Login
 Forum
 
 
Personal data sheet
 Print preview
VALIDITY EXPIRED
personal data approved: 2016. V. 09.
Personal data
name László Farkas
name of institution
doctoral school
SzE Wittmann Antal Crop-, Animal- and Food Sciences Multidisciplinary Doctoral School (Academic staff member)
the share of work in the different doctoral schools. SzE Wittmann Antal Crop-, Animal- and Food Sciences Multidisciplinary Doctoral School 100%
accreditation statement submitted to: Széchenyi István University, Győr
Contact details
phone number +36 96 566-651
own web page
Academic title
scientific degree, title Ph.D.
year degree was obtained 2001
discipline to which degree belongs animal husbandry
institution granting the degree Nyugat-Magyarországi Egyetem (to be translated)
Employment
1978 - Széchenyi István University, Győr
university professor or researcher
Thesis topic supervisor
number of doctoral students supervised until now 1
number of students who fulfilled course requirements 1
students who obtained their degrees:
István Szalma PhD 2020  SZE-WAMDS

  Thesis topic proposals
Research
research area meat grading, process regulation in the meat industry, ripening processes of dry sausages, products with Hungarian seasoning and the examination of the effect of nature identical aromas
research field in which current research is conducted animal husbandry
food sciences
Publications
2006

Marosán Miklós, Török Viktor, Bálint Péter, Farkas László, Gál János: A vadhúst az elejtéstől a vadtároló hűtőig veszélyeztető tényezők elemzése, VADBIOLÓGIA 12: pp. 80-85.
type of document: Journal paper/Article
language: English
2004

Szalai M, Szigeti J, Farkas L, Varga L, Réti A, Zukál E: Effect of headspace CO2 concentration on shelf-life of cooked meat products, ACTA ALIMENTARIA 33: (2) pp. 141-155.
type of document: Journal paper/Article
number of independent citations: 3
language: English
2003

Szalai M, Márk I, Réti A, Szigeti J, Farkas L, Varga L: Szeletelt, hőkezelt húskészítmények színstabilitásának vizsgálata vákuumos és különböző gázösszetételű védőgázos csomagolási módoknál, ACTA AGRONOMICA ÓVÁRIENSIS: NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM MOSONMAGYARÓVÁRI MEZŐGAZDASÁG- ÉS ÉLELMISZERTUDOMÁNYI KAR KÖZLEMÉNYEI 45: (2) pp. 179-193.
type of document: Journal paper/Article
language: Magyar és angol
2003

Szalai M, Mák E, Réti A, Szigeti J, Farkas L, Varga L: Védőgázos csomagolású marinádozott csirkehús vizsgálata, különös tekintettel az érzékszervi tulajdonságokra, ACTA AGRONOMICA ÓVÁRIENSIS: NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM MOSONMAGYARÓVÁRI MEZŐGAZDASÁG- ÉS ÉLELMISZERTUDOMÁNYI KAR KÖZLEMÉNYEI 45: (1) pp. 69-76.
type of document: Journal paper/Article
language: Magyar és angol
2003

Szalai M, Koszonits R, Réti A, Szigeti J, Farkas L, Varga L: Nyers pulykahúsok védőgázos csomagolása (Modified atmosphere packaging of raw turkey meat products)., ACTA AGRONOMICA ÓVÁRIENSIS: NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM MOSONMAGYARÓVÁRI MEZŐGAZDASÁG- ÉS ÉLELMISZERTUDOMÁNYI KAR KÖZLEMÉNYEI 45: (1) pp. 77-84.
type of document: Journal paper/Article
number of independent citations: 1
language: Hungarian
2001

Turcsán J, Varga L, Turcsán Zs, Szigeti J, Farkas L: Occurrence of anaerobic bacterial, clostridial, and Clostridium perfringens spores in raw goose livers from a poultry processing plant in Hungary, JOURNAL OF FOOD PROTECTION 64: (8) pp. 1252-1254.
type of document: Journal paper/Article
number of independent citations: 8
language: English
2001

Turcsán Zs, Szigeti J, Varga L, Farkas L, Birkás E, Turcsán J: The effects of electrical and controlled atmosphere stunning methods on meat and liver quality of geese, POULTRY SCIENCE 80: (11) pp. 1647-1651.
type of document: Journal paper/Article
number of independent citations: 21
language: English
2001

Varga Anita, Tenk Antal, Farkas László: A beszállítók minősítése az élelmiszeripari minőségbiztosítási rendszerben, GAZDÁLKODÁS 44: (2) pp. 57-63.
type of document: Journal paper/Article
language: Hungarian
2000

Farkas L, Herpai Z, Szigeti J: Különböző starterkultúrák alkalmazásával gyártott nyers-fermentált szárazáruk aromaprofiljának változása az érlelés alatt., In: Szerk.: Kovácsné Gaál Katalin XXVIII. Óvári Tudományos Napok: Az élelmiszer-gazdaság fejlesztésének lehetőségei. Mosonmagyaróvár: NYME Mezőgazdaság- és Élelmiszertudoményi Kar, 2000. pp. 198-201.
type of document: Part of book/Proceedings Paper
language: Hungarian
2000

Farkas L, Szigeti J: Húsalapanyagok hatása a félszárazáruk minőségére., In: Szerk.: Kovácsné Gaál Katalin XXVIII. Óvári Tudományos Napok: Az élelmiszer-gazdaság fejlesztésének lehetőségei. Mosonmagyaróvár: NYME Mezőgazdaság- és Élelmiszertudoményi Kar, 2000. pp. 202-207.
type of document: Part of book/Proceedings Paper
language: Hungarian
Number of independent citations to these publications:33 
Scientometric data
list of publications and citations
number of scientific publications that meet accreditation criteria:
15
number of scientific publications:
16
monographs and professional books:
0
monographs/books in which chapters/sections were contributed:
2 
scientific publications published abroad that meet the accreditation criteria:
2
publications not in Hungarian, published in Hungary, meeting the accreditation criteria:
4
number of independent citations to scientific publications and creative works:
33
further relevant information regarding accreditation (in Hungarian)
Rektori Dicséret, 1995. NYME Kiváló oktatója, 2004. (to be translated)


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )