Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2016. II. 03.
Személyes adatok
név Belák Ágnes
születési év 1979
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Szent István Egyetem
Elérhetőségek
drótpostacím Belak.Agnesetk.szie.hu
telefonszám +36 1 482-6360
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2009
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2005 - Szent István Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 1.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0.5
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
(50%) Füstös Zoltán PhD (2017/10)  ÉDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Deák Bernadett (PhD) (2018/01)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Romlást okozó baktériumok fiziológiai, biokémiai és molekuláris biológiai vizsgálata Növényi és állati eredetű élelmiszer-alapanyagokból izolált baktériumok gátló hatásának vizsgálata kórokozók ellen
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2015

Belák Á, Maráz A: Antagonistic effect of Pseudomonas sp. CMI-1 on foodborne pathogenic Listeria monocytogenes, FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY 53: (2) pp. 223-230.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2015

Varga E, Bardocz A, Belák Á, Maráz A, Boros B, Felinger A, Böszörményi A, Horváth Gy: Antimicrobial activity and chemical composition of thyme essential oils and the polyphenolic content of different Thymus extracts, FARMACIA (BUCHAREST) 63: (3) pp. 357-361.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
2015

Čanak I, Berkics A, Bajcsi N, Kovács M, Belák Á, Teparić R, Maráz A, Mrša V: Purification and characterization of a novel cold-active lipase from the yeast Candida zeylanoides, JOURNAL OF MOLECULAR MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY 25: (6) pp. 403-411.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2014

Belák Á, Héher B, Füstös Z, Kovács M, Maráz A: Endophytic bacteria from Capsicum annuum var. grossum cultivars and their inhibitory effects on Listeria monocytogenes, ACTA ALIMENTARIA 43: (Suppl. 1) pp. 9-20.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2012

Belák Á, Héher B, Kiskó G: Formation and removal of Listeria monocytogenes and Lactococcus lactis biofilms, ACTA UNIVERSITATIS SAPIENTIAE ALIMENTARIA 5: pp. 5-17.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2011

Belák Á, Kovács M, Hermann Zs, Holczmann Á N, Márta D, Cenič Stojakovič S, Bajcsi N, Maráz A: Molecular analysis of poultry meat spoiling microbiota and heterogeneity of their proteolytic and lipolytic enzyme activities, ACTA ALIMENTARIA 40: (Suppl.) pp. 3-22. Paper DOI: 10.1556/AAlim.40.2011.Suppl.2.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
DOI 
2010

Belák Ágnes, Maraz A.: Diagnostic PCR, EUROPEAN DAIRY MAGAZINE 12: (4) pp. 4-10.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2010

Füstös Zoltán, Belák Ágnes, Ferdes Mariana, Dr. Maráz Anna: Isolation and identification of probiotic lactic acid bacteria and examination of their tolerance against stress factors, STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI CHEMIA 54: (Special Issue) pp. 31-33.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2006

Senses-Ergul S, Ágoston R, Belák Á, Deák T: Characterisation of some yeasts isolated from foods by traditional and molecular tests, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 108: (1) pp. 120-124.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 16
nyelv: angol
DOI 
2003

Majoros L, Kardos G, Belák Á, Maráz A, Asztalos L, Csánky E, Barta Z, Szabó B: Restriction enzyme analysis of ribosomal DNA shows that Candida inconspicua clinical isolates can be misidentified as Candida norvegensis with traditional diagnostic procedures, JOURNAL OF CLINICAL MICROBIOLOGY 41: (11) pp. 5250-5253. Paper DOI: 10.1128/JCM.41.11.5250–5253.2003.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 3.489
független idéző közlemények száma: 10
nyelv: angol
DOI 
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:28 
Tudománymetriai adatok
Saját közlemény- és idézőlista Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
59
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
70
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
36

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )