Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2016. X. 04.
Személyes adatok
Sipos László
név Sipos László
születési év 1978
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Kertészettudományi Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása SzIE Kertészettudományi Doktori Iskola 20%
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 80%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Szent István Egyetem
MAB minősítés
a törzstagság feltételeinek megfelel
(2016. VI. 03.)
Elérhetőségek
drótpostacím Sipos.Laszloetk.szie.hu
telefonszám +36 1 482-6351
mobiltelefon száma +36 20 442-3627
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2009
fokozat tudományága gazdálkodás- és szervezéstudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2016 - Szent István Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 2
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 2
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Gere Attila PhD 2016  ÉDI
Losó Viktor PhD 2015  ÉDI-BCE

jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Boros Ildikó Fruzsina (PhD) (2020/08)  KeTDI
(50%) Madaras Krisztina (PhD) (2020/08)  KeTDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület elektronikus érzékszervek és érzékszervi észlelés, érzékszervi bírálók és bírálócsoportok teljesítményértékelése, statisztikai módszerfejlesztés és validálás, minőségirányítás, fogyasztói magatartás
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2016

Bagdi A, Tóth B, Lőrincz R, Szendi Sz, Gere A, Kókai Z, Sipos L, Tömösközi S: Effect of aleurone-rich flour on composition, baking, textural, and sensory properties of bread, LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 65: pp. 762-769.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
DOI 
2015

A Gere, L Sipos, V Loso, A Györey, S Kovacs, L Huzsvai, A Nabradi, Z Kókai: Applying parallel factor analysis and Tucker-3 methods on sensory and instrumental data to establish preference maps., JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE 94: (15) pp. 3213-3225.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 8
nyelv: angol
DOI 
2015

Gere A, Sipos L, Héberger K: Generalized Pairwise Correlation and method comparison: Impact assessment for JAR attributes on overall liking, FOOD QUALITY AND PREFERENCE 43: pp. 88-96.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
DOI 
2014

A Gere, S Kovács, K Pásztor-Huszár, Z Kókai, L Sipos: Comparison of preference mapping methods:, JOURNAL OF CHEMOMETRICS 28: (5) pp. 1-9. Paper 2594.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 1.937**
nyelv: angol
DOI 
2013

L Sipos, D Szöllősi, Z Kovács, A Gere, Z Kókai, A Fekete: Sensory evaluation and Electronic tongue for sensing flavoured mineral water taste attributes, JOURNAL OF FOOD SCIENCE 78: (10) pp. S1602-S1608.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
DOI 
2013

Sárosi Sz, Sipos L, Kókai Z, Pluhár Zs, Szilvássy B, Novák I: Effect of different drying techniques on the aroma profile of Thymus vulgaris analyzed by GC-MS and sensory profile methods, INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS 46: pp. 210-216.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 9
nyelv: angol
DOI 
2012

Sipos L, Kovács Z, Sági-Kiss V, Csiki T, Kókai Z, Fekete A, Héberger K: Discrimination of mineral waters by electronic tongue, sensory evaluation and chemical analysis, FOOD CHEMISTRY 135: (4) pp. 2947-2953.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 22
nyelv: angol
DOI 
2011

László Sipos, Zoltán Kovács, Dániel Szöllösi, Zoltán Kókai, István Dalmadi, Andras Fekete: Comparison of novel sensory panel performance evaluation techniques with e-nose analysis integration, JOURNAL OF CHEMOMETRICS 25: (5) pp. 275-286.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 12
nyelv: angol
DOI 
2011

Kovács Zoltán, Dr. Sipos László, Szöllősi Dániel, Dr. Kókai Zoltán, Dr. Székely Géza, Dr. Fekete András: Electronic tongue and sensory evaluation for sensing apple juice taste attributes, SENSOR LETTERS 9: (4) p. 1273-1281.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 6
nyelv: angol
DOI 
2010

Z Kovács, I Dalmadi, L Lukács, L Sipos, K Szántai-Kőhegyi, Z Kókai, A Fekete: Geographical origin identification of pure Sri Lanka tea infusions with electronic nose, electronic tongue and sensory profile analysis, JOURNAL OF CHEMOMETRICS 24: (3-4) pp. 121-130.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 39
nyelv: angol
DOI 
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:107 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
90
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
126
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
6
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
211

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )