági szerves eredetű nem pontszerű vízszennyezés terjedését (diszperzió, abszorció, kimosódás) és javaslatokat kell kidolgozni ezek csökkentésére, felszámolására.

Required language skills: Hungarian
Recommended language skills (in Hungarian): English
Further requirements: 
MSc degree

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2017-03-15

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )