Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
ARCHÍV OLDAL
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2019. IV. 15.
Személyes adatok
név Koppányné Szabó Erika
intézmény neve
doktori iskola
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 100%
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 796-0414
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1998
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2021 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
további (tudományos főmunkatárs)
1998 - NAIK, Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet (további intézmény)
további (tudományos főmunkatárs)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 0
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Különböző haszon- és vadállatok, élelmiszer allergének fajalapú azonosítására alkalmas PCR és real-time PCR módszerek fejlesztése, Lactobacillus törzsek bakteriocin-termelő képességének vizsgálata.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2022

Takacs Krisztina, Szabo Erika E., Nagy Andras, Cserhalmi Zsuzsanna, Falusi Janos, Gelencser Eva: The effect of radiofrequency heat treatment on trypsin inhibitor activity and in vitro digestibility of soybean varieties (Glycine max. (L.) Merr.), JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY (NEW DELHI) 59: pp. 4436-4445.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2021

Klupács Adél, Takács Krisztina, Szabó E. Erika: Developing a Rapid DNA-based Method for Detecting Soy Content in Foods, WORLD JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 5: (4) pp. 89-95.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2021

Koppányné Szabó Erika, Takács Krisztina: Exploiting the beneficial properties of microalgae for food and feed use, ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK 67: (4) pp. 3634-3648.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2020

Horváth-Szanics E., Perjéssy J., Klupács A., Takács K., Nagy A., Koppány-Szabó E., Hegyi F., Németh-Szerdahelyi E., Du M. Y., Wang Z. R., Kan J. Q., Zalán Zs.: Study of Chitinase and Chitinolytic Activity of Lactobacillus Strains, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 49: (2) pp. 214-224.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 5
nyelv: angol
URL 
2019

Jánosi Anna, Horváth-Szanics Enikő, Nagy András, Némethné Szerdahelyi Emőke, Szabó Erika, Takács Krisztina: Bioaktív molekulákra alapozott kutatások a NAIK ÉKI-ben, MAGYAR KÉMIKUSOK LAPJA 74: (1) pp. 9-12.
dokumentum típusa:
nyelv: magyar
URL 
2019

Cuadrado Carmen, Takács Krisztina, Szabó Erika E., Pedrosa Mercedes Martin: Non-nutritional Factors: Lectins, Phytic Acid, Proteases Inhibitors, Allergens, In: Martín-Cabrejas, Maria Ángeles (szerk.) Legumes, Royal Society of Chemistry (RSC) (2019) pp. 152-176.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2018

Szabó E.E., Takács K.: Distinction of apple cultivars according to their mal D 1 allergen coding genes using PCR technique, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 47: (4) pp. 395-401.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2018

Takács Krisztina, Koppányné Szabó Erika, Jánosi Anna: Előrelépések a gluténkimutatási és mennyiségi meghatározási módszerek fejlesztésében, ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK 4: (64) pp. 2213-2247.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2017

Zsolnai A., Szántó-Egész R., Ferencz-Elblinger E., Dang Huu A., Jánosi A., Koppányné Szabó E., Anton I.: Loop-Mediated Isothermal Amplification based approach as an alternative to Recombinase Polymerase Amplification based detection of Mangalitza component in food products, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 46: (3) pp. 384-389.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2016

R Szántó-Egész, A Jánosi, A Mohr, G Szalai, E Koppányné Szabó, A Micsinai, R Sipos, J Rátky, I Anton, A Zsolnai: Breed-Specific Detection of Mangalica Meat in Food Products., FOOD ANALYTICAL METHODS 9: (4) pp. 889-894.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 13
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:24 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
80
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
69
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
200


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )