Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
ARCHÍV OLDAL
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2018. III. 21.
Személyes adatok
név Andrássyné Baka Gabriella
intézmény neve
doktori iskola
MATE Állattenyésztési tudományok Doktori Iskola (oktató)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Állattenyésztési tudományok Doktori Iskola 100%
Elérhetőségek
telefonszám +36 30 270-4336
mobiltelefon száma +36 30 270-4336
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2004
fokozat tudományága állattenyésztési tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Kaposvári Egyetem Állatudományi Kar
Jelenlegi munkahelyek
2001 - Kaposvári Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Fő kutatási területem az állati és növényi eredetű élelmiszerek érzékszervi minőségének műszeres vizsgálatokra, valamint human érzékszervi bírálatokra alapozott analízise.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2018

É VARGA-VISI, B TOXANBAYEVA, G ANDRÁSSYNÉ BAKA, R ROMVÁRI: TEXTURAL PROPERTIES OF TURKEY SAUSAGE USING PEA FIBER OR POTATO STARCH AS FAT REPLACERS, ACTA ALIMENTARIA HUNGARICA 47: (1) pp. 36-43.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2017

Pápai Gréta, Szabó-Fodor Judit, Bóta Brigitta, Andrássyné Baka Gabriella, Antal Otília Tamara, Naár Zoltán, Vargáné Visi Éva: Savó hozzáadásának hatása pro- és szinbiotikus fermentált tejtermékek minőségére a tárolás során, ÉLELMISZER - TUDOMÁNY TECHNOLÓGIA 71: (2) pp. 27-33.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2017

Szabó V, Bázár Gy, Andrássy-Baka G: Egyes húskészítményekkel szemben támasztott modern kori elvárásaink és a funkcionális termékek fejlesztésének legújabb irányvonalai – irodalmi áttekintés (review) [Modern expectations on some meat products and the latest trends in the development of functional foods – literature review], ACTA AGRARIA KAPOSVÁRIENSIS 21: (1) pp. 42-52.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
nyelv: magyar
URL 
2017

É Varga-Visi, B Toxanbayeva, G Andrássyné Baka, R Romvári: Organoleptic quality of reduced fat turkey sausage using pea fiber or potato starch additives, ACTA AGRARIA KAPOSVÁRIENSIS 21: (1) pp. 53-59.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2015

A Almasi, B G Andrassyne, G Milisits, P O Kustosne, Z Suto: Effects of different rearing systems on muscle and meat quality traits of slow- and medium-growing male chickens, BRITISH POULTRY SCIENCE 56: (3) pp. 320-324.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
URL 
2013

Varga D, Ifj Horváth Z, Horváth Z, Andrássyné Baka G, Szabó A: Dió törtszem etetésének hatása ponty (Cyprinus carpio L.) filé húsminőségére, zsírsav összetételére és fogyasztói megítélésére, ACTA AGRARIA KAPOSVÁRIENSIS 17: (1) pp. 41-49.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
URL 
2009

Szabó A, Bázár Gy, Andrássy-Baka G, Locsmándi L, Romvári R: A near infrared spectroscopic (NIR) approach to estimate quality alterations during prolonged heating of lard, ACTA ALIMENTARIA HUNGARICA 38: (1) pp. 97-106.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
DOI 
2009

Bázár György, Kövér György, Locsmándi László, Andrássy-Baka Gabriella, Romvári Róbert: Identification of traditionally reared Mangalica pig’s meat by near infrared spectroscopy using generalized partial least squares in open source R Project – a feasibility model study, JOURNAL OF NEAR INFRARED SPECTROSCOPY 17: (3) pp. 119-125.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
Teljes szöveg 
2005

Locsmandi L, Romvari R, Bogenfurst F, Szabo A, Molnar M, Andrassy Baka G, Horn P: In vivo studies on goose liver development by means of computer tomography, ANIMAL RESEARCH 54: (2) pp. 135-145.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 5
nyelv: angol
DOI 
2003

Andrassy Baka G, Romvari R, Suto Z, Szabo A, Horn P: Comparative Study of The Body Composition of Different Turkey Genotypes by Means of CT (short Communication), ARCHIV FÜR TIERZUCHT-ARCHIVES OF ANIMAL BREEDING 46: (3) pp. 285-292.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 6
nyelv: angol
Teljes szöveg 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:20 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
56
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
71
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
100


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )