Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2016. I. 26.
Személyes adatok
Abrankó László
név Abrankó László
születési év 1976
intézmény neve
doktori iskola
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Szent István Egyetem
MAB minősítés
a törzstagság feltételeinek megfelel
(2014. XII. 12.)
Elérhetőségek
drótpostacím Abranko.Laszloetk.szie.hu
telefonszám +36 1 350-7163
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2006
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
tudományos fokozat, cím Habilitáció
fokozat megszerzésének éve 2011
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2016 - Szent István Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 4
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 4
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Nagy Ádám PhD 2016  ÉDI
(50%) Szalóki-Dorkó Lilla PhD 2016  ÉDI
Szilvássy Blanka PhD 2014  ÉDI-BCE
(50%) Balogh Emőke PhD 2011  ÉDI-BCE
(50%) RAK GÁBOR PÉTER PhD 2011  ÉDI-BCE
(50%) Engel Rita PhD 2010  ÉDI-BCE

  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Növényi eredetű biokatív komponensek táplálkozás-élettani hatásának megismerése. Analitikai módszerfejlesztés a releváns metabolitok átfogó vizsgálata, kromatográfiás-tömegspektrometriás módszerekkel.
jelenlegi kutatásainak tudományága kémiai tudományok
élelmiszertudományok
Közlemények
2015

Abrankó László, Nagy Ádám, Szilvássy Blanka, Stefanovits-Bányai Éva, Hegedűs Attila: Genistein isoflavone glycoconjugates in sour cherry (Prunus cerasus L.) cultivars, FOOD CHEMISTRY 166: (1) pp. 215-222.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2015

Szalóki-Dorkó L, Stéger-Máté M, Abrankó L: Evaluation of colouring ability of main European elderberry (Sambucus nigra L.) varieties as potential resources of natural food colourants, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 50: (6) pp. 1317-1323. Paper -.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2013

Szilvássy B, Rak G, Sárosi Sz, Novák I, Pluhár Zs, Abrankó L: Polyphenols in the aqueous extracts of garden thyme (Thymus vulgaris) chemotypes cultivated in Hungary., NATURAL PRODUCT COMMUNICATIONS 8: (5) pp. 605-608.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2012

Abrankó L, García-Reyes J F, Molina-Díaz A: Systematic bottom-up approach for flavonoid derivative screening in plant material using liquid chromatography high-resolution mass spectrometry, ANALYTICAL AND BIOANALYTICAL CHEMISTRY 403: (4) pp. 995-1006.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2012

Polgár L, García-Reyes J F, Fodor P, Gyepes A, Dernovics M, Abrankó L, Gilbert-López B, Molina-Díaz A: Retrospective screening of relevant pesticide metabolites in food using liquid chromatography high resolution mass spectrometry and accurate-mass databases of parent molecules and diagnostic fragment ions, JOURNAL OF CHROMATOGRAPHY A 1249: (3) pp. 83-91. Paper 1.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 14
nyelv: angol
DOI 
2011

László Abrankó, Juan F. García-Reyes, Antonio Molina-Diaz: In-source fragmentation and accurate mass analysis of multiclass flavonoid conjugates by electrospray ionization-time-of-flight mass spectrometry, JOURNAL OF MASS SPECTROMETRY 46: (5) pp. 478-488.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 14
nyelv: angol
URL 
2010

Jaitz L, Siegl K, Eder R, Rak G, Abranko L, Koellensperger G, Hann S: LC-MS/MS analysis of phenols for classification of red wine according to geographic origin, grape variety and vintage, FOOD CHEMISTRY 122: (1) pp. 366-372.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 28
nyelv: angol
DOI 
2010

Rak G, Fodor P, Abranko L: Three-step HPLC-ESI-MS/MS procedure for screening and identifying non-target flavonoid derivatives, INTERNATIONAL JOURNAL OF MASS SPECTROMETRY 290: (1) pp. 32-38.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 22
nyelv: angol
DOI 
2010

Papp N, Szilvassy B, Abranko L, Szabo T, Pfeiffer P, Szabo Z, Nyeki J, Ercisli S, Stefanovits-Banyai E, Hegedus A: Main quality attributes and antioxidants in Hungarian sour cherries: identification of genotypes with enhanced functional properties, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 45: (2) pp. 395-402.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 25
nyelv: angol
DOI 
2003

Abranko L, Stefanka Z, Fodor P: Possibilities and limits of the simultaneous determination of As, Bi, Ge, Sb, Se, and Sn by flow injection-hydride generation-inductively coupled plasma-time-of-flight mass spectrometry (FI-HG-ICP-TOFMS), ANALYTICA CHIMICA ACTA 493: (1) pp. 13-21.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 2.210
független idéző közlemények száma: 24
nyelv: angol
DOI 
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:129 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
56
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
104
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
1
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
3 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
34
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
10
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
364
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
Vezető kutató:OTKA-PD 100506, 2012-2014 (Élelmi polifenolok és anyagcseretermékeik átfogó feltérképezése tömegspektrometriás módszerekkel)

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )