Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2013. XII. 31.
Személyes adatok
Helyes Lajos
név Helyes Lajos
születési év 1956
intézmény neve
Szent István Egyetem
Egyetemi Doktori Tanács
doktori iskola
SzIE Növénytudományi Doktori Iskola (törzstag)
Doktori Iskola Tanácsa (elnök)
SzIE Biológia Tudományi Doktori Iskola (oktató)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása SzIE Növénytudományi Doktori Iskola 78%
SzIE Biológia Tudományi Doktori Iskola 20%
SzIE NTDI Doktori Iskola Tanácsa (elnök) 1%
SzIE Egyetemi Doktori Tanács 1%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Szent István Egyetem
Elérhetőségek
drótpostacím helyes.lajosmkk.szie.hu
telefonszám +36 28 522-071
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1996
fokozat tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve SZENT ISTVÁN EGYETEM
tudományos fokozat, cím DSc
fokozat megszerzésének éve 2008
fokozat tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
1983 - Szent István Egyetem
egyetemi tanár (professzor)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 9
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 5
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Lantos Ferenc PhD 2011  NTDI
(50%) Brandt Sára PhD 2007  BTDI
Pék Zoltán PhD 2005  NTDI
témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Nagy Zsuzsa PhD (2016)  NTDI
Ambrózy Zsuzsanna PhD (2015)  NTDI
Deák Konrád János PhD (2015)  NTDI
hiányos adatú hallgatói:
Bőcs András PhD (2014)  NTDI
Kiss Gábor PhD (2012)  NTDI
Schober Gyula Márton PhD (2011)  NTDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület A zöldségfajok beltartalmi értékeire ható biotikus és abiotikus tényezők értékelése, különös tekintettel az antioxidáns tartalomra.
jelenlegi kutatásainak tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
Közlemények
2013

Pék Z, Daood H, Gasztonyi Nagyné M, Neményi A, Helyes L: Effect of environmental conditions and water status on the bioactive compounds of broccoli., CENTRAL EUROPEAN JOURNAL OF BIOLOGY 8: (8) pp. 777-787.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.818*
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
2012

Helyes L, Lugasi A, Pék Z: Effect of irrigation on processing tomato yield and antioxidant components., TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY 36: (6) pp. 702-709. Paper doi:10.3906/tar-1107-9 IF: 0.703.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.731
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
Teljes dokumentum 
2011

Pék Z, Szuvandzsiev P, Neményi A, Helyes L, Lugasi A: The Effect of natural light on changes in antioxidant content and color parameters of vine-ripened omato (Solanum lycopersicum L.) fruits., HORTSCIENCE 46: (4) pp. 583-585.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.778
független idéző közlemények száma: 5
nyelv: angol
Teljes dokumentum 
2010

Pék Z, Helyes L, Lugasi A: Color changes and antioxidant content of vine and post-harvest ripened tomato fruits., HORTSCIENCE 45: (3) pp. 466-468.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.886
független idéző közlemények száma: 8
nyelv: angol
Teljes dokumentum 
2009

Helyes L, Lugasi A, Pogonyi Á, Pék Z: Effect of variety and grafting on lycopene content of tomato ( Lycopersicon lycopersicum L. Karsten) fruit, ACTA ALIMENTARIA 38: (1) pp. 27-34.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.505
független idéző közlemények száma: 10
nyelv: angol
Teljes dokumentum 
2006

Brandt S, Pék Z, Barna É, Lugasi A, Helyes L: Effect of maturity stage on content, color and quality of tomato (Lycopersicon lycopersicum (L.) Karsten) fruit., JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE 86: (4) pp. 568-572.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 1.026
független idéző közlemények száma: 84
nyelv: angol
2006

Helyes L, Lugasi A: Formation of certain compounds having technological and nutritional importance in tomato fruits during maturation., ACTA ALIMENTARIA 35: (2) pp. 183-193.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.253
független idéző közlemények száma: 21
nyelv: angol
2006

Helyes L, Lugasi A, Pék Z: Tomato fruit quality and content depend on stage of maturity., HORTSCIENCE 41: (6) pp. 1400-1401.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.613
független idéző közlemények száma: 24
nyelv: angol
2004

Pék Z, Helyes L: The effect of daily temperature on truss flowering rate of tomato., JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE 84: (13) pp. 1671-1674.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.871
független idéző közlemények száma: 12
nyelv: angol
2003

Brandt S, Lugasi A, Barna É, Hóvári J, Pék Z, Helyes L: Effects of the growing methods and conditions on the lycopene content of tomato fruits., ACTA ALIMENTARIA 32: (3) pp. 269-278.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.299
független idéző közlemények száma: 22
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott 10 közlemény összegzett impakt faktora:5.962 
ezekre történt független hivatkozások száma:188 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható tudományos közleményeinek száma:
113
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
182
monográfiák és szakkönyvek:
1
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
14 
összes tudományos közleményének összegzett impakt faktora:
13.462
összes tudományos közleményének független idézettségi száma:
448
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
2004-ben sikeresen habilitáltam, 2008-tól az MTA doktora. Tudományos tevékenységem során összesen 233 közleményem jelent meg, amelyből 144 tudományos közlemény, ebből több mint 100 angol nyelvű. Összes hivatkozásaim száma:495, Összes IF: 13,462 Hirsch-index 11

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.1404 ( 2014. VIII. 18. )