Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2023. V. 11.
Személyes adatok
Sipos László
név Sipos László
születési év 1978
intézmény neve
doktori iskola
MATE Kertészettudományi Doktori Iskola (oktató)
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (törzstag)
Doktori Iskola Tanácsa
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Kertészettudományi Doktori Iskola 20%
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 80%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
MAB minősítés
a törzstagság feltételeinek megfelel
(2019. VI. 28.)
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 482-6351
mobiltelefon száma +36 20 232-9560
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2009
fokozat tudományága gazdálkodás- és szervezéstudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2016 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 4.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 3.5
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Nyitrai Ákos Gábor PhD 2022  ÉDI
(50%) Boros Ildikó Fruzsina PhD 2021  KeTDI
Gere Attila PhD 2016  ÉDI
Losó Viktor PhD 2015  ÉDI-BCE

abszolutóriumot szerzett:
(50%) Végh Rita (PhD) 2023/08  ÉDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Galambosi Zsófia (PhD) (2028/01)  ÉDI
(50%) Szabó Dániel (PhD) (2024/08)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület érzékszervi bírálók és bírálócsoportok teljesítményértékelése, elektronikus érzékszervek és érzékszervi észlelés, statisztikai módszerfejlesztés és validálás, minőségirányítás, fogyasztói magatartás
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2022

Nyitrai Ákos, Urbin Ágnes, Nagy Balázs Vince, Sipos László: Novel approach in sensory color masking: Effects of colored environments on chocolates with different cocoa content, FOOD QUALITY AND PREFERENCE 95: 104363
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2021

Sipos László, Nyitrai Ákos, Szabó Dániel, Urbin Ágnes, Nagy Balázs Vince: Former and potential developments in sensory color masking – Review, TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY 111: pp. 1-11.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2021

Bodor Zsanett, Benedek Csilla, Urbin Ágnes, Szabó Dániel, Sipos László: Colour of honey: can we trust the Pfund scale? – An alternative graphical tool covering the whole visible spectra, LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 149: 111859
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 11
nyelv: angol
URL 
2021

Végh Rita, Csóka Mariann, Sörös Csilla, Sipos László: Food safety hazards of bee pollen – A review, TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY 114: pp. 490-509.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
független idéző közlemények száma: 13
nyelv: angol
URL 
2020

Sipos László, Boros Ildikó Fruzsina, Csambalik László, Székely Géza, Jung András, Balázs László: Horticultural lighting system optimalization: A review, SCIENTIA HORTICULTURAE 273: 109631
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
független idéző közlemények száma: 35
nyelv: angol
URL 
2020

Sipos László, Végh Rita, Bodor Zsanett, Zaukuu John-Lewis Zinia, Hitka Géza, Bázár György, Kovacs Zoltan: Classification of Bee Pollen and Prediction of Sensory and Colorimetric Attributes—A Sensometric Fusion Approach by e-Nose, e-Tongue and NIR, SENSORS 20: (23) 6768
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 10
nyelv: angol
URL 
2017

László Sipos, Csaba Orbán, Ildikó Bálint, László Csambalik, Anna Divéky‑Ertsey, Attila Gere: Colour parameters as indicators of lycopene and antioxidant activity traits of cherry tomatoes (Solanum lycopersicum L.), EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY 243: (9) pp. 1533-1543.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 10
nyelv: angol
URL 
2017

László Sipos, Márta Ladányi, Attila Gere, Zoltán Kókai, Sándor Kovács: Panel performance monitoring by Poincaré Plot: A case study on flavoured bottled waters, FOOD RESEARCH INTERNATIONAL 99: (1) pp. 198-205.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 5
nyelv: angol
URL 
2017

Gere Attila, Székely Géza, Kovács Sándor, Kókai Zoltán, Sipos László: Readiness to adopt insects in Hungary, FOOD QUALITY AND PREFERENCE 59: (July) pp. 81-86.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 102
nyelv: angol
URL 
2013

Sárosi Sz, Sipos L, Kókai Z, Pluhár Zs, Szilvássy B, Novák I: Effect of different drying techniques on the aroma profile of Thymus vulgaris analyzed by GC-MS and sensory profile methods, INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS 46: pp. 210-216.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 31
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:220 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
237
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
239
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
8
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
1252


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )