Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2023. I. 15.
Személyes adatok
Nguyen Duc Quang
név Nguyen Duc Quang
intézmény neve
doktori iskola
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (törzstag)
Doktori Iskola Tanácsa
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 100%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
MAB minősítés
a törzstagság feltételeinek megfelel
(2019. VI. 28.)
Elérhetőségek
drótpostacím Nguyen.Duc.Quanguni-mate.hu
telefonszám +36 1 305-7640
saját honlap
saját honlap (angol)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2003
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Szent István Egyetem
tudományos fokozat, cím Habilitáció
fokozat megszerzésének éve 2011
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2001 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
egyetemi tanár
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 12
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 3.5
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Sun Weizhe PhD 2023  ÉDI
(50%) Vu Ngoc Ha Vi PhD 2023  ÉDI
(50%) Nguyen Bao Toan PhD 2022  ÉDI
(50%) Pham Minh Tuan PhD 2022  ÉDI
(50%) Truong Hoang Duy PhD 2021  ÉDI
(50%) Farkas Csilla PhD 2019  ÉDI
(50%) Tran Thi Mai Anh PhD 2019  ÉDI
(50%) Kovács Attila Gábor PhD 2018  ÉDI
Nguyen Duc Vuong PhD 2017  ÉDI
(50%) Havas Petra PhD 2015  ÉDI-BCE
(50%) Styevkó Gabriella PhD 2015  ÉDI-BCE
Szöllősi Attila PhD 2015  ÉDI-BCE

abszolutóriumot szerzett:
(50%) Chakroun Donia (PhD) 2023/08  ÉDI
Kilin Ákos (PhD) 2024/01  ÉDI
(50%) Ouahab Riyad (PhD) 2022/08  ÉDI
(50%) Truong Hoang Duy (PhD) 2020/08  ÉDI
(50%) Vu Ngoc Ha Vi (PhD) 2022/08  ÉDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Ha Thi Thanh Nga (PhD) (2026/08)  ÉDI
(50%) Mosonyi Szomja (PhD) (2026/08)  ÉDI
(50%) Alarawi Firas (PhD) (2025/08)  ÉDI
Ban Thi My (PhD) (2025/08)  ÉDI
Brezovcsik György (PhD) (2025/08)  ÉDI
Filep Róbert (PhD) (2025/08)  ÉDI
Laszlovszky Gábor Ferenc (PhD) (2025/08)  ÉDI
(50%) Micevic Stefan Savo (PhD) (2025/08)  ÉDI
(50%) Süli Kálmán Botond (PhD) (2025/08)  ÉDI
(50%) Ziane Sofia Radja (PhD) (2025/08)  ÉDI
(50%) Hristovski Kristijan (PhD) (2024/08)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Enzimek/biokatalizátorok. Fermentációs rendszerek. Biokonverziók. Prebiotikus szénhidrátok, Eredetvédett pálinka, Biofuel Mikrobiális energia cella
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
bio-, környezet- és vegyészmérnöki tudományok
Közlemények
2021

Truong Duy H., Mai S. Dam, Erika Bujna, Judit Rezessy-Szabo, Csilla Farkas, Vu Ngoc Ha Vi, Olivia Csernus, Vuong D. Nguyen, Nicholas Gathergood, László Friedrich, Mohamed Hafidi, Vijai Kumar Gupta, Quang D. Nguyen: In situ fabrication of electrically conducting bacterial cellulose-polyaniline-titanium-dioxide composites with the immobilization of Shewanella xiamenensis and its application as bioanode in microbial fuel cell, FUEL 285: 119259
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 23
nyelv: angol
URL 
2021

Linh Phuong Ta, Bujna Erika, Antal Otilia, Ladányi Márta, Juhász Réka, Szécsi Anett, Kun Szilárd, Sudheer Surya, Gupta Vijai Kumar, Quang D. Nguyen: Effects of various polysaccharides (alginate, carrageenan, gums, chitosan) and their combination with prebiotic saccharides (resistant starch, lactosucrose, lactulose) on the encapsulation of probiotic bacteria Lactobacillus casei 01 strain, INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES 183: pp. 1136-1144.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 34
nyelv: angol
URL 
2019

Al-Battashi Huda Sultan, Annamalai Neelamegam, Sivakumar Nallusamy, Al-Bahry Saif, Tripathi Bhumi Nath, Nguyen Quang D., Gupta Vijai Kumar: Lignocellulosic biomass (LCB): a potential alternative biorefinery feedstock for polyhydroxyalkanoates production, REVIEWS IN ENVIRONMENTAL SCIENCE AND BIO-TECHNOLOGY 18: (1) pp. 183-205.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 59
nyelv: angol
URL 
2019

Nguyen Bao Toan, Bujna Erika, Fekete Noemi, Tran Anh T. M., Rezessy-Szabo Judit M., Prasad Ram, Nguyen Quang D.: Probiotic Beverage From Pineapple Juice Fermented With Lactobacillus and Bifidobacterium Strains, FRONTIERS IN NUTRITION 6: 54
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 79
nyelv: angol
URL 
2019

Farkas Csilla, Rezessy-Szabó Judit M., Gupta Vijai Kumar, Truong Duy H., Friedrich László, Felföldi József, Nguyen Quang D.: Microbial saccharification of wheat bran for bioethanol fermentation, JOURNAL OF CLEANER PRODUCTION 240: 118269
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 18
nyelv: angol
URL 
2018

Erika Bujna, Nikoletta Annamária Farkas, Anh Mai Tran, Mai Sao Dam, Quang Duc Nguyen: Lactic acid fermentation of apricot juice by mono- and mixed cultures of probiotic Lactobacillus and Bifidobacterium strains, FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY 27: (2) pp. 547-554.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 58
nyelv: angol
URL 
2017

Ram Prasad, Atanu Bhattacharyya, Quang D Nguyen: Nanotechnology in Sustainable Agriculture: Recent Developments, Challenges and Perspectives, FRONTIERS IN MICROBIOLOGY 8: 1014
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 476
nyelv: angol
URL 
2011

Quang D Nguyen, Judit M Rezessy-Szabó, Bálint Czukor, Ágoston Hoschke: Continuous production of oligofructose syrup from Jerusalem artichoke juice by immobilized endo-inulinase, PROCESS BIOCHEMISTRY 46: (1) pp. 298-303.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 58
nyelv: angol
URL 
2011

Svein J Horn, Quang D Nguyen, Bjørge Westereng, Pål J Nilsen, Vincent G H Eijsink: Screening of steam explosion conditions for glucose production from non-impregnated wheat straw, BIOMASS & BIOENERGY 35: (12) pp. 4879-4886.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 75
nyelv: angol
URL 
2005

Nguyen DQ, Rezessy-Szabó JM, Bhat MK, Hoschke Á: Purification and some properties of beta-fructofuranosidase from Aspergillus niger IMI 303386, PROCESS BIOCHEMISTRY 40: pp. 2461-2466.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 64
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:944 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
228
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
205
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
1
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
7 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
68
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
115
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
2009


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )