Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2013. IX. 09.
Személyes adatok
név Szente Viktória
születési év 1975
intézmény neve
Kaposvári Egyetem
Egyetemi Doktori Tanács (tanácskozási jogú tag)
doktori iskola
KE Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola (témavezető)
Doktori Iskola Tanácsa (tanácskozási jogú tag)
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Kaposvári Egyetem
Elérhetőségek
drótpostacím szente.viktoriake.hu
telefonszám +36 82 505-800/219
mobiltelefon száma +36 70 263-6926
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2005
fokozat tudományága gazdálkodás- és szervezéstudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Kaposvári Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2004 - Kaposvári Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 3
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 3
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Temesi Ágoston PhD 2011  GSDI-KE
témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
Olsovszkyné Némedi Andrea PhD (2014)  
Soós Mihály PhD (2014)  
Szabó Zoltán PhD (2014)  GSDI-KE
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Szabó Sára PhD (2014)  GSDI-KE
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Fogyasztói magatartás vizsgálata a rés (niche) jellegű élelmiszerek piacán, kiegészítve annak ökonomiai és társadalmi aspektusaival
jelenlegi kutatásainak tudományága gazdálkodás- és szervezéstudományok
élelmiszertudományok
Közlemények
2012

Szakály Zoltán, Szente Viktória, Kövér György, Polereczki Zsolt, Szigeti Orsolya: The influence of lifestyle on health behavior and preference for functional foods, APPETITE 58: (1) pp. 406-413.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 2.541
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
Teljes dokumentum 
2012

Szakály Zoltán, Szente Viktória, Polereczki Zsolt, Szigeti Orsolya: Consumer beliefs and misbeliefs about dairy products in Hungary., MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL 67: (2) pp. 181-184.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.279
nyelv: angol
2011

Szente Viktória, Szakály Zoltán, Széles Gyula: Ökoélelmiszerek megítélése Magyarországon - Alakuló fogyasztói tudatosság., GAZDÁLKODÁS 55: (5) pp. 512-517.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2011

Z Szakály, V Szente, Zs Polereczki, O Szigeti: Health conscious consumer and functional foods — Exploration of factors affecting consumer behaviour in Hungary via focus group discussions, ACTA ALIMENTARIA 40: (3) pp. 335-344.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.444
nyelv: angol
Teljes dokumentum 
2010

Szente Viktória: A marketingműveletek végrehajtása – követendő példa Ausztria, In: Szakály Zoltán, Pallóné Kisérdi Imola, Nábrádi András (szerk.) Marketing a hagyományos és tájjellegű élelmiszerek piacán. Kaposvár: Kaposvári Egyetem, 2010. pp. 194-202.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Szaktanulmány
nyelv: magyar
2010

Szente Viktória: Egyes hagyományos és tájjellegű magyar termékek és – élelmiszerek táplálkozási előnyei, kiemelt példákkal., In: Szakály Zoltán, Pallóné Kisérdi Imola, Nábrádi András (szerk.) Marketing a hagyományos és tájjellegű élelmiszerek piacán. Kaposvár: Kaposvári Egyetem, 2010. pp. 37-42.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Szaktanulmány
nyelv: magyar
2008

Szente V: Consumer trends in organic foods in Hungary, HUNGARIAN AGRICULTURAL RESEARCH 17: (4) pp. 9-12.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: magyar
Teljes dokumentum 
2006

Szente Viktória, Széles Gyula, Szakály Zoltán: Az élelmiszer-fogyasztói magatartástrendek vizsgálata, kiemelt figyelemmel a stratégiai élelmiszerekre., ÉLELMISZER, TÁPLÁLKOZÁS ÉS MARKETING 3: (2) pp. 3-11.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: magyar
2004

Szakály Zoltán, Szigeti Orsolya, Szente Viktória: Hagyományos magyar termékek marketinglehetőségeinek elemzése a vidékfejlesztés szempontjainak figyelembevételével., In: Inotai András, Bognár Károly (szerk.) EU-tanulmányok I-V. Budapest: Nemzeti Fejlesztési Hivatal, 2004. pp. 465-496.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Szaktanulmány
független idéző közlemények száma: 5
nyelv: magyar
2004

Szente Viktória: Organikus élelmiszerek fogyasztási és vásárlási szokásainak vizsgálata Magyarországon, ÉLELMISZER, TÁPLÁLKOZÁS ÉS MARKETING 1: (1-2) pp. 101-106.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: magyar
Teljes dokumentum 
a legjelentősebbnek tartott 10 közlemény összegzett impakt faktora:3.264 
ezekre történt független hivatkozások száma:16 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható tudományos közleményeinek száma:
79
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
165
monográfiák és szakkönyvek:
1
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
8 
összes tudományos közleményének összegzett impakt faktora:
4.629
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
9
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
17
összes tudományos közleményének független idézettségi száma:
56
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
Szerkesztője az Élelmiszer, táplálkozás és marketing, a Regional and Business és a Tejgazdaság c. folyóiratoknak. Több tudományos és szakmai konferencia szervezője.


2014. I. 02.
Utóbbi öt év publikációi
Az évváltás miatt az utóbbi öt év publikációin a 2009-2013(2014) időszakban megjelent közleményeket értjük.

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.1333 ( 2014. VII. 17. )