Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2016. XI. 18.
Személyes adatok
név Halász Anna
születési év 1938
intézmény neve
Szent István Egyetem
Egyetemi Doktori Tanács (teljes jogú külső tag)
doktori iskola
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Budapesti Corvinus Egyetem
Elérhetőségek
drótpostacím halasz.at-online.hu
telefonszám +36 1 225-3345
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1972
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
tudományos fokozat, cím DSc
fokozat megszerzésének éve 1989
fokozat tudományága
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1989
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve BME
Jelenlegi munkahelyek
1963 - Kutatóintézet,KÉKI (további intézmény)
további (nyugdíjas)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 8
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 8
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Hegyi Ferenc PhD 2014  ÉDI-BCE
Zalán Zsolt PhD 2008  ÉDI-BCE
Csibrikné Németh Edina PhD 2007  
AmalAhmed Mohamed Hassan PhD 1996  
Mohames Kassim Mustafa PhD 1989  
Sawinskyné Acsádi Júlia PhD 1989  
Ali Badawy Mohadous PhD 1987  
(50%) Szakácsné Dobozi Mária PhD 1986  
Muayad Abdul Rahman Koji PhD 1983  
Hassan nour El Dien PhD 1980  

  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Élelmiszerkémia,új fehérjeforrások,proteázok,tejsavas fermentáció,bakteriocinek,probiotikumok
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
kémiai tudományok
Közlemények
2016

Zalán Zsolt, Hegyi Ferenc, Halász Anna: Fermented Red Beet Juice, In: Szerk.: Yiu Hin Hui, Szerk.: E Özgül Evranuz Handbook of Vegetable Preservation and Processing. Boca Raton FL: CRC Press - Taylor and Francis Group, 2016. pp. 729-740.
Handbook of Vegetable Preservation and Processing
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
nyelv: angol
2013

Hegyi F, Zalan Z, Halasz A: IMPROVED 3-(4,5-DIMETHYLTHIAZOL-2-YL)-2,5-DIPHENYL TETRAZOLIUM BROMIDE (MTT) COLORIMETRIC ASSAY FOR MEASURING THE VIABILITY OF LACTIC ACID BACTERIA, ACTA ALIMENTARIA 41: (4) pp. 506-512.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2012

ZALÁN ZS, HALÁSZ A, BARÁTH Á: Fermented red beet juice, In: Szerk.: Y H Hui, Szerk.: E. Özgül Evranuz Handbook of Plant-Based Fermented Food and Beverage Technology. Boca Raton FL: CRC Press - Taylor and Francis Group, 2012. pp. 373-384.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Szaktanulmány
nyelv: angol
2012

ZALÁN ZS, HALÁSZ A: Lactobacillus in Lacto-Fermented Vegetables, In: Szerk.: A I P Campos, Szerk.: A. L. Mena Lactobacillus: Classification, Uses and Health Implications. Hauppauge: Nova Science Publishers, 2012. pp. 367-383.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Szaktanulmány
nyelv: angol
2012

ZALÁN ZS, HEGYI F, HALÁSZ A: Improvement of whole grain breads microbial safety, In:Koceva Komlenic D Szerk.: Koceva Komlenic D 6th International Congress FLOUR-BREAD '11 Proceedings: 8th Croatian Congress of Cereal Technologists.Osijek, Horvátország, 2011.10.12-2011.10.14. Osijek: University of Osijek, pp. 22-30. Paper 664.6:641.1. Kiadvány: Osijek: University of Osijek, 2012.
dokumentum típusa: Konferenciacikk/Előadás vagy poszter cikke
nyelv: angol
2011

Zalan Z, Hudacek J, Toth-Markus M, Husova E, Solichova K, Hegyi F, Plockova M, Chumchalova J, Halasz A: Sensorically and antimicrobially active metabolite production of Lactobacillus strains on Jerusalem artichoke juice, JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE 91: (4) pp. 672-679.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
DOI 
2010

Zalan Z, Hudacek J, Stetina J, Chumchalova J, Halasz A: Production of organic acids by Lactobacillus strains in three different media, EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY 230: (3) pp. 395-404.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 12
nyelv: angol
DOI 
2007

Nemeth E, Halasz A, Barath A, Galfi P: Influence of lactic acid bacteria and their spent culture supernatant on hydrogen peroxide-induced interleukin-8 synthesis and necrosis of Caco-2 cells, FOOD AND AGRICULTURAL IMMUNOLOGY 18: (2) pp. 95-105.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: Angol és magyar
DOI 
2006

Adanyi N, Nemeth E, Halasz A, Szendro I, Varadi M: Application of electrochemical optical waveguide lightmode spectroscopy for studying the effect of different stress factors on lactic acid bacteria, ANALYTICA CHIMICA ACTA 573-574: pp. 41-47.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: Angol és magyar
DOI 
1994

HALASZ A, BARATH A, SIMONSARKADI L, HOLZAPFEL W: BIOGENIC-AMINES AND THEIR PRODUCTION BY MICROORGANISMS IN FOOD, TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY 5: (2) pp. 42-49.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 618
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:637 
Tudománymetriai adatok
Saját közlemény- és idézőlista Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
72
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
74
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
1
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
3 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
36
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
35
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
771
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
c.egy.tanár BME,dr.habil.BME,MTA doktorképviselő,,MTA kémiai osztály doktori tanácsának tagja ,ÉKB elnöke

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )