Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2023. XI. 07.
Személyes adatok
Bánáti Diána
név Bánáti Diána
intézmény neve
doktori iskola
OE Biztonságtudományi Doktori Iskola (oktató)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása SzTE Környezettudományi Doktori Iskola 99%
OE Biztonságtudományi Doktori Iskola 1%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Szegedi Tudományegyetem
Elérhetőségek
telefonszám +36 30 237-7966
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1996
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
tudományos fokozat, cím Habilitáció
fokozat megszerzésének éve 2006
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Debreceni Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2020 - Szegedi Tudományegyetem
egyetemi tanár
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 3
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 3
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Holbné Nábrádi Zsófia Ildikó PhD 2022  IKGSDI
(50%) Belovai Judit PhD 2017  ÁTDI-KE
Szűcs Viktória PhD 2014  TTDI-BCE

jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Lőrincz Ádám (PhD) (2026/08)  KDI3-SzTE
(50%) Varga Krisztina (PhD) (2026/08)  KDI3-SzTE
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület élelmiszer-biztonság, kockázat-elemzés, fogyasztói magatartás/attitűdök, agráretika, kockázat-kommunikáció
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
egészségtudományok
Közlemények
2022

B. Raposa, E. Antal, J. Macharia, M. Pintér, N. Rozmann, D. Pusztai, M. Sugár, D. Bánáti: The issue of acidity and alkalinity in our diet - facts, popular beliefs and the reality, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 51: (3) pp. 326-340.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2022

Bohn Torsten, Boehm Volker, Dulinska-Litewka Joanna, Landrier Jean-Francois, Banati Diana, Kucuk Omer, Borel Patrick, Canas Jose A., Ruhl Ralph: Is vitamin A an antioxidant?, INTERNATIONAL JOURNAL FOR VITAMIN AND NUTRITION RESEARCH a000752
dokumentum típusa:
nyelv: angol
URL 
2022

Popping Bert, Buck Neil, Banati Diana, Brereton Paul, Gendel Steven, Hristozova Nevena, Chaves Sandra Mourinha, Saner Samim, Spink John, Willis Charon, Wunderlin Daniel: Food inauthenticity: Authority activities, guidance for food operators, and mitigation tools, COMPREHENSIVE REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND FOOD SAFETY 21: (6) pp. 4776-4811.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
nyelv: angol
URL 
2021

Boehm Volker, Lietz Georg, Olmedilla-Alonso Begona, Phelan David, Reboul Emmanuelle, D. Bánáti, Borel Patrick, Corte-Real Joana, de Lera Angel R., Desmarchelier Charles, Dulinska-Litewka Joanna, Landrier Jean-Francois, Milisav Irina, Nolan John, Porrini Marisa, Riso Patrizia, Roob Johannes M., Valanou Elisavet, Wawrzyniak Agata, Winklhofer-Roob Brigitte M., Ruehl Ralph, Bohn Torsten: From Carotenoid Intake to Carotenoid Blood and Tissue Concentrations – Implications for Dietary Intake Recommendations, NUTRITION REVIEWS 79: (5) pp. 544-573.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
független idéző közlemények száma: 44
nyelv: angol
URL 
2019

Szűcs Viktória, Szabó Erzsébet, Guerrero Luis, Tarcea Monica, Bánáti Diána: Modelling of avoidance of food additives: a cross country study, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCES AND NUTRITION 70: (8) pp. 1020-1032.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
URL 
2018

Sophie Miquel, Claire Champ, Jon Day, Esther Aarts, Ben A Bahr, Martijntje Bakker, Diána Bánáti, Vittorio Calabrese, Tommy Cederholm, John Cryan, Louise Dye, Jonathan A Farrimon, Aniko Korosi, Sophie Layé, Stuart Maudsley, Dragan Milenkovic, M Hasan Mohajeri, John Sijben, Alina Solomon, Jeremy P E Spencer, Sandrine Thuret, Wim Vanden Berghe, David Vauzour, Bruno Vellas, Keith Wesnes, Peter Willatts, Raphael Wittenberg, Lucie Geurts: Poor cognitive ageing: Vulnerabilities, mechanisms and the impact of nutritional interventions, AGEING RESEARCH REVIEWS 42: (1) pp. 40-55.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 82
nyelv: angol
URL 
2017

Vauzour D, Camprubi-Robles M, Miquel-Kergoat S, Andres-Lacueva C, Bánáti D, Barberger-Gateau P, Bowman GL, Caberlotto L, Clarke R, Hogervorst E, Kiliaan AJ, Lucca U, Manach C, Minihane A-M, Mitchell ES, Perneczky R, Perry H, Roussel A-M, Schuermans J, Sijben J, Spencer JPE, Thuret S, van de Rest O, Vandewoude M, Wesnes K, Williams RJ, Williams RSB, Ramirez M: Nutrition for the ageing brain: Towards evidence for an optimal diet, AGEING RESEARCH REVIEWS in press: pp. 222-240.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 136
nyelv: angol
URL 
2016

L J FREWER, A R H FISCHER, M BRENNAN, D BÁNÁTI, R LION, R M MEERTENS, G ROWE, M SIEGRIST, W VERBEKE & C M J L VEREIJKEN: Risk/Benefit Communication about Food – A Systematic Review of the Literature, CRITICAL REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION 56: (10) pp. 1728-1745.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 67
nyelv: angol
URL 
2015

Susan M Barlow, Alan R Boobis, Jim Bridges, Andrew Cockburn, Wolfgang Dekant, Paul Hepburn, Geert F Houben, Jürgen König, Maarten J Nauta, Jeroen Schuermans, Diána Bánáti: The role of hazard- and risk-based approaches in ensuring food safety, TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY 46: (2) pp. 176-188.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 67
nyelv: angol
URL 
2015

H JAEGER, D KNORR, E SZABÓ, J HÁMORI, D BÁNÁTI: Impact of terminology on consumer acceptance of emerging technologies through the example of PEF technology, INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES 29: pp. 87-93.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 31
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:432 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
336
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
336
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
15
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
23 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
1079
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
Korábbi munkahelyek: Executive and Scientific Director, International Life Sciences Institute Europe; főigazgató, Központi Élelmiszer-tudományi Intézet; Főbb tagságok: MTA Élelmiszertudományi Tudományos Bizottság; Magyar Táplálkozástudományi Társaság (alelnök); International Academy of Food Science and Technology (IAFoST); Academia Europaea; EIT Food RIS Council; European Food Safety Authority (EFSA) Management Board (elnök); European Group on Ethics in Science and New Technologies;

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )