Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2016. III. 10.
Személyes adatok
Gergely Szilveszter
név Gergely Szilveszter
születési év 1974
intézmény neve
doktori iskola
BME Oláh György Doktori Iskola (Kémia és Vegyészmérnöki tudományok) (témavezető)
Elérhetőségek
drótpostacím gergelymail.bme.hu
telefonszám +36 1 463-1422
saját honlap
saját honlap (angol)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2006
fokozat tudományága bio-, környezet- és vegyészmérnöki tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2003 - Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 4
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 2
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Asztalosné Hódsági Mária PhD 2012  OGDI

abszolutóriumot szerzett, de nincs folyamatban doktori cselekmény és nincs fokozat:
(50%) Párta László (PhD) 2014/08  OGDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Kozma Bence (PhD) (2018/01)  OGDI
Szabó Éva (PhD) (2018/01)  OGDI
hiányos adatú hallgatói:
Izsó Eszter PhD (2016/08)  OGDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület kemometriai eszközökkel infravörös spektroszkópiai alkalmazások fejlesztése főként a mezőgazdaság, ill. az élelmiszer- és a gyógyszeripar számára
jelenlegi kutatásainak tudományága bio-, környezet- és vegyészmérnöki tudományok
élelmiszertudományok
Közlemények
2015

Salgó András, Gergely Szilveszter: Közeli infravörös (NIR) spektroszkópia, In: Szerk.: Sohár Pál A gyógyszerkutatás műszeres módszerei. Budapest: Magyar Kémikusok Egyesülete, 2015. pp. 307-330.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Szaktanulmány
nyelv: magyar
2014

Bence Kozma, László Párta, Dénes Zalai, Szilveszter Gergely, András Salgó: A model system and chemometrics to develop near infrared spectroscopic monitoring for Chinese hamster ovary cell cultivations, JOURNAL OF NEAR INFRARED SPECTROSCOPY 22: (6) pp. 401-410. Paper doi:10.1255/jnirs.1133.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2013

Gergely Szilveszter, Párta László, Salgó András: Közeli infravörös spektroszkópia/mikroszkópia: roncsolásmentes kutakodás, MAGYAR KÉMIAI FOLYÓIRAT - KÉMIAI KÖZLEMÉNYEK 119: (1)
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
Teljes szöveg 
2012

Shewry PR, Charmet G, Branlard G, Lafiandra D, Gergely Sz, Salgó A, Saulnier L, Bedő Z, Clare Mills EN, Ward JL: Developing new types of wheat with enhanced health benefits., TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY 25: (2)
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 15
nyelv: angol
DOI 
2012

Hódsági Mária, Gergely Szilveszter, Gelencsér Tímea, Salgó András: Investigations of native and resistant starches and their mixtures using near infrared spectroscopy, FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY 5: (1)
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 6
nyelv: angol
URL 
2012

Salgó A, Gergely Sz: Analysis of wheat grain development using NIR spectroscopy, JOURNAL OF CEREAL SCIENCE 56: pp. 31-38. Paper doi: 10.1016/j.jcs.2012.04.011.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 7
nyelv: angol
DOI 
2007

Gergely S, Salgó A: Changes in protein content during wheat maturation - What is measured by near infrared spectroscopy?, JOURNAL OF NEAR INFRARED SPECTROSCOPY 15: (1)
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 7
nyelv: angol
DOI 
2005

Juhasz R, Gergely S, Gelencser T, Salgo A: Relationship between NIR spectra and RVA parameters during wheat germination, CEREAL CHEMISTRY 82: (5)
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 9
nyelv: angol
DOI 
2005

Gergely S, Salgó A: Changes in carbohydrate content during wheat maturation - What is measured by near infrared spectroscopy?, JOURNAL OF NEAR INFRARED SPECTROSCOPY 13: (1)
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 10
nyelv: angol
DOI 
2003

Gergely S, Salgó A: Changes in moisture content during wheat maturation - What is measured by near infrared spectroscopy?, JOURNAL OF NEAR INFRARED SPECTROSCOPY 11: (1)
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 10
nyelv: angol
DOI 
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:64 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
54
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
63
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
2 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
39
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
10
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
116

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )