Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2014. VI. 23.
Személyes adatok
név Bánáti Diána
születési év 1967
intézmény neve
doktori iskola
BCE Tájépítészeti és Tájökológiai Doktori Iskola (oktató)
DE Hankóczy Jenő Növénytermesztési, Kertészeti és Élelmiszertudományok Doktori Isko (oktató)
KE Állattenyésztési tudományok Doktori Iskola (oktató)
KE Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola (oktató)
SzIE Környezettudományi Doktori Iskola (oktató)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása BCE Tájépítészeti és Tájökológiai Doktori Iskola 16%
DE Hankóczy Jenő Növénytermesztési, Kertészeti és Élelmiszertudományok Doktori Isko 16%
KE Állattenyésztési tudományok Doktori Iskola 16%
KE Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola 16%
SzIE Környezettudományi Doktori Iskola 36%
Elérhetőségek
drótpostacím diana.banatigmail.com
telefonszám +32 473 552-454
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1996
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
2012 - International Life Sciences Institute, Europe
további (Executive and Scientific Director)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 3
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 1
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület élelmiszer-biztonság, a kockázat-elemzés, a fogyasztói magatartás/attitűdök tanulmányozása, agráretika
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
növénytermesztési és kertészeti tudományok
Közlemények
2014

D. BÁNÁTI: European Perspectives of Food Safety, Journal of the Science of Food and Agriculture. DOI: 10.1002/jsfa.6611., 5 p.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 1.759
nyelv: angol
Teljes dokumentum 
2013

SZŰCS V., SZABÓ E., BÁNÁTI D.: Short overview of food consumption databases, Czech Journal of Food Sciences. 31 (6) pp. 541-546, pp. 541-546
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.685
nyelv: angol
Teljes dokumentum 
2012

A.M. SONNE, K.G. GRUNERT, N.V. OLSEN, B-S. GRANLI, E. SZABÓ & D. BÁNÁTI: Consumers’ perceptions of HPP and PEF food products, British Food Journal. 114 (1) pp. 85-107, pp. 85-107
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.784
nyelv: angol
2012

Z. LAKNER, D. BÁNÁTI: Managerial Attitudes, Acceptance and Efficiency of HACCP Systems in Hungarian Catering, Food Control. 25 (2) pp. 484-492. DOI: 10.1016/j.foodcont.2011.10.054, pp. 484-492
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 2.738
nyelv: angol
2011

M. McCARTHY, A. AITSI-SELMI, D. BÁNÁTI, L. FREWER, V. HIRANI, T. LOBSTEIN, B. McKENNA, Z. MULLA, G. RABOZZI, R. SFETCU, R. NEWTON: Research for food and health in Europe: themes, needs and proposals, Health Research Policy and Systems. 9 (37) DOI:10.1186/1478-4505-9-37, 5 p.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 1.400
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
Teljes dokumentum 
2010

N.V. OLSEN, E.MENICHELLI, K.G. GRUNERT, A.M. SONNE, E. SZABÓ, D. BÁNÁTI, T. NAES: Choice probability for apple juice based on novel processing techniques: Investigation the choice relevance of Mean-End-Chains, Food Quality and Preference, 6 p.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 1.941
nyelv: angol
2010

A.M. SONNE, K.G. GRUNERT, N.V. OLSEN, B-S. GRANLI, A. POLLÁK-TÓTH, E. SZABÓ, D. BÁNÁTI: Consumers' perceptions of HPP and PEF food products, British Food Journal, 5 p.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.520
nyelv: angol
2009

H. BOEL NIELSEN, A-M. SONNE, K.G. GRUNERT, D. BÁNÁTI, A. POLLÁK-TÓTH, Z. LAKNER, N.V. OLSEN, T. PAJK ZONTAR, M. PETERMAN: Consumer perception of the use of high-pressure processing and pulsed electric field technologies in food production, Appetite 52 (1), pp. 115-126., pp. 115-126
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
impakt faktor: 2.582
független idéző közlemények száma: 12
nyelv: angol
2008

L.M. HOUDEBINE, A. DINNYÉS, D. BÁNÁTI, J. KLEINER, D. CARLANDER: Animal cloning for food: epigenetics, health, welfare and food safety aspects, Trends in Food Science & Technology; Suppl., pp. 87-95
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 3.850
nyelv: angol
2008

D. BÁNÁTI: Fear of Food in Europe?, Trends in Food Science & Technology, pp. 441-444
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 3.850
független idéző közlemények száma: 6
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott 10 közlemény összegzett impakt faktora:20.109 
ezekre történt független hivatkozások száma:21 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható tudományos közleményeinek száma:
74
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
120 
monográfiák és szakkönyvek:
5
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
23 
összes tudományos közleményének összegzett impakt faktora:
37.101 
összes tudományos közleményének független idézettségi száma:
90 
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
Főbb tagságok: Élelmiszerbiztonsági Tanácsadó Testület, MTA Élelmiszertudományi Komplex Bizottság (MTA ÉKB), European Food Safety Authority (EFSA) Management Board, European Group on Ethics in Science and New Technologies, International Academy of Food Science and Technology (IAFoST), Főbb oktatott tantárgyak: Élelmiszerjog GMO: kockázat-érzékelés Tanszékvezető: SZIE Kihelyezett Élelmiszertudományi Tanszék, BCE Kihelyezett Élelmiszerjogi és Fogyasztói Tanulmányok Tanszék


2014. VII. 28.
Utóbbi öt év publikációi
Az évváltás miatt az utóbbi öt év publikációin a 2009-2013(2014) időszakban megjelent közleményeket értjük.

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.1333 ( 2014. VII. 17. )