Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2014. IX. 30.
Személyes adatok
név Szigeti Jenő
születési év 1947
intézmény neve
doktori iskola
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Nyugat-magyarországi Egyetem
Elérhetőségek
drótpostacím szigetijmtk.nyme.hu
telefonszám +36 96 566-633
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1994
fokozat tudományága állattenyésztési tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
1971 - Nyugat-magyarországi Egyetem
egyetemi tanár (professzor)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 16
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 8
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Tóth Ágnes PhD 2011  UIÁDI
(50%) Sipos-Kozma Zsófia PhD 2010  UIÁDI
Reisinger Katalin PhD 2007  UIÁDI
Ásványi Balázs PhD 2006  UIÁDI
Turcsán Judit PhD 2006  UIÁDI
Szalai Margit PhD 2004  UIÁDI
Farkas László PhD 2001  UIÁDI
Turcsán Zsolt PhD 2001  UIÁDI
Varga László PhD 2000  UIÁDI

témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
Cserhidi Tamás PhD (2014/12)  WAMDI
Régaiszné Vajda Katalin PhD (2015/12)  WAMDI
Szücs Petra PhD (2015/12)  WAMDI
abszolutóriumot szerzett, de nincs folyamatban doktori cselekmény és nincs fokozat:
Hidvégi Hedvig (PhD) 2014/08  WAMDI
Tihanyi Kovács Renáta (PhD) 2004/08  WAMDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Barabás Attila (PhD) (2016/08)  WAMDI
Győrvári János (PhD) (2015/08)  WAMDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Libamáj minőségjavítás, funkcionális élelmiszer előállítás, élelmiszer biztonságnövelés, élelmiszer- és takarmánytartósítás, alga szinbiotikum, víziszárnyas ágazat fejl., mézsör és S.C.P. előállítás
jelenlegi kutatásainak tudományága állattenyésztési tudományok
élelmiszertudományok
Közlemények
2013

Toth Agnes, Herman Aniko, Kovacs Katalin, Kulcsar Margit, Huszenicza Gy, Glavits R, Szigeti J, Febel Hedvig: The effects of radio frequency identification systems on turkey and goose body weight, physiological parameters and stress state, ARCHIV FUR GEFLUGELKUNDE 77: (2) pp. 131-136.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.400*
nyelv: angol
2011

Szücs P, Ásványi B, Szigeti J: Sous-vide temékekben előforduló mikroorganizmusok hőpusztulásának vizsgálata, ANIMAL WELFARE - ETOLÓGIA ÉS TARTÁSTECHNOLÓGIA 7: (4) pp. 404-410.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2010

Sipos-Kozma Zs, Szigeti J, Ásványi B, Varga L: Heat resistance of Clostridium sordellii spores., ANAEROBE 16: (2) pp. 226-228.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 2.448
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
Teljes dokumentum 
2010

Tóth Á, Kovácsné Gaál K, Turcsán Zs, Ásványi-Molnár N, Ásványi B, Szigeti J, Fébel H: Tracking possibilities int hen poultry sector – a review, ARCHIV FÜR TIERZUCHT-ARCHIVES OF ANIMAL BREEDING 53: pp. 328-336.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.519
nyelv: angol
2010

Sipos-Kozma Zs, Szigeti J, Varga L, Ásványi B: Clostridium perfringens spórák hőtűrésének vizsgálata, ACTA AGRARIA KAPOSVÁRIENSIS 14: (1) pp. 81-89.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
Teljes dokumentum 
2007

Ajtony Zs, Bencs L, Haraszi R, Szigeti J, Szoboszlai N: Study on the simultaneous determination of some essential and toxic trace elements in honey by multielement graphite furnace atomic absorption spectrometry., TALANTA 71: pp. 683-690.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 3.374
független idéző közlemények száma: 30
nyelv: angol
Teljes dokumentum 
2006

Varga L, Szigeti J, Gyenis B: Influence of chicory inulin on the survival of microbiota of a probiotic fermented milk during refrigerated storage, ANNALS OF MICROBIOLOGY 56: (2) pp. 139-141.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.427
független idéző közlemények száma: 9
nyelv: angol
2003

Győrik M, Herpai Z, Szécsényi I, Varga L, Szigeti J: Rapid and sensitive determination of phenol in honey by high-performance liquid chromatography with fluorescence detection, JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 51: (18) pp. 5222-5225.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 2.102
független idéző közlemények száma: 16
nyelv: angol
Teljes dokumentum 
2000

Földes T, Bánhegyi I, Herpai Z, Varga L, Szigeti J: Isolation of Bacillus strains from the rhizosphere of cereals and in vitro screening for antagonism against phytopathogenic, food-borne pathogenic and spoilage micro-organisms, JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY 89: (5) pp. 840-846.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 1.511
független idéző közlemények száma: 100
nyelv: angol
Teljes dokumentum 
1979

SZIGETI J: CONTRIBUTION TO THE THEORY AND PRACTICE OF THE ACIDIFICATION OF FEED AND FOOD, ACTA ALIMENTARIA 8: (1) pp. 25-40.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.105
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott 10 közlemény összegzett impakt faktora (a várható IF-eket nem számolva):10.486 
ezekre történt független hivatkozások száma:159 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
80
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
180
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
3 
összes kiválasztható közleményének összegzett impakt faktora:
22.097
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
21
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
19
összes tudományos közleményének független idézettségi száma:
360
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
Miniszteri elismerő oklevél (1993) Pulay Gábor Emlékérem (2000) Magyar Felsőoktatásért Emlékplakett (2001) Pro Alimentis Hungariae (2009), MÉTE Mikrobiológiai, Biotechnológiai és Mikrobiológiai Szakosztály (elnök) European Society of Microalgal Biotechnology MTA Élelmiszerkémiai Bizottság MTA Általános Mikrobiológiai Bizottság EU Bizottság Tudományos Kutatás és Fejlesztés Szakértő (ny.sz. EE 1998 1A16885)


2014. X. 22.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2014. november 14-én kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.1517 ( 2014. X. 22. )