Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2016. I. 07.
Személyes adatok
név Czukor Bálint
születési év 1938
intézmény neve
doktori iskola
BME Oláh György Doktori Iskola (Kémia és Vegyészmérnöki tudományok) (oktató)
Elérhetőségek
drótpostacím b.czukorcfri.hu
telefonszám +36 1 796-0400/103
mobiltelefon száma +36 30 632-5533
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1978
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
tudományos fokozat, cím DLA
fokozat megszerzésének éve 1978
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Ogyesszai Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
1982 - Központi Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet (további intézmény)
további (tud.főmunkatárs)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 2
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 2
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Matusek Anikó PhD 2008  OGDI
(50%) Yanxiang Gao PhD 1997  

  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület élelmiszer technológia, művelet táplálkozás-tudomány
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2014

Ferenczi S, Czukor B, Cserhalmi Z: Evaluation of microwave vacuum drying combined with hot-air drying and compared with freeze- and hot-air drying by the quality of the dried apple product, PERIODICA POLYTECHNICA-CHEMICAL ENGINEERING 58: (2) pp. 111-116.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2014

Sándor FERENCZI, Bálint CZUKOR, Zsuzsanna CSERHALMI: Antioxidant capacity of microwave vacuum drying on different cultivars of apples, ANNALS OF FACULTY ENGINEERING HUNEDOARA / INTERNATIONAL JOURNAL OF ENGINEERING 12: (4) pp. 91-94.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
Teljes szöveg 
2013

Kardos Gy-né, Léder F -né, Czukor B, Cserhalmi Zs: Rádiofrekvenciás (RF) hőkezelés alkalmazása gabonapelyhek előállítására, ÉLELMISZER - TUDOMÁNY TECHNOLÓGIA 67: (2) pp. 15-21.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2013

Varga Róbert, Benkő János, Czukor Bálint: A sajtolási folyamat hatása merev falú, biológiailag lebomló csomagolóeszköz mechanikai, víz és étolaj felvevő tulajdonságaira, ÉLELMISZER - TUDOMÁNY TECHNOLÓGIA LXVII: (4) pp. 15-20.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2012

Ferenczi Sándor, Czukor Bálint, Cserhalmi Zsuzsanna: Légárammal kombinált mikrohullámú vákuumszárítás III., ÉLELMISZER - TUDOMÁNY TECHNOLÓGIA 66: (1) pp. 25-29.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2011

Quang D Nguyen, Judit M Rezessy-Szabó, Bálint Czukor, Ágoston Hoschke: Continuous production of oligofructose syrup from Jerusalem artichoke juice by immobilized endo-inulinase, PROCESS BIOCHEMISTRY 46: (1) pp. 298-303.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 19
nyelv: angol
DOI 
2011

Ferenczi Sándor, Czukor Bálint, Cserhalmi Zsuzsanna: Légárammal kombinált mikrohullámú vákuumszárítás II., ÉLELMISZER - TUDOMÁNY TECHNOLÓGIA 65: (2) pp. 15-20.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2006

Schuster-Gajzago I, Kiszter AK, Toth-Markus M, Bardth A, Markus-Bednarik A, Czukor B: The effect of radio frequency heat treatment on nutritional and colloid-chemical properties of different white mustard (Sinapis alba L.) varieties, INNOVATIVE FOOD SCIENCE& EMERGING TECHNOLOGIES 7: (1-2) pp. 74-79.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 7
nyelv: angol
DOI 
2002

Cserhalmi Zsuzsanna, Batáné Vidács Ildikó, Beczner Judit, Czukor Bálint: Inactivation of Saccharomyces cerevisiae and Bacillus cereus by pulsed electric fields technology, INNOVATIVE FOOD SCIENCE& EMERGING TECHNOLOGIES 3: pp. 41-45.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 52
nyelv: angol
DOI 
2001

Cserhalmi Zs, Márkus Zs, Czukor B, Baráth Á, Tóth M: Physico-chemical properties and food utilization possibilities of RF treated mustard seed, INNOVATIVE FOOD SCIENCE& EMERGING TECHNOLOGIES 1: pp. 251-254.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 10
nyelv: angol
DOI 
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:88 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
72
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
103
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
2 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
188

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )