Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2016. X. 06.
Személyes adatok
név Somogyi László
születési év 1955
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
Elérhetőségek
drótpostacím Somogyi.Laszloetk.szie.hu
telefonszám +36 1 482-6124
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2008
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
1989 - Szent István Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 1
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 1
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Soós Anita PhD 2014  ÉDI-BCE

jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Dhaygude Vinod Uttam (PhD) (2018/08)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Növényi és állati eredetű zsiradékok fizikai-kémiai jellemzői
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
agrárműszaki tudományok
Közlemények
2015

Anita Soós, László Somogyi, Kata Kóczán Manninger, Katalin Badak Kerti, Ildikó Szedljak: Thermodinamical properties of mixed origin fat blends, BULGARIAN CHEMICAL COMMUNICATIONS 46: (Special Issue B) pp. 53-56.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2015

Anita Soós, László Somogyi, Kata Kóczán Manninger, Katalin Badak Kerti, Ildikó Szedljak, Gorka Ágnes: Effect of Immersed Herbs on the Oxidative Stability of Edible Oils, PERIODICA POLYTECHNICA-CHEMICAL ENGINEERING OnlineFirst: pp. 162-166.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2015

Izsó Tekla, Somogyi László, Soós Anita, Zeke Ildikó: Tejzsír hatása margarinkeverékek fizikai tulajdonságaira, ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK 61: (2) pp. 573-587.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: Angol és magyar
2014

Anita Soós, Csilla Pecznyik, Ildikó Zeke, László Somogyi: Effect of animal fats on the physical properties of palm fat, ACTA ALIMENTARIA 43: (4) pp. 623-631.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2014

Anita Soós, Gábor Jakab, Balázs Imre, László Somogyi: Modifications of physical properties of coconut oil and anhydrous milk fat as a result of blending, ACTA ALIMENTARIA 43: (Suppl. 1) pp. 124-131.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
1997

Dr. Farkas József, Somogyi László, Dr. Korány Kornél, Gaál Ödön, Lebovics Vera: Oxidation of Cholesterol During Irradiation Treatment and Frozen Storage of Mechanically Separated Minced Turkey Meat, ACTA ALIMENTARIA 26: (4) pp. 61-62.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
1996

Lebovics Vera, Gaál Ödön, Antal M., Dr. Farkas József, Somogyi László: Study of oxidized cholesterol derivatives in foodstuffs, ACTA ALIMENTARIA 25: (2) pp. 207-210.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
1994

Lebovics Vera, Gaál Ö., Dr. Farkas József, Somogyi László: Influence of packaging atmosphere on the formation of cholesterol oxides in gamma-irradiated egg-powder, JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE 66: pp. 71-73.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 7
nyelv: angol
DOI 
1993

Lebovics Vera, Gaál Ö., Dr. Farkas József, Dr. Somogyi László: Occurrence of cholesterol oxides in foods, In: Szerk.: Mózsik Gyula, Szerk.: Emerit I, Szerk.: Fehér J, Szerk.: Matkovics B, Szerk.: Vincze Áron Oxygen free radicals and scavengers in the natural sciences: Papers of participants of the Congress of Oxygen Free Radicals and Scavengers in the Biological and Medical Sciences, February 10-13, 1993, Pécs, Hungary. Budapest: Akadémiai Kiadó, 1993. pp. 320-321.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Szaktanulmány
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
1992

Lebovics VK, Gaal O, Somogyi L, Farkas J: Cholesterol Oxides IN Gamma-irradiated Spray-dried Egg Powder, JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE 60: (2) pp. 251-254.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 11
nyelv: angol
DOI 
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:21 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
23
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
32
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
2 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
0

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )