Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2016. VII. 11.
Személyes adatok
Gelencsér Éva
név Gelencsér Éva
születési év 1950
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
Doktori Iskola Tanácsa (teljes jogú külső tag)
DE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Szent István Egyetem
Elérhetőségek
drótpostacím e.gelencsercfri.hu
telefonszám +36 01 796-0415
mobiltelefon száma +36 20 252-5626
saját honlap
saját honlap (angol)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1978
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
tudományos fokozat, cím Habilitáció
fokozat megszerzésének éve 2009
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem Élettudományi Területi Habilitáci
Jelenlegi munkahelyek
2014 - Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet, (további intézmény)
tudományos tanácsadó
2011 - Központi Környezet- és Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet Élelmiszer-tudományi F (további intézmény)
tudományos tanácsadó
2002 - Központi Élelmiszeripari Kutató Intézet Élelmiszerbiztonsági Főosztály (további intézmény)
2001 - Központi Élelmiszeripari Kutató Intézet Élelmiszerbiztonsági Főosztály (további intézmény)
1997 - Rowett Research Institute (RRI), Aberdeen, Skócia (további intézmény)
1992 - Központi Élelmiszeripari Kutató Intézet Biológia osztály (további intézmény)
1987 - Központi Élelmiszeripari Kutató Intézet Élelmiszerbiológiai Főosztály (további intézmény)
1981 - Központi Élelmiszeripari Kutató Intézet Élelmiszerbiológiai Főosztály (további intézmény)
1981 - Központi Élelmiszeripari Kutató Intézet Gyártmányfejlesztési Osztály (további intézmény)
1979 - Központi Élelmiszeripari Kutató Intézet Gyártmányfejlesztési Osztály (további intézmény)
1975 - Moszkvai Élelmiszeripari Technológiai Egyet. Él.mérn. Kar, Mikr.és Vitaminip.sz (további intézmény)
1973 - Szegedi Élelmiszeripari Főiskola (további intézmény)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 5
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Maczó Anita PhD 2015  ÉDI-BCE
Nagy András PhD 2009  ÉDI-BCE
Némedi Erzsébet PhD 2009  ÉDI-BCE
Takács Krisztina PhD 2009  ÉDI-BCE
Ujhelyi Gabriella PhD 2009  ÉDI-BCE

  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület élelmiszer-tudomány, táplálkozás-tudomány, fehérjekémia
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
kémiai tudományok
Közlemények
2013

Takács Krisztina, Guillamon Eva, Pedrosa Mercedes Martin, Cuadrado Carmen, Burbano Carmen, Muzquiz Mercedes, Haddad Joseph, Allaf Karim, Maczó Anita, Polgár Marianne, Gelencsér Éva: Study of the effect of instant controlled pressure drop (DIC) treatment on IgE-reactive legume-protein patterns by electrophoresis and immunoblot, FOOD AND AGRICULTURAL IMMUNOLOGY 23: (1) pp. 1-13.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2012

Pedrosa Mercedes M, Cuadrado Carmen, Burbano Carmen, Allaf Karim, Haddad Joseph, Gelencsér Eva, Takács Krisztina, Guillamón Eva, Muzquiz Mercedes: Effect of instant controlled pressure drop on the oligosaccharides, inositol phosphates, trypsin inhibitors and lectins contents of different legumes, FOOD CHEMISTRY 131: (3) pp. 862-868.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
DOI 
2012

Maria C Walsh, Stefan G Buzoianu, Mary C Rea, Orla O’Donovan, Éva Gelencsér, Gabriella Ujhelyi, R Paul Ross, Gillian E Gardiner, Peadar G Lawlor: Effects of Feeding Bt MON810 Maize to Pigs for 110 Days on Peripheral Immune Response and Digestive Fate of the cry1Ab Gene and Truncated Bt Toxin, PLOS ONE 7: (5) pp. 1-11. pp. 1-11.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 5
nyelv: angol
DOI 
2012

Buzoianu Stefan G, Walsh Maria C, Rea Mary C, O'Donovan Orla, Gelencsér Éva, Ujhelyi Gabriella, Szabó Erika, Nagy Andras, Ross R Paul, Gardiner Gillian E, Lawlor Peadar G: Effects of Feeding Bt Maize to Sows during Gestation and Lactation on Maternal and Offspring Immunity and Fate of Transgenic Material, PLOS ONE 7: (10) p. e47851.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
DOI 
2011

Maria C Walsh, Stefan G Buzoianu, Gillian E Gardiner, Mary C Rea, Éva Gelencsér, Anna Jánosi, Michelle M Epstein, R Paul Ross, Peadar G Lawlor: Fate of Transgenic DNA from Orally Administered Bt MON810 Maize and Effects on Immune Response and Growth in Pigs, PLOS ONE 6: (11) pp. 1-12.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 7
nyelv: angol
DOI 
2006

Rubio LA, Pedrosa MM, Cuadrado C, Gelencser E, Clemente A, Burbano C, Muzquiz M: Recovery at the terminal ileum of some legume non-nutritional factors in cannulated pigs, JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE 86: (6) pp. 979-987.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
DOI 
1997

Pusztai A, Grant G, Bardocz S, Gelencser E, Hajos G: Novel dietary strategy for overcoming the antinutritional effects of soyabean whey of high agglutinin content, BRITISH JOURNAL OF NUTRITION 77: (6) pp. 933-945.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 9
nyelv: angol
DOI 
1997

Pusztai A, Grant G, Bardocz S, Baintner K, Gelencser E, Ewen SWB: Both free and complexed trypsin inhibitors stimulate pancreatic secretion and change duodenal enzyme levels, AMERICAN JOURNAL OF PHYSIOLOGY: GASTROINTESTINAL AND LIVER PHYSIOLOGY 272: (2) pp. G340-G350.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 8
nyelv: angol
1996

Hajos G, Gelencser E, Grant G, Bardocz S, Sakhri M, Duguid TJ, Newman AM, Pusztai A: Effect of proteolytic modification and methionine enrichment on the nutritional value of soya albumins for rats, JOURNAL OF NUTRITIONAL BIOCHEMISTRY 7: (9) pp. 481-487.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 9
nyelv: angol
DOI 
1995

HAJOS G, GELENCSER E, PUSZTAI A, GRANT G, SAKHRI M, BARDOCZ S: BIOLOGICAL EFFECTS AND SURVIVAL OF TRYPSIN-INHIBITORS AND THE AGGLUTININ FROM SOYBEAN IN THE SMALL-INTESTINE OF THE RAT, JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 43: (1) pp. 165-170.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 28
nyelv: angol
DOI 
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:74 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
72
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
129
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
27 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
33
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
18
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
154
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
Tanulmányutak: RRI, Aberdeen, Skócia, UK: 1994 (3 hó), 1997 (24 hó), 1999 (12 hó) c.egyetemi tanár BCE (2004) Tudományos közéleti tevékenység: MTA ÉTB, Fehérje-kémiai MB, Táplálkozástudományi MB, MTA KÖTEB ÉB Alb, MAB Agrár szakértő, SAFE Konzorcium (Brüsszel) Toxikológia; EFSA ad hoc szakértő; Healthgrain Forum KÉKI képviselet, OTKA MTK K2 zsűri MÉTE; MKE, MTTT (főtitkár) Elismerések: Sós József Emlékérem MTT (2004) Lois de Saint Rat Díj, MÉTE (2008), Pro Alimentis Hungariae díj (2014)

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )