Login
 Forum
 
 
Thesis topic proposal
 
János Tamás
Spectral evaluation of the properties of meat flour and hemoglobin blood product

THESIS TOPIC PROPOSAL

Institute: University of Debrecen
food sciences
Doctoral School of Food Sciences

Thesis supervisor: János Tamás
Location of studies (in Hungarian): DE Élelmiszertudományi Doktori Iskola
Abbreviation of location of studies: DE


Description of the research topic:

A vágóhídi feldolgozás során jelentős mennyiségű húsliszt és hemoglobin tartalmú vértermék keletkezik, amelyek a jelenlegi hulladékgazdálkodási előírások miatt speciális kezelést igényelnek. A kutatás célja ezen speciális előkezelési eljárások továbbfejlesztése, illetve új, piacképes termékek előállítása. Az előállítás során olyan non-invazív spektrális eljárások kidolgozását kell elvégezni, amely versenyképesen képes helyettesíteni a hagyományos analitikai és biokémiai megoldásokat. Ezzel megnövelve a gyártási technológiák kapacitását, illetve új minőségellenőrzési eljárások bevezetésére ad lehetőséget.

Required language skills: Hungarian
Recommended language skills (in Hungarian): English
Further requirements: 
MSc degree

Number of students who can be accepted: 1

Deadline for application: 2017-03-15

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )