Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2016. II. 03.
Személyes adatok
név Kiskó Gabriella
születési év 1969
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
Elérhetőségek
drótpostacím Kisko.Gabriellaetk.szie.hu
telefonszám +36 1 482-6010
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1998
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem
tudományos fokozat, cím Habilitáció
fokozat megszerzésének éve 2011
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
1997 - Szent István Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 2
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Engelhardt Tekla PhD 2016  ÉDI

abszolutóriumot szerzett, de nincs folyamatban doktori cselekmény és nincs fokozat:
(50%) Szabóné Tima Helga (PhD) 2016/08  ÉDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Mouwakeh Ahmad (PhD) (2018/01)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Új, nem termikus tartósítási technológiák mikrobiológiai megalapozása Gyors mikrobiológiai módszerek kidolgozása Élelmiszer eredetű patogének vizsgálata
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2016

Engelhardt Tekla, Ágoston Réka, Belák Ágnes, Mohácsiné Farkas Csilla, Kiskó Gabriella: The suitability of the ISO 11290-1 method for the detection of Listeria monocytogenes, LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 71: pp. 213-220.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2016

Tima Helga, Taczmanné Brückner Andrea, Mohácsi-Farkas Csilla, Kiskó Gabriella: Fusarium mycotoxins in cereals harvested from Hungarian fields, FOOD ADDITIVES AND CONTAMINANTS PART B - SURVEILLANCE 9: (2) pp. 127-131.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2016

Tima Helga, Guld Zsuzsanna, Mohácsi-Farkas Csilla, Kiskó Gabriella: Deoxynivalenol, zearalenone and T-2 in grain based swine feed in Hungary, FOOD ADDITIVES AND CONTAMINANTS PART B - SURVEILLANCE On: (Line) pp. on-line.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2014

Mohácsi-Farkas Cs, Nyirő-Fekete B, Daood H, Dalmadi I, Kiskó G: Improving microbiological safety and maintaining sensory and nutritional quality of pre-cut tomato and carrot by gamma irradiation, RADIATION PHYSICS AND CHEMISTRY: THE JOURNAL FOR RADIATION PHYSICS RADIATION CHEMISTRY AND RADIATION PROCESSING 99: pp. 79-85.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
DOI 
2013

Simon P, Pásztor-Huszár K, Dalmadi I, Kiskó G, Simon-Sarkadi L: Biogenic amine content in cheese produced with different selected lactic acid bacterial strains, STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI CHEMIA 2013: (3) pp. 43-48.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2012

Simon-Sarkadi L, Pásztor-Huszár K, Dalmadi I, Kiskó G: Effect of high hydrostatic pressure processing on biogenic amine content of sausage during storage, FOOD RESEARCH INTERNATIONAL 47: pp. 380-384.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 10
nyelv: angol
DOI 
2005

Kiskó Gabriella, Sharp R., Roller S.: Chitosan inactivates spoilage yeasts but enhances survival of Escherichia coli O157, JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY 98: (4) pp. 872-880.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 24
nyelv: angol
URL 
2005

Kiskó Gabriella, Roller S: Carvacrol and p-cymene inactivate Escherichia coli O157, BMC MICROBIOLOGY 5: (36) pp. 1-9.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 66
nyelv: angol
Teljes szöveg 
1998

Kiskó Gabriella: Attempt to determine mouldiness of paprika powder by near infrared spectroscopy, JOURNAL OF NEAR INFRARED SPECTROSCOPY 6: pp. 337-342.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
1997

Kisko G, Stegeman H, Farkas J: Application of The Deft And Mem Techniques as Rapid Methods For Screening Mycological Quality of Spices, ACTA ALIMENTARIA 26: (1) pp. 47-56.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 6
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:110 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
56
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
85
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
7 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
22
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
21
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
134

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )