Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2016. X. 10.
Személyes adatok
név Sipos Péter
születési év 1975
intézmény neve
doktori iskola
DE Kerpely Kálmán Doktori Iskola (témavezető)
Doktori Iskola Tanácsa (tanácskozási jogú tag)
DE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témakiíró)
DE 
Agrártudományi Doktori Tanács
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása DE Kerpely Kálmán Doktori Iskola 60%
DE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 38%
DE KKDI-DE Doktori Iskola Tanácsa (tanácskozási jogú tag) 1%
DE  Agrártudományi Doktori Tanács 1%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Debreceni Egyetem
Elérhetőségek
drótpostacím sipospagr.unideb.hu
telefonszám +36 52 417-572/88504
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2006
fokozat tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Debreceni Egyetem
tudományos fokozat, cím Habilitáció
fokozat megszerzésének éve 2011
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Debreceni Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2016 - Agri-Corn Kft. (további intézmény)
további (nem nevesített)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 3
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 2
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Jevcsák Szintia (PhD) (2018/08)  KKDI-DE
hiányos adatú hallgatói:
Diósi Gerda PhD (2016/08)  KKDI-DE
Tóth-Szabó Edina PhD (2016/08)  KKDI-DE
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Szántóföldi növények minőségvizsgálata, a minőség kialakulásának vizsgálata. A minőségére ható tényezők polifaktoriális vizsgálata. Kertészeti termékek feldolgozása, minőségvizsgálata
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
növénytermesztési és kertészeti tudományok
Közlemények
2014

P Sipos, Zs Szilágyi, M Móré: Effect of salt forms and concentrations on the valorigraphic parameters of winter wheat, ACTA UNIVERSITATIS SAPIENTIAE ALIMENTARIA 7:
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2013

Zoltán Győri, Norbert Boros, Péter Sipos: Effect of mineral fertilization on the extensograph parameters of winter wheat varieties, NÖVÉNYTERMELÉS 62: (Suppl.)
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Konferenciaközlemény
nyelv: angol
2013

Péter Sipos, Mariann Móré, Gerda Diósi, Mária Borbély: Salt content of bakery products in the Hajdúság region of Hungary in 2013, ANALELE UNIVERSITATII DIN ORADEA FASCICULA ECOTOXICOLOGIE ZOOTEHNIE SI TEHNOLOGII DE INDUSTRIE ALIMENTARA 12:
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2012

Sipos P, Győri Z, Kruppa J, Sándor M, Kovács B: Gabonaalapú termékek táplálkozási értékének javítási lehetőségei, AGRÁRTUDOMÁNYI KÖZLEMÉNYEK = ACTA AGRARIA DEBRECENIENSIS 49:
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2011

Győri Z, Ungai D, Sipos P: Effect of Cu and Zn corn seed-dressing on the element compostition of maize plant, NÖVÉNYTERMELÉS 60: (Suppl.)
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
2007

Mezei Z, Sipos P, Győri Z: Variations in quality parameters of forage and medium quality winter wheat varieties in storage, AGRICULTURAE CONSPECTUS SCIENTIFICUS 72: (3)
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 12
nyelv: angol
2007

P Sipos, Á Tóth, D Ungai, Á P Barancsi, Z Győri: Changes of micro element composition of maize in a field experiment, CEREAL RESEARCH COMMUNICATIONS 35: (2)
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
DOI 
2005

Z Győri, P Sipos, Á Tóth: Changes in the quality of maize hybrids in various agricultural management system, ACTA AGRONOMICA HUNGARICA: A QUARTERLY OF THE HUNGARIAN ACADEMY OF SCIENCES : AN INTERNATIONAL MULTIDISCIPLINARY JOURNAL IN AGRICULTURAL SCIENCE 53: (1)
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 7
nyelv: angol
Teljes szöveg 
2005

GYŐRI Z, SIPOS P: Kukoricahibridek minőségének változása agrotechnikai kísérletben, In: Szerk.: Nagy J A kukoricakutatás és fejlesztés 30 éve: Kukorica hibridek adaptációs képessége és termésbiztonsága. Debrecen: Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, 2005. pp. 101-115.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Szaktanulmány
független idéző közlemények száma: 10
nyelv: magyar
2005

P Pepó, P Sipos, Z Győri: Effects of fertilizer application on the baking quality of winter wheat varieties in a long term experiment under continental climatic conditions in Hungary, CEREAL RESEARCH COMMUNICATIONS 33: (4)
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 17
nyelv: angol
Teljes szöveg 
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:51 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
134
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
188
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
38
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
56
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
143

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )