Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2023. XII. 22.
Személyes adatok
Tavaszi-Sárosi Szilvia
név Tavaszi-Sárosi Szilvia
intézmény neve
doktori iskola
MATE Kertészettudományi Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Kertészettudományi Doktori Iskola 100%
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 482-6330
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2009
fokozat tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2008 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 1.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 1
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Varga László István PhD 2017  KeTDI

jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Sfaxi Ameni (PhD) (2025/08)  KeTDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Gyógy-és aromanövények illékony komponenseinek vizsgálata GC-MS és GC-FID módszerekkel; vadon termő Lamiaceae fajok diverzitásának felmérése
jelenlegi kutatásainak tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
Közlemények
2023

Kandoudi Wafae, Tavaszi-Sárosi Szilvia, Németh-Zámboriné Eva: Inducing the Production of Secondary Metabolites by Foliar Application of Methyl Jasmonate in Peppermint, PLANTS-BASEL 12: (12) 2339
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2023

Gupcsó Katalin, Kókai Zoltán, Bálint Melinda, Tavaszi-Sárosi Szilvia, Németh Éva Zámboriné: Studies on Sensory and Phytochemical Characteristics of Poppy (Papaver somniferum L.) Varieties for Their Oil Utilisation, FOODS 12: (17) p. 3165.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2023

Mulugeta Sintayehu Musie, Sárosi Szilvia, Radácsi Péter: Physio-morphological trait and bioactive constituents of Ocimum species under drought stress, INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS 205: p. 117545.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2021

Sipos László, Balázs László, Székely Géza, Jung András, Sárosi Szilvia, Radácsi Péter, Csambalik László: Optimization of basil (Ocimum basilicum L.) production in LED light environments – a review, SCIENTIA HORTICULTURAE 289: 110486
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
független idéző közlemények száma: 35
nyelv: angol
URL 
2019

Ahmed Hiwa M., Tavaszi-Sarosi Szilvia: Identification and quantification of essential oil content and composition, total polyphenols and antioxidant capacity of Perilla frutescens (L.) Britt, FOOD CHEMISTRY 275: pp. 730-738.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 64
nyelv: angol
URL 
2018

Sára Kindlovits, Szilvia Sárosi, Katalin Inotai, Goran Petrović, Gordana Stojanović, Éva Németh: Phytochemical characteristics of root volatiles and extracts of Achillea collina Becker genotypes, JOURNAL OF ESSENTIAL OIL RESEARCH 30: (5) pp. 330-340.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
URL 
2017

Blasko A, Gazdag Z, Grof P, Mate G, Sarosi S, Krisch J, Vagvolgyi C, Makszin L, Pesti M: Effects of clary sage oil and its main components, linalool and linalyl acetate, on the plasma membrane of Candida albicans: an in vivo EPR study., APOPTOSIS 22: (2) pp. 175-187.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 17
nyelv: angol
URL 
2016

Krisztina Szabó, Mahmoud Malekzadeh, Péter Radácsi, Márta Ladányi, Péter Rajhárt, Katalin Inotai, Szilvia Tavaszi-Sárosi, Éva Németh: Could the variety influence the quantitative and qualitative outcome of lemon balm production?, INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS 83: pp. 710-716.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 12
nyelv: angol
URL 
2015

Bernhardt Botond, Sipos László, Kókai Zoltán, Gere Attila, Szabó Krisztina, Bernáth Jenő, Sárosi Szilvia: Comparision of different Ocimum basilicum L., gene bank accessions analysed by GC-MS and sensory profile, INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS 67: pp. 498-508.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 16
nyelv: angol
URL 
2013

Sárosi Sz, Sipos L, Kókai Z, Pluhár Zs, Szilvássy B, Novák I: Effect of different drying techniques on the aroma profile of Thymus vulgaris analyzed by GC-MS and sensory profile methods, INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS 46: pp. 210-216.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 32
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:180 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
203
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
206
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
1
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
2 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
105
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
39
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
404


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )