Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
ARCHÍV OLDAL
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2015. IX. 25.
Személyes adatok
Korány Kornél
név Korány Kornél
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Budapesti Corvinus Egyetem
Elérhetőségek
drótpostacím kornel.koranyuni-corvinus.hu
telefonszám +36 1 482-6204
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1996
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA-Doktori Tanácsa
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1996
fokozat tudományága
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
tudományos fokozat, cím Habilitáció
fokozat megszerzésének éve 2003
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Szent István Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2010 - nyugdijas (további intézmény)
további (egyetemi magántanár)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 2
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Csóka Mariann PhD 2014  ÉDI-BCE
Kovács Tamás PhD 2002  ÉDI
Kasperné Szél Zsuzsanna 2006  ÉDI-BCE

  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Élelmiszerszennyezők (peszticidek, mikotoxinok, PAH-ok) analitikája, Élelmiszerek (Hungarikumként számon tarott fűszerek, borok, pálinkák, mézek, gyógynövények) illat-karakterének vizsgálata
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
kémiai tudományok
Közlemények
2013

Mariann Csóka, Mária Amtmann, Diána Nyitrainé Sardy, Miklós Kállay, Kornél Korány: GC-MS Description of the primary aroma structure of two kadarka wines considered indigenous in Hungary, JOURNAL OF APPLIED BOTANY AND FOOD QUALITY-ANGEWANDTE BOTANIK 86: (15) pp. 104-112.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.340*
nyelv: angol
2013

Gyorfi J, Geosel A, Kiss M, Nemes K, Csoka M, Korany K: Gas Chromatography-Mass Spectrometry Confirmation of the Sensory Scent Features of the Most Commonly Consumed Agaricus bisporus and Agaricus subrufescens Exhibiting Anticancerous Traits, JOURNAL OF MEDICINAL FOOD 16: (2) pp. 167-175.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 1.642*
nyelv: angol
DOI 
2013

Mariann Csóka, Mária Amtmann, Katalin Nemes, Kornél Korány: Comparison of the aroma properties of red pepper (Capsicum annuum L.) varieties grown in Hungary, ACTA ALIMENTARIA 42: (2) pp. 143-157.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.475*
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2011

Kiss Mária, Csóka Mariann, Dr. Győrfi Júlia, Dr. Korány Kornél: Comparison of the fragrance constituents of Tuber aestivum and Tuber brumale gathered in Hungary, JOURNAL OF APPLIED BOTANY AND FOOD QUALITY-ANGEWANDTE BOTANIK -: (84) pp. 102-110.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.429
nyelv: angol
2010

Takacs L, Korany K, Vatai G: Process modelling in the production of low alcohol content wines by direct concentration and diafiltration using nanofriltartion membranes, ACTA ALIMENTARIA 39: (4) pp. 397-412.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.379
nyelv: angol
DOI 
2007

Takacs L, Vatai G, Korany K: Production of alcohol free wine by pervaporation, JOURNAL OF FOOD ENGINEERING 78: (1) pp. 118-125.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 1.848
független idéző közlemények száma: 34
nyelv: angol
DOI 
2007

Dušek K, Galambosi B, Hethelyi EB, Korany K, Karlová K: Morphological and chemical variations of sweet flag (Acorus calamus L.) in the Czech and Finnish gene bank collection, HORTICULTURAL SCIENCE (CZECH) 34: (1) pp. 17-25.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
2005

Korány K, Amtmann M: A practical, theory-supported approach of linear temperature programmed gas chromatographic retention indices used in the recognition experiments of Hungarian food specialities, called "Hungarics", JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS 18: (5) pp. 345-357.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 1.072
nyelv: angol
2002

Kocsis N, Amtmann M, Mednyánszky Z, Korány K: GC-MS investigation of the aroma compounds of Hungarian red paprika (Capsicum annuum) cultivars, JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS 15: (2) pp. 195-203.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
1997

Korány K, Amtmann M: Gas chromatography/mass spectrometry measurements in the investigation of pepper aroma structures, RAPID COMMUNICATIONS IN MASS SPECTROMETRY 11: (6) pp. 686-690.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 2.390
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:39 
Tudománymetriai adatok
Saját közlemény- és idézőlista Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
79
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
89
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
1 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
84

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )