Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2016. IV. 04.
Személyes adatok
név Szigeti Jenő
születési év 1947
intézmény neve
doktori iskola
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Széchenyi István Egyetem
MAB minősítés MAB értékelésre vár
Elérhetőségek
drótpostacím szigeti.jenosze.hu
telefonszám +36 96 566-633
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1994
fokozat tudományága állattenyésztési tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
2015 - Széchenyi István Egyetem
professor emeritus
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 13
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 11.5
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Szücs Petra PhD 2015  WAMDI
(50%) Vajda Katalin PhD 2015  WAMDI
(50%) Tóth Ágnes PhD 2011  UIÁDI
(50%) Sipos-Kozma Zsófia PhD 2010  UIÁDI
Reisinger Katalin PhD 2007  UIÁDI
Ásványi Balázs PhD 2006  UIÁDI
Turcsán Judit PhD 2006  UIÁDI
Szalai Margit PhD 2004  UIÁDI
Farkas László PhD 2001  UIÁDI
Turcsán Zsolt PhD 2001  UIÁDI
Varga László PhD 2000  UIÁDI

abszolutóriumot szerzett, de nincs folyamatban doktori cselekmény és nincs fokozat:
Győrvári János (PhD) 2015/08  SZE-WAMDI
(50%) Hidvégi Hedvig (PhD) 2014/08  SZE-WAMDI
Cserhidi Tamás (PhD) 2010/08  SZE-WAMDI
Tihanyi Kovács Renáta (PhD) 2004/08  SZE-WAMDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Barabás Attila (PhD) (2016/08)  SZE-WAMDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Libamáj minőségjavítás, funkcionális élelmiszer előállítás, élelmiszer biztonságnövelés, élelmiszer- és takarmánytartósítás, alga szinbiotikum, víziszárnyas ágazat fejl., mézsör és S.C.P. előállítás
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
állattenyésztési tudományok
Közlemények
2016

Varga L, Szigeti J: Use of ozone in the dairy industry: a review, INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY 69: (2)
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
nyelv: angol
DOI 
2015

Győrvári J, Szigeti J, Varga L: Új élelmiszer-jelölési előírások alkalmazásba vételi ütemének elemzése Magyarországon az élelmiszer-vállalkozások körében (Practical application of new food labelling regulations by Hungarian food businesses), ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK 61: (1)
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: Magyar és angol
URL 
2015

Vajda Katalin, Szigeti Jenő, Ásványi Balázs, Szűcs Petra: Sous-vide húsokban előforduló humán patogén baktériumok hőrezisztenciájának vizsgálata = Heat resistance examination of human pathogenic bacteria in sous-vide meat, ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK 61: (3)
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
URL 
2015

Szücs P, Vajda K, Szigeti J, Molnár J, Lakatos E, Ásványi B: A Sous-vide, mint kíméletes hőkezelési technológia élelmiszer-higiéniai vonatkozásai, ACTA AGRARIA KAPOSVÁRIENSIS 19: (1) pp. 75-91. Paper 687-3429-1-PB.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
URL 
2013

Toth Agnes, Herman Aniko, Kovacs Katalin, Kulcsar Margit, Huszenicza Gy, Glavits R, Szigeti J, Febel Hedvig: The effects of radio frequency identification systems on turkey and goose body weight, physiological parameters and stress state, ARCHIV FUR GEFLUGELKUNDE 77: (2)
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: Angol és német
2010

Sipos-Kozma Zs, Szigeti J, Ásványi B, Varga L: Heat resistance of Clostridium sordellii spores., ANAEROBE 16: (2)
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
DOI 
2010

Tóth Á, Kovácsné Gaál K, Turcsán Zs, Ásványi-Molnár N, Ásványi B, Szigeti J, Fébel H: Tracking possibilities int hen poultry sector – a review, ARCHIV FÜR TIERZUCHT-ARCHIVES OF ANIMAL BREEDING 53:
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2007

Ajtony Zs, Bencs L, Haraszi R, Szigeti J, Szoboszlai N: Study on the simultaneous determination of some essential and toxic trace elements in honey by multielement graphite furnace atomic absorption spectrometry., TALANTA 71:
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 51
nyelv: angol
DOI 
2006

Varga L, Szigeti J, Gyenis B: Influence of chicory inulin on the survival of microbiota of a probiotic fermented milk during refrigerated storage, ANNALS OF MICROBIOLOGY 56: (2)
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 11
nyelv: angol
2003

Győrik M, Herpai Z, Szécsényi I, Varga L, Szigeti J: Rapid and sensitive determination of phenol in honey by high-performance liquid chromatography with fluorescence detection, JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 51: (18)
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 17
nyelv: angol
DOI 
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:81 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
117
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
188
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
3 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
27
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
39
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
477
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
Miniszteri elismerő oklevél (1993) Pulay Gábor Emlékérem (2000) Magyar Felsőoktatásért Emlékplakett (2001) Pro Alimentis Hungariae (2009), MÉTE Mikrobiológiai, Biotechnológiai és Mikrobiológiai Szakosztály (elnök) European Society of Microalgal Biotechnology MTA Élelmiszerkémiai Bizottság MTA Általános Mikrobiológiai Bizottság EU Bizottság Tudományos Kutatás és Fejlesztés Szakértő (ny.sz. EE 1998 1A16885)

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2244 ( 2016. VII. 21. )