Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2016. I. 27.
Személyes adatok
Hegedűs Attila
név Hegedűs Attila
születési év 1972
intézmény neve
doktori iskola
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Szent István Egyetem
MAB minősítés
a törzstagság feltételeinek megfelel
(2014. XII. 12.)
Elérhetőségek
drótpostacím Hegedus.Attilakertk.szie.hu
telefonszám +36 1 482-6098
saját honlap
saját honlap (angol)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2002
fokozat tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Szent István Egyetem
tudományos fokozat, cím Habilitáció
fokozat megszerzésének éve 2007
fokozat tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Debreceni Egyetem
tudományos fokozat, cím DSc
fokozat megszerzésének éve 2014
fokozat tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
2016 - Szent István Egyetem
egyetemi tanár
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 2.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0.5
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Lénárt József PhD 2015  KTDI-BCE
(50%) Papp Nóra PhD 2015  KKDI-DE
(50%) Pfeiffer Péter PhD 2012  KTDI-BCE
(50%) Szikriszt Bernadett PhD 2012  KTDI-BCE

jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Balogh Eszter (PhD) (2018/08)  KeTDI
(50%) Makovicsné Zsohár Noémi (PhD) (2018/01)  KeTDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Gyümölcsök antioxidáns értékének jellemzése Gyümölcsfák flavonoid-bioszintézisének enzimeit kódoló gének vizsgálata Gyümölcsfák nemesítését támogató molekuláris vizsgálatok
jelenlegi kutatásainak tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
Közlemények
2015

Abrankó László, Nagy Ádám, Szilvássy Blanka, Stefanovits-Bányai Éva, Hegedűs Attila: Genistein isoflavone glycoconjugates in sour cherry (Prunus cerasus L.) cultivars, FOOD CHEMISTRY 166: (1) pp. 215-222.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2014

Halász Júlia, Kodad Ossama, Hegedűs Attila: Identification of a recently active Prunus-specific non-autonomous Mutator element with considerable genome shaping force, PLANT JOURNAL 79: (2) pp. 220-231.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2014

Gundogdu Muttalip, Ozrenk Koray, Ercisli Sezai, Kan Tuncay, Kodad Ossama, Hegedus Attila: Organic acids, sugars, vitamin C content and some pomological characteristics of eleven hawthorn species (Crataegus spp.) from Turkey, BIOLOGICAL RESEARCH 47: (1) p. 1. 5 p. Paper 21.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
DOI 
2013

Hegedűs A, Taller D, Papp N, Szikriszt B, Ercisli S, Halász J, Stefanovits-Bányai É: Fruit antioxidant capacity and self-incompatibility genotype of Ukrainian sweet cherry (Prunus avium L.) cultivars highlight their breeding prospects, EUPHYTICA 191: (1) pp. 153-164.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
DOI 
2013

Kodad Ossama, Hegedus Attila, Socias i Company Rafel, Halasz Julia: Self-(in)compatibility genotypes of Moroccan apricots indicate differences and similarities in the crop history of European and North African apricot germplasm, BMC PLANT BIOLOGY 13: (1) p. 196.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
DOI 
2010

Papp N, Szilvassy B, Abranko L, Szabo T, Pfeiffer P, Szabo Z, Nyeki J, Ercisli S, Stefanovits-Banyai E, Hegedus A: Main quality attributes and antioxidants in Hungarian sour cherries: identification of genotypes with enhanced functional properties, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 45: (2) pp. 395-402.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 25
nyelv: angol
DOI 
2010

Hegedűs Attila, Engel Rita, Abrankó László, Balogh Emőke, Blázovics Anna, Hermán Rita, Halász Júlia, Ercisli Sezai, Pedryc Andrzej, Stefanovits-Bányai Éva: Antioxidant and Antiradical Capacities in Apricot (Prunus armeniaca L.) Fruits: Variations from Genotypes, Years, and Analytical Methods, JOURNAL OF FOOD SCIENCE 75: (9) pp. C722-C730.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 27
nyelv: angol
DOI 
2007

Halasz J, Pedryc A, Hegedus A: Origin and dissemination of the pollen-part mutated S-C haplotype which confers self-compatibility in apricot (Prunus armeniaca), NEW PHYTOLOGIST 176: (4) pp. 792-803.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 14
nyelv: angol
DOI 
2005

Halasz J, Hegedus A, Herman R, Stefanovits-Banyai E, Pedryc A: New self-incompatibility alleles in apricot (Prunus armeniaca L.) revealed by stylar ribonuclease assay and S-PCR analysis, EUPHYTICA 145: (1-2) pp. 57-66.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 32
nyelv: angol
DOI 
2001

Hegedus A, Erdei S, Horvath G: Comparative studies of H2O2 detoxifying enzymes in green and greening barley seedlings under cadmium stress, PLANT SCIENCE 160: (6) pp. 1085-1093.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 290
nyelv: angol
DOI 
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:393 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
198
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
373
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
7 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
69
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
64
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
732

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )