Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2016. IV. 11.
Személyes adatok
Pék Zoltán
név Pék Zoltán
születési év 1968
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Növénytudományi Doktori Iskola (témavezető)
Elérhetőségek
drótpostacím pek.zoltanmkk.szie.hu
telefonszám +36 28 522-071
saját honlap
saját honlap (angol)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2005
fokozat tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Szent István Egyetem
tudományos fokozat, cím Habilitáció
fokozat megszerzésének éve 2008
fokozat tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Szent István Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
1994 - Szent István Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 3
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
Szuvandzsiev Péter PhD (2017/08)  NTDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Komjáthy László (PhD) (2018/08)  NTDI
Schmidtné Szantner Barbara Ildikó (PhD) (2018/08)  NTDI
(50%) Terbe Tibor (PhD) (2018/08)  NTDI
Timár Zoltán Béla (PhD) (2017/08)  NTDI
hiányos adatú hallgatói:
Burján Szonja PhD (2016/08)  NTDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Zöldségnövények fitonutrienseinek meghatározása, a környezeti paraméterek viszonylatában, hiperspektrális képalkotás, közeli infravörös és kvantitatív spektrofotometria felhasználásával.
jelenlegi kutatásainak tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
Közlemények
2015

Deák K, Szigedi T, Pék Z, Baranowski P, Helyes L: Carotenoid determination in tomato juice using near infrared spectroscopy, INTERNATIONAL AGROPHYSICS 29: (3) pp. 275-282. Paper DOI: 10.1515/intag-2015-0032.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2014

Szuvandzsiev P, Helyes L, Lugasi A, Szántó Cs, Baranowski P, Pék Z: Estimation of antioxidant components of tomato using VIS-NIR reflectance data by handheld portable spectrometer., INTERNATIONAL AGROPHYSICS 28: (4) pp. 521-527.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
DOI 
2014

Pék Z, Daood H, Lugasi A, Fenyvesi L, Helyes L: Visible reflectance and content of isomeric ratio of lycopene in commercial and elevated lycopene tomato varieties by different technological traits, ACTA ALIMENTARIA 43: (1) pp. 105-112.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
DOI 
2013

Pék Z, Daood H, Gasztonyi Nagyné M, Neményi A, Helyes L: Effect of environmental conditions and water status on the bioactive compounds of broccoli., CENTRAL EUROPEAN JOURNAL OF BIOLOGY 8: (8) pp. 777-787.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
DOI 
2012

Helyes L, Lugasi A, Pék Z: Effect of irrigation on processing tomato yield and antioxidant components., TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY 36: (6) pp. 702-709. Paper doi:10.3906/tar-1107-9 IF: 0.703.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 8
nyelv: angol
DOI 
2012

Pék Z, Daood H, Nagyné Gasztonyi M, Berki M, Tóthné Márkus M, Neményi A, Helyes L: Yield and Phytochemical Compounds of Broccoli as Affected by Temperature, Irrigation, and Foliar Sulfur Supplementation, HORTSCIENCE 47: (11) pp. 1646-1652.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 7
nyelv: angol
URL 
2010

Pék Z, Helyes L, Lugasi A: Color changes and antioxidant content of vine and post-harvest ripened tomato fruits., HORTSCIENCE 45: (3) pp. 466-468.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 19
nyelv: angol
URL 
2009

Helyes L, Lugasi A, Pogonyi Á, Pék Z: Effect of variety and grafting on lycopene content of tomato ( Lycopersicon lycopersicum L. Karsten) fruit, ACTA ALIMENTARIA 38: (1) pp. 27-34.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 18
nyelv: angol
DOI 
2007

Helyes L, Lugasi A, Pék Z: Effect of natural light on surface temperature and lycopene content of vine ripened tomato fruit., CANADIAN JOURNAL OF PLANT SCIENCE 87: (4) pp. 927-929. Paper DOI: 10.4141/CJPS07022.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 19
nyelv: angol
URL 
2006

Brandt S, Pék Z, Barna É, Lugasi A, Helyes L: Effect of maturity stage on content, color and quality of tomato (Lycopersicon lycopersicum (L.) Karsten) fruit., JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE 86: (4) pp. 568-572. Paper ISSN 1585-0404.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 131
nyelv: angol
DOI 
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:210 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
109
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
131
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
1
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
3 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
44
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
41
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
507

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )