Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2013. XII. 31.
Személyes adatok
Hodúr Cecília
név Hodúr Cecília
születési év 1957
intézmény neve
doktori iskola
SzTE Környezettudományi Doktori Iskola (törzstag)
Doktori Iskola Tanácsa
(tudományági) Habilitációs Bizottság
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása SzTE Környezettudományi Doktori Iskola 98%
SzTE KDI3-SzTE Doktori Iskola Tanácsa 1%
SzTE KDI3-SzTE (tudományági) Habilitációs Bizottság 1%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Szegedi Tudományegyetem
Elérhetőségek
drótpostacím hodurmk.u-szeged.hu
telefonszám +36 62 546-037
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1997
fokozat tudományága agrárműszaki tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
1980 - Szegedi Tudományegyetem
egyetemi tanár (professzor)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 4
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 3
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Szép Angéla PhD 2013  KDI3-SzTE
Kertész Szabolcs PhD 2011  KDI3-SzTE

témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
Ábel Marietta PhD (2016)  KDI3-SzTE
Beszédes Sándor PhD (2014)  KDI3-SzTE
Szélpál Szilárd PhD (2018)  KDI3-SzTE
abszolutóriumot szerzett, de nincs folyamatban doktori cselekmény és nincs fokozat:
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület membrántechnika és mikrohullámú technika alkalmazása az élelmiszer- és környezetiparban
jelenlegi kutatásainak tudományága agrárműszaki tudományok
környezettudományok
Közlemények
2012

Bélafi-Bakó K, Cserjési P, Beszédes S, Csanádi Z, Hodúr C: Berry Pectins: Microwave-Assisted Extraction and Rheological Properties, FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY 5: (3) pp. 1100-1105. Paper DOI: 10.1007/s11947-011-0592-9.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 4.115
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
Teljes dokumentum 
2012

Pap N, Mahosenaho M, Pongrácz E, Mikkonen H, Jaakkola M, Virtanen V, Myllykoski L, Horváth-Hovorka Z, Hodúr C, Vatai G, Keiski R L: Effect of Ultrafiltration on Anthocyanin and Flavonol Content of Black Currant Juice (Ribes nigrum L.), FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY 5: (3) pp. 921-928.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 4.115
független idéző közlemények száma: 5
nyelv: angol
Teljes dokumentum 
2012

Nora Pap, Sándor Beszédes, Eva Pongrácz, Liisa Myllykoski, Miklósné Gábor, Ernő Gyimes, Cecília Hodúr, Riitta L. Keisk: Microwave-Assisted Extraction of Anthocyanins from Black Currant Marc, FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY &: (&) p. &.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 4.115
nyelv: angol
Teljes dokumentum 
2011

Beszédes S, László Z, Horváth Z H, Szabó G, Hodúr C: Comparison of the effects of microwave irradiation with different intensities on the biodegradability of sludge from the dairy- and meat-industry, BIORESOURCE TECHNOLOGY 102: (2) pp. 814-821.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 4.980
független idéző közlemények száma: 17
nyelv: angol
Teljes dokumentum 
2011

Sándor Beszédes, Zsuzsanna László, Gábor Szabó, Cecilia Hodúr: Effects of microwave pretreatments on the anaerobic digestion of food industrial sewage sludge, ENVIRONMENTAL PROGRESS AND SUSTAINABLE ENERGY 30: (3) pp. 486-492.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 1.649
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
Teljes dokumentum 
2011

Román A, Wang J, Csanádi J, Hodúr C, Vatai G: Experimental investigation of the sweet whey concentration by nanofiltration, FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY 4: (5) pp. 702-709.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 3.703
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
Teljes dokumentum 
2009

Zs László, Sz Kertész, S Beszédes, Zs H Hovorka, G Szabó, C Hodúr: Effect of preozonation on the filterability of model dairy waste water in nanofiltration, DESALINATION 240: (1-3) pp. 170-177.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 2.034
független idéző közlemények száma: 8
nyelv: angol
Teljes dokumentum 
2009

András Román, Juanming Wang, József Csanádi, Cecilia Hodúr, Gyula Vatai: Partial demineralization and concentration of acid whey by nanofiltration combined with diafiltration, DESALINATION 241: (1-3) pp. 288-295.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 2.034
független idéző közlemények száma: 15
nyelv: angol
Teljes dokumentum 
2009

Hodúr C, Kertész Sz, Beszédes S, László Zs, Szabó G: Concentration of marc extracts by membrane techniques, DESALINATION 241: (1-3) pp. 265-271.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 2.034
független idéző közlemények száma: 6
nyelv: angol
Teljes dokumentum 
2008

Sz Kertész, Zs László, Zs H Horváth, C Hodúr: Analysis of nanofiltration parameters of removal of an anionic detergent, DESALINATION 221: (1-3) pp. 303-311.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 1.155
független idéző közlemények száma: 11
nyelv: angol
Teljes dokumentum 
a legjelentősebbnek tartott 10 közlemény összegzett impakt faktora (a várható IF-eket nem számolva):29.934 
ezekre történt független hivatkozások száma:70 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható tudományos közleményeinek száma:
202
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
281
monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
6 
összes tudományos közleményének összegzett impakt faktora:
44.534
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
84
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
55
összes tudományos közleményének független idézettségi száma:
259


2014. VII. 28.
Utóbbi öt év publikációi
Az évváltás miatt az utóbbi öt év publikációin a 2009-2013(2014) időszakban megjelent közleményeket értjük.

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.1478 ( 2014. X. 01. )