Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2016. IX. 15.
Személyes adatok
név Csapó János
születési év 1950
intézmény neve
doktori iskola
DE Állattenyésztési Tudományok Doktori Iskola (törzstag)
Doktori Iskola Tanácsa
DE Kerpely Kálmán Doktori Iskola (témakiíró)
KE Állattenyésztési tudományok Doktori Iskola (oktató)
DE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása DE Állattenyésztési Tudományok Doktori Iskola 76%
DE Kerpely Kálmán Doktori Iskola 16%
KE Állattenyésztési tudományok Doktori Iskola 6%
DE ÁTDI-DE Doktori Iskola Tanácsa 2%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Debreceni Egyetem
MAB minősítés
a törzstagság feltételeinek megfelel
(2016. VI. 03.)
Elérhetőségek
drótpostacím csapo.janosgmail.hu
telefonszám +36 82 321-749
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1985
fokozat tudományága állattenyésztési tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
tudományos fokozat, cím DSc
fokozat megszerzésének éve 1995
fokozat tudományága állattenyésztési tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
2014 - Debreceni Egyetem
egyetemi tanár
2002 - Sapientia EMTE Csíkszereda (további intézmény)
további (egyetemi tanár)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 11.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 11.5
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Tamás Melinda PhD 2016  HJNKÉDI
Albert Csilla PhD 2010  ÁTDI-KE
Salamon Rozália PhD 2010  ÁTDI-KE
Pohn Gabriella PhD 2008  ÁTDI-KE
Vargáné Visi Éva PhD 2005  ÁTDI-KE
(50%) Samuel Roberts PhD 2002  
Ali Saffar Zadeh PhD 1999  ÁTDI-KE
Seyed Ahbar Yagobfar PhD 1999  ÁTDI-KE
(50%) Johann Nyberg PhD 1998  
Némethy Sándor PhD 1996  

témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
Lóki Katalin PhD (2017/12)  ÁTDI-KE
Salamon Szidónia PhD (2017/07)  HJNKÉDI
(50%) Süli Ágnes PhD (2017/11)  ÁTDI-DE
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Élelmiszertudomány, Élelmiszeranalitika, Analitikai kémia, Biokémia, Tej és tejtermékek, Funkcionális élelmiszerek, Élelmiszer-hamisítás
jelenlegi kutatásainak tudományága állattenyésztési tudományok
élelmiszertudományok
Közlemények
2015

Salamon R V, Vargáné Visi É, András Cs D, Csapóné Kiss Zs, Csapó J: Synthetic methods to obtain conjugated linoleic acids (CLAs) by catalysis – A review, ACTA ALIMENTARIA 44: (2) pp. 229-234.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
nyelv: angol
DOI 
2015

T SOMOGYI, I HOLLÓ, J CSAPÓ, I ANTON, G HOLLÓ: MINERAL CONTENT OF THREE SEVERAL MUSCLES FROM SIX CATTLE GENOTYPES, ACTA ALIMENTARIA 44: (1) pp. 51-59.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2015

Csapó J, Holló G, Holló I, Salamon R V, Salamon Sz, Toró Sz, Csapó Kiss Zs: Production of selenium enriched milk and dairy products, ACTA UNIVERSITATIS SAPIENTIAE ALIMENTARIA 2015: (8) pp. 5-29.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
Teljes szöveg 
2015

Melinda Tamás, János Csapó, Mihaela Emanuela Craciun: Examination of the Correlation Between Inorganic and Organic Selenium Content of Wheat Grass (Triticum aestivum L.) and Wheat Seeds Produced at Different Soil Types, REVISTA DE CHIMIE 66: (2) pp. 153-157.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
Teljes szöveg 
2014

J Csapó, RV Salamon, Sz Salamon, Sz Toró, Zs Csapóné Kiss: Structural and quantitative analysis of exopolisaccharides and oligosaccharides produced by lactobacillus. II. The connection status-, configuration-, phosphorous content-, modification-, structure of monosaccharides, exopolysaccharides in yogurt, galacto-oligosaccharides, ACTA UNIVERSITATIS SAPIENTIAE ALIMENTARIA 7: pp. 21-44.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
Teljes szöveg 
2008

Csapó J, Varga-Visi É, Lóki K, Albert Cs, Salamon Sz: The influence of the extrusion on the racemization of the amino acids, AMINO ACIDS 34: (2) pp. 287-292.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 8
nyelv: angol
Teljes szöveg 
2007

Csapó J, Varga-Visi É, Lóki K, Albert Cs: The influence of manufacture on the free D-amino acid content of Cheddar cheese, AMINO ACIDS 32: (1) pp. 39-44.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 8
nyelv: angol
DOI 
1996

Csapó J, Martin T G, Csapó-Kiss Zs, Házas Z: Protein, fats, vitamin and mineral concentrations in porcine colostrum and milk from parturition to 60 days, INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL 6: pp. 881-902.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 46
nyelv: angol
DOI 
1995

Csapó-Kiss Zs, Stefler J, Martin T G, Makray S, Csapó J: Composition of mares' colostrum and milk. Protein content, amino acid composition and contents of macro and micro-elements, INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL 5: (4) pp. 403-415.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 64
nyelv: angol
DOI 
1995

Csapó J, Martin T G, Csapó-Kiss Zs, Stefler J, Némethy S: Influence of udder inflammation on the D-amino acid content of milk, JOURNAL OF DAIRY SCIENCE 78: (11) pp. 2375-2381.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 34
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:160 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
487
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
840
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
11
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
22 
műszaki és/vagy művészeti alkotásainak száma:
0
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
183
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
87
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
894

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )