Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2016. II. 04.
Személyes adatok
Fodor Marietta
név Fodor Marietta
születési év 1959
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témakiíró)
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Szent István Egyetem
Elérhetőségek
drótpostacím Fodor.Mariettaetk.szie.hu
telefonszám +36 1 305-7253
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2004
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
tudományos fokozat, cím Habilitáció
fokozat megszerzésének éve 2012
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2016 - Szent István Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 1
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0.5
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Szigedi Tamás PhD 2014  ÉDI-BCE

témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
(50%) Rácz Anita PhD (2019/06)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Molekulaspektroszkópiai (UV/VIS/NIR) módszerek fejlesztése élelmiszerek minőségbiztosítására
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
kémiai tudományok
Közlemények
2015

Anita Rácz, David Bajusz, Marietta Fodor, Karoly Héberger: Comparison of classification methods with "n-class" receiver operating characteristic curves: a case study of energy drinks, CHEMOMETRICS AND INTELLIGENT LABORATORY SYSTEMS 151: pp. 34-43.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
Teljes szöveg 
2015

Rácz A, Vass A, Héberger K, Fodor M: Quantitative determination of coenzyme Q10 from dietary supplements by FT-NIR spectroscopy and statistical analysis, ANALYTICAL AND BIOANALYTICAL CHEMISTRY 407: (10) pp. 2887-2898.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2015

A Rácz, N Papp, E Balogh, M Fodor, K Héberger: Comparison of antioxidant capacity assays with chemometric methods, ANALYTICAL METHODS: ADVANCING METHODS AND APPLICATIONS 7: pp. 4216-4224.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2013

Szigedi T, Fodor M, Pérez-Marin D, Garrido-Varo A: Fourier Transform Near-Infrared Spectroscopy to Predict the Gross Energy Content of Food Grade Legumes, FOOD ANALYTICAL METHODS 6: (4) pp. 1205-1211.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2012

Szigedi Tamás, Lénárt József, Dernovics Mihály, Turza Sándor, Fodor Marietta: Protein content determination in Brassica oleracea species using FT-NIR technique and PLS regression, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 47: (2) pp. 436-440.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 8
nyelv: angol
URL 
2012

Lénárt József, Szigedi Tamás, Dernovics Mihály, Fodor Marietta: Application of FT-NIR Spectroscopy on the determination of the fat and protein contents of lyophilized cheeses, ACTA ALIMENTARIA 41: (3) pp. 351-362.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2011

Szigedi T, Dernovics M, Fodor M: Determination of protein, lipid and carbohydrat content in bakery products using Fourier-transform near infrared spectroscopy, ACTA ALIMENTARIA 40: (Suppl.1.) pp. 222-229.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2011

Fodor M, Woller A, Turza S, Szigedi T: Development of a rapid, non-destructive method for egg content determination in dry pasta using FT-NIR technique, JOURNAL OF FOOD ENGINEERING 107: (2) pp. 195-199.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 14
nyelv: angol
URL 
2006

Novák CS, Éhen ZS, Fodor M, Jicsinszky L, Orgoványi J: Application of combined thermoanalytical techniques in the investigation of cyclodextrin inclusion complexes, JOURNAL OF THERMAL ANALYSIS AND CALORIMETRY 84: (3) pp. 693-701.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 21
nyelv: angol
URL 
1998

Cs Novák, M Fodor, G Pokol, V Izvekov, J Sztatisz, M J Arias, J M Ginés: Investigation of cyclodextrin complexes of mandelic acid, JOURNAL OF THERMAL ANALYSIS 51: (3) pp. 1039-1048.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 9
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:59 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
36
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
87
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
1
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
7 
műszaki és/vagy művészeti alkotásainak száma:
0
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
13
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
9
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
83
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
Habilitációs eljárás 2012.04.11

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )