Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2014. VI. 23.
Személyes adatok
Bánáti Diána
név Bánáti Diána
születési év 1967
intézmény neve
doktori iskola
DE Hankóczy Jenő Növénytermesztési, Kertészeti és Élelmiszertudományok Doktori Iskola (oktató)
KE Állattenyésztési tudományok Doktori Iskola (oktató)
KE Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola (oktató)
SzIE Környezettudományi Doktori Iskola (oktató)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása DE Hankóczy Jenő Növénytermesztési, Kertészeti és Élelmiszertudományok Doktori Iskola 19%
KE Állattenyésztési tudományok Doktori Iskola 19%
KE Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola 19%
SzIE Környezettudományi Doktori Iskola 43%
Elérhetőségek
drótpostacím diana.banatigmail.com
telefonszám +32 473 552-454
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1996
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
2012 - International Life Sciences Institute, Europe
további (Executive and Scientific Director)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 3
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 1
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Szűcs Viktória PhD 2014  TTDI-BCE

  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület élelmiszer-biztonság, a kockázat-elemzés, a fogyasztói magatartás/attitűdök tanulmányozása, agráretika
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
növénytermesztési és kertészeti tudományok
Közlemények
2014

BÁNÁTI D: European Perspectives of Food Safety, JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE 94: (10) pp. 1941-1946. Paper DOI: 10.1002/jsfa.6611.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 1.879*
nyelv: angol
2014

SZABÓ E, BÁNÁTI D: Lóhús az élelmiszerláncban, ÉLELMISZER - TUDOMÁNY TECHNOLÓGIA 68: (2) pp. 4-8.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2014

V SZŰCS, L GUERRERO, A CLARET, M TARCEA, E SZABÓ, D BÁNÁTI: Food additives and consumer preferences: A cross-cultural choice based conjoint analysis, ACTA ALIMENTARIA 43: (Supplement 1) pp. 180-187. Paper DOI: 10.1556/AAlim.43.2014.Suppl.25..
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.427*
nyelv: angol
2013

SZŰCS V, SZABÓ E, BÁNÁTI D: Short overview of food consumption databases, CZECH JOURNAL OF FOOD SCIENCES 31: (6) pp. 541-546.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.741
nyelv: angol
2012

A. M. SONNE, K. G. GRUNERT, N. V. OLSEN, B. S. GRANLI, E. SZABÓ, D. BÁNÁTI: Consumers' perceptions of HPP and PEF food products, BRITISH FOOD JOURNAL 114: (1) pp. 85-107.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.614
nyelv: angol
2009

H. BOEL NIELSEN, A. M. SONNE, K. G. GRUNERT, D. BÁNÁTI, A. POLLÁK-TÓTH, Z. LAKNER, N. VEFLEN OLSEN, T. PAJK ZONTAR, M. PETERMAN: Consumer Perception of the Use of High-pressure Processing and Pulsed Electric Field Technologies in Food Production, APPETITE 52: (1) pp. 115-126.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 2.582
független idéző közlemények száma: 16
nyelv: angol
DOI 
2009

D. BÁNÁTI: Animal cloning for food supply, ACTA ALIMENTARIA 38: (1) pp. 117-132.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.505
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
2008

L.M. HOUDEBINE, A. DINNYÉS, D. BÁNÁTI, J. KLEINER, D. CARLANDER: Animal Cloning for Food: Epigenetics, Health, Welfare and Food Safety Aspects, TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY 19: (Suppl. 1) pp. S88-S95.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 3.850
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
DOI 
2008

BÁNÁTI D.: Fear of food in Europe? Fear of foods in Europe through Hungarian experience, TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY 19: (8) pp. 441-444.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 3.850
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
DOI 
2003

D BÁNÁTI, Z LAKNER: Modern biotechnology and the Hungarian consumers, ACTA ALIMENTARIA 32: pp. 5-23.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.299
független idéző közlemények száma: 5
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:27 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
179
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
260
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
6
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
23 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
134
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
Főbb tagságok: Élelmiszerbiztonsági Tanácsadó Testület, MTA Élelmiszertudományi Komplex Bizottság (MTA ÉKB), European Food Safety Authority (EFSA) Management Board, European Group on Ethics in Science and New Technologies, International Academy of Food Science and Technology (IAFoST), Főbb oktatott tantárgyak: Élelmiszerjog GMO: kockázat-érzékelés Tanszékvezető: SZIE Kihelyezett Élelmiszertudományi Tanszék, BCE Kihelyezett Élelmiszerjogi és Fogyasztói Tanulmányok Tanszék

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.1763 ( 2015. IV. 30. )