Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2013. IX. 09.
Személyes adatok
Szakály Zoltán
név Szakály Zoltán
születési év 1965
intézmény neve
doktori iskola DE Ihrig Károly Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola (törzstag)
KE Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola (témavezető)
Doktori Iskola Tanácsa
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása DE Ihrig Károly Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola 70%
KE Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola 30%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Kaposvári Egyetem
Elérhetőségek
drótpostacím szakaly.zoltanke.hu
telefonszám +36 52 508-304
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1994
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
2013 - Debreceni Egyetem
egyetemi tanár (professzor)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 23.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 18
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Böröndi-Fülöp Nikoletta PhD 2012  GSDI-KE
Horváth József PhD 2011  GSDI-KE
Polereczki Zsolt PhD 2011  GSDI-KE
Tarnavölgyi Gábor PhD 2010  GSDI-KE
Molnár Eszter PhD 2007  GSDI-KE
Huszka Péter PhD 2006  GSDI-KE
Kőnig Gábor PhD 2006  GSDI-KE
Lendvai Edina PhD 2005  GSDI-KE
Szente Viktória PhD 2005  GSDI-KE
Szigeti Orsolya PhD 2005  GSDI-KE
Berke Szilárd PhD 2003  GSDI-KE
Molnár Csilla PhD 2001  GSDI-KE
témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
Olsovszkyné Némedi Andrea PhD (2014)  GSDI-KE
Soós Mihály PhD (2014)  GSDI-KE
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Jasák Helga PhD (2016)  IKGSDI
Fehér András PhD (2015)  IKGSDI
Horváthné Szigedi Katalin PhD (2015)  GSDI-KE
Szabó Sára PhD (2015)  GSDI-KE
Gál Bertalanné Czékus Ildikó PhD (2014)  GSDI-KE
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Funkcionális, hagyományos és organikus élelmiszerek marketingje. Táplálkozásmarketing stratégiák. Innováció, minőség és a marketing kapcsolata. Közösségi marketing. Tej- és húsgazdasági marketing.
jelenlegi kutatásainak tudományága gazdálkodás- és szervezéstudományok
élelmiszertudományok
Közlemények
2012

Szakály Zoltán, Szente Viktória, Kövér György, Polereczki Zsolt, Szigeti Orsolya: The influence of lifestyle on health behavior and preference for functional foods, APPETITE 58: (1) pp. 406-413.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 2.541
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
Teljes dokumentum 
2011

Szakály Zoltán Aranyosy Árpád (szerk.): Táplálkozásmarketing, Budapest: Mezőgazda Kiadó, 216 p.
dokumentum típusa: Könyv/Szakkönyv
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: magyar
2011

Z Szakály, V Szente, Zs Polereczki, O Szigeti: Health conscious consumer and functional foods — Exploration of factors affecting consumer behaviour in Hungary via focus group discussions, ACTA ALIMENTARIA 40: (3) pp. 335-344.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.444
nyelv: angol
Teljes dokumentum 
2010

Szakály Zoltán: Marketingkutatás a hagyományos és tájjellegű élelmiszerek piacán, In: Szakály Zoltán, Pallóné Kisérdi Imola, Nábrádi András (szerk.) Marketing a hagyományos és tájjellegű élelmiszerek piacán. Kaposvár: Kaposvári Egyetem, 2010. pp. 68-79.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
nyelv: magyar
2009

Szakály Z, Horváthné Kovács B, Biacs P, Szakály S: Calcium and phosphorus balance in the nutrition of the population in EU-25, MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL 64: (4) pp. 365-368. Paper -.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.406
nyelv: angol
2008

Szakály Zoltán, Szente Viktória, Széles Gyula: Fogyasztói trendek és stratégiák az öko-, a hagyományos- és a funkcionális élelmiszerek piacán., In: Szűcs István, Farkasné Fekete Mária (szerk.) Hatékonyság a mezőgazdaságban: elmélet és gyakorlat. Budapest: Agroinform Kiadó, 2008. pp. 207-226.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Szaktanulmány
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: magyar
2008

Szakály Zoltán, Szente Viktória, Széles Gyula: Consumption trends and strategies on organic, traditional and functional food markets, In: Szűcs István, Fekete Farkas Mária (szerk.) Efficiency in Agriculture: Theory and practice. Budapest: Agroinform Kiadó, 2008. pp. 207-226.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Szaktanulmány
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
2007

Szakály Zoltán, Szigeti Orsolya, Biacs Péter Ákos, Szente Viktória: The marketing challenges of branded, new generation hungaricums., HUNGARIAN AGRICULTURAL RESEARCH 16: (3) pp. 8-12.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2005

Szakály Zoltán, Szente Viktória, Szigeti Orsolya: A hazai közösségi marketingben jelentkező anomáliák és feladatok., ÉLELMISZER, TÁPLÁLKOZÁS ÉS MARKETING 2: (1-2) pp. 3-11.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: magyar
2004

Szakály Zoltán, Berke Szilárd: The Connection Between Nutrition, Quality and Marketing In Case of Foodstuffs., In: Berács József, Lehota József, Piskóti István, Rekettye Gábor (szerk.) Marketing theory and practice: the Hungarian perspective. Budapest: Akadémiai Kiadó, 2004. pp. 380-402. (Transition, competitiveness and economic growth, ISSN 1419-3159; 7.)
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Szaktanulmány
független idéző közlemények száma: 6
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott 10 közlemény összegzett impakt faktora:3.391 
ezekre történt független hivatkozások száma:19 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható tudományos közleményeinek száma:
141
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
348
monográfiák és szakkönyvek:
5
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
19 
összes tudományos közleményének összegzett impakt faktora:
6.822
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
14
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
18
összes tudományos közleményének független idézettségi száma:
252
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
Lektorált tudományos folyóiratokban főszerkesztő: Tejgazdaság; Élelmiszer, táplálkozás és marketing; Regional and Business Studies. Lektorált tudományos folyóiratokban szerkesztőbizottsági tag: Apstrakt; Studies in Agricultural Economics; Acta Agraria Kaposváriensis. Fontosabb kitüntetések: Bolyai Emléklap; Szent-Györgyi Albert Díj. Baka József Díj, Kaposvári Egyetemért Emlékérem


2014. IV. 07.
Meghívó az ODHT megalakulásának 20. évfordulójára rendezett ünnepi ülésre



2014. I. 02.
Utóbbi öt év publikációi
Az évváltás miatt az utóbbi öt év publikációin a 2009-2013(2014) időszakban megjelent közleményeket értjük.

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.1255 ( 2013. XII. 17. )