Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2016. IX. 13.
Személyes adatok
Bánvölgyi Szilvia
név Bánvölgyi Szilvia
születési év 1981
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témakiíró)
Elérhetőségek
drótpostacím Banvolgyi.Szilviaetk.szie.hu
telefonszám +36 1 305-7111
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2009
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2007 - Szent István Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 0
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Kutatási területem a kiváló minőségű, természetes alapanyagokból (vörösbor és gyümölcslevek) készült és értékes komponensekben gazdag termékek előállítása membránszeparációval.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2016

Szilvia Bánvölgyi, Tünde Vatai, Zsuzsanna Molnár, István Kiss, Zeljko Knez, Gyula Vatai, Mojca Skerget: Integrated process to obtain anthocyanin enriched pal-fat particles from elderberry juice, ACTA ALIMENTARIA 45: (2) pp. 206-2014.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2016

D Furulyás, F Savanya, Sz Bánvölgyi, N Papp, É Stefanovits-Bányai, M Stéger-Máté: Effects of enzyme treatment on the microfiltration of elderberry, REVIEW OF FACULTY OF ENGINEERING ANALECTA TECHNICA SZEGEDINENSIA : (No) pp. 40-46.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
Teljes szöveg 
2016

Sebő J, Bánvölgyi Sz, Vatai Gy, Furulyás D, Stégerné Máté M, Stefanovitsné Bányai É: Feketebodza-lé (Sambucus nigra L.) tükrösítése mikroszűréssel - a műveleti paraméterek hatásának vizsgálata, MEMBRÁNTECHNIKA ÉS IPARI BIOTECHNOLÓGIA 7: (2) p. 30.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2013

Bánvölgyi Szilvia, Galambos Ildiikó, Márki Edit, Vatai Gyula Szerk.: Márki Edit: A pálinkakészítés műveletei és berendezései, Budapest: Budapesti Corvinus Egyetem, Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék, 150 p. (Pálinkamester szakmérnök és szaktanácsadó szakirányú továbbképzési szak)
dokumentum típusa: Könyv/Szakkönyv
nyelv: magyar
2012

Molnár Zs, Bánvölgyi Sz, Kozák Á, Kiss I, Békássy-Molnár E, Vatai Gy: Concentration of raspberry (Rubus idaeus L.) juice using membrane processes, ACTA ALIMENTARIA 41: (Suppl) pp. 147-159.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2009

Banvolgyi S, Horvath S, Stefanovits-Banyai E, Bekassy-Molnar E, Vatai G: Integrated membrane process for blackcurrant (Ribes nigrum L.) juice concentration, DESALINATION 241: (1-3) pp. 281-287.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 14
nyelv: angol
DOI 
2008

Kozak A, Banvolgyi S, Vincze I, Kiss I, Bekassy-Molnar E, Vatai G: Comparison of integrated large scale and laboratory scale membrane processes for the production of black currant juice concentrate, CHEMICAL ENGINEERING AND PROCESSING 47: (7) pp. 1171-1177.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 19
nyelv: angol
DOI 
2008

Kertész Sz, Pap N, Bánvölgyi Sz, Vincze I, Vatai Gy, László Zs, Beszédes S, Hodúr C: Hyperfiltration of Ribes Nigrum Juice, REVIEW OF FACULTY OF ENGINEERING ANALECTA TECHNICA SZEGEDINENSIA : pp. 56-63.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
2006

Banvolgyi S, Horvath S, Bekassy-Molnar E, Vatai G: Concentration of blackcurrant (Ribes nigrum L.) juice with nanofiltration, DESALINATION 200: (1-3) pp. 535-536.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
DOI 
2006

Banvolgyi S, Kiss I, Bekassy-Molnar E, Vatai G: Concentration of red wine by nanofiltration, DESALINATION 198: (1-3) pp. 8-15.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 21
nyelv: angol
DOI 
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:58 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
36
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
42
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
1
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
36

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )