Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2016. I. 12.
Személyes adatok
név Ásványi Balázs
születési év 1977
intézmény neve
doktori iskola
SzE Wittmann Antal Növény-, Állat- és Élelmiszer-tudományi Multidiszciplináris Doktori Iskola (témavezető)
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Széchenyi István Egyetem
Elérhetőségek
drótpostacím asvanyi.balazssze.hu
telefonszám +36 96 566-743
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2006
fokozat tudományága állattenyésztési tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Nyugat-magyarországi Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2009 - GalenBio Kft. (további intézmény)
további (laborvezető)
2004 - Széchenyi István Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 2
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0.5
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Szücs Petra PhD 2015  WAMDI
(50%) Vajda Katalin PhD 2015  WAMDI
(50%) Sipos-Kozma Zsófia PhD 2010  UIÁDI

jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Tudós Zoltán (PhD) (2020/08)  SZE-WAMDI
(50%) Molnár Judit (PhD) (2018/01)  SZE-WAMDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Tejipari melléktermékek hasznosítása. Kíméletes hőkezelési technológiák.Élelmiszer-diagnosztikai módszerek.Vakcina tesztelés. Haszonállatok Mycoplasma fertőzésének felmérése. EBV vakcina fejlesztés.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
állattenyésztési tudományok
Közlemények
2015

Szücs P, Vajda K, Szigeti J, Molnár J, Lakatos E, Ásványi B: A Sous-vide, mint kíméletes hőkezelési technológia élelmiszer-higiéniai vonatkozásai, ACTA AGRARIA KAPOSVÁRIENSIS 19: (1) pp. 75-91. Paper 687-3429-1-PB.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2015

Vajda Katalin, Szigeti Jenő, Ásványi Balázs, Szűcs Petra: Sous-vide húsokban előforduló humán patogén baktériumok hőrezisztenciájának vizsgálata = Heat resistance examination of human pathogenic bacteria in sous-vide meat, ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK 61: (3) pp. 728-741.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
URL 
2014

Rajčáni J, Szenthe K, Ďurmanová V, Tóth Á, Ásványi B, Pitlik E, Stipkovits L, Szathmary S: Epstein-Barr Virus (HHV-4) Inoculation to Rabbits by Intranasal and Oral Routes Results in Subacute and/or Persistent Infection Dissimilar to Human Disease, INTERVIROLOGY 57: pp. 254-269.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
DOI 
2013

Stipkovits L, Somogyi M, Asvanyi B, Toth A, Szathmary S: Short communication: Role of Mycoplasma arginini in mastitis caused by Streptococcus dysgalactiae, JOURNAL OF DAIRY SCIENCE 96: (3) pp. 1661-1667. Paper JDS-12-5669.R3.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2011

Szücs P, Ásványi B, Szigeti J: Sous-vide temékekben előforduló mikroorganizmusok hőpusztulásának vizsgálata, ANIMAL WELFARE ETHOLOGY AND HOUSING SYSTEMS 7: (4) pp. 404-410.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2011

Szűcs Petra, Ásványi Balázs, Szigeti Jenő: Sous-vide termékekben előforduló Zygosaccharomyces bailii hőpusztulásának vizsgálata modell tápközegben, KONZERVÚJSÁG 59: (3-4) pp. 26-27.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2010

Tóth Á, Kovácsné Gaál K, Turcsán Zs, Ásványi-Molnár N, Ásványi B, Szigeti J, Fébel H: Tracking possibilities int hen poultry sector – a review, ARCHIV FÜR TIERZUCHT-ARCHIVES OF ANIMAL BREEDING 53: pp. 328-336.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2010

Sipos-Kozma Zs, Szigeti J, Ásványi B, Varga L: Heat resistance of Clostridium sordellii spores., ANAEROBE 16: (2) pp. 226-228.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
DOI 
2010

Sipos-Kozma Zs, Szigeti J, Varga L, Ásványi B: Clostridium perfringens spórák hőtűrésének vizsgálata, ACTA AGRARIA KAPOSVÁRIENSIS 14: (1) pp. 81-89.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
URL 
2006

Asvanyi B, Reichart O, Szigeti J, Varga L: Screening and selection of Kluyveromyces strains for use in batch production of single-cell protein from cheese whey, MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL 61: (4) pp. 378-381.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
30
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
41
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
műszaki és/vagy művészeti alkotásainak száma:
0
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
5
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
11
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
9
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
Oktatási és Kulturális Minisztérium Kiegészítő Posztdoktori Ösztöndíj (2006-2007); Magyar Élelmezésipari Tudományos Egyesület (MÉTE) Mikrobiológiai, Biotechnológiai és Higiéniai Szakosztály tag

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )