Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2016. II. 25.
Személyes adatok
név Stégerné Máté Mónika
születési év 1971
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Kertészettudományi Doktori Iskola (témakiíró)
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
Elérhetőségek
drótpostacím Stegerne.Mate.Monikaetk.szie.hu
telefonszám +36 1 482-6034
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2001
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Szent István Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
1997 - Szent István Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 0
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Szabó-Nótin Beatrix PhD 2016  ÉDI
(50%) Szalóki-Dorkó Lilla PhD 2016  ÉDI

témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
Babinszki-Székely Dóra PhD (2019/10)  ÉDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Furulyás Diána (PhD) (2018/08)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Gyümölcs-zöldségfeldolgozás fejlesztése, technológiák tervezése, új technológiák bevezetése, termékfejlesztés. Biológiailag aktív összetevők vizsgálata, és azok feldolgozás alatti változásai.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2015

O Dóka, D Bicanic, M Stéger-Máté, Gy Végvári: Application of photothermal methods for quantification of carotenoids in apricot jams, INTERNATIONAL JOURNAL OF THERMOPHYSICS 36:
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2015

Lilla Szalóki-Dorkó, György Végvári, Márta Ladányi, Gitta Ficzek, Mónika Stéger-Máté: Degradation of Anthocyanin Content in Sour Cherry Juice During Heat Treatment, FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY 53: (3)
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2015

Szalóki-Dorkó L, Stéger-Máté M, Abrankó L: Evaluation of colouring ability of main European elderberry (Sambucus nigra L.) varieties as potential resources of natural food colourants, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 50: (6) pp. 1317-1323. Paper -.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2014

Szabó-Nótin B, Juhász R, Barta J, Stéger-Máté M: Apple pomace powder as natural food ingredient in bakery jams, ACTA ALIMENTARIA 43: (Suppl)
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2014

Székely D, Szalóki-Dorkó L, Stéger-Máté M, Szabó-Nótin B, Ivanics J, Monspart-Sényi J: Distribution of antioxidant components in roots of different red beets (Beta vulgaris L.) cultivars, ACTA ALIMENTARIA 43: (Suppl)
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2014

Csambalik L, Divéky-Ertsey A, Pap Z, Orbán Cs, Stégerné Máté M, Gere A, Stefanovits-Bányai É, Sipos L: Coherences of Instrumental and Sensory Characteristics: Case Study on Cherry Tomatoes, JOURNAL OF FOOD SCIENCE 79: (11)
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
DOI 
2012

Hevesi M, Blázovics A, Kállay E, Végh A, Stéger-Máté M, Ficzek G, Tóth M: Biological Activity of Sour Cherry Fruit on the Bacterial Flora of Human Saliva in vitro, FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY 50: (1)
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
Teljes szöveg 
2012

M Stéger-Máté: Sweet and tart cherries, In: Szerk.: N Sinha, Szerk.: J Sidhu, Szerk.: Barta József, Szerk.: J Wu, Szerk.: M Pilar Cano Handbook of Fruits and Fruit Processing, Second Edition. Ames: Wiley-Blackwell Publishing Ltd., 2012. pp. 433-446.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
nyelv: angol
DOI 
2011

Nótin B, Stéger-Máté M, Juhász R, Ficzek G, Tóth M, Barta J: Effect of pre-treatment solutions of dried apple slices from several cultivars, REVIEW OF FACULTY OF ENGINEERING ANALECTA TECHNICA SZEGEDINENSIA 1/2:
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2011

Szabó-Nótin Beatrix, Dr. Stégerné Máté Mónika, Juhász Réka, Jakab Dávid, Dr. Monspart Elemérné, Dr. Barta József: Changes of phenolic compounds in black currant during vacuum drying process, ACTA ALIMENTARIA 40: (Suppl.1)
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
DOI 
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
87
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
132
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
14 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
27

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )