Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2016. II. 25.
Személyes adatok
név Cserhalmi Zsuzsanna
születési év 1954
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
Elérhetőségek
drótpostacím zs.cserhalmicfri.hu
telefonszám +36 1 796-0417
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1997
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Szent István Egyetem, Budapest
Jelenlegi munkahelyek
1983 - NAIK Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet (további intézmény)
további (osztályvezető)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 1
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 1
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Hartyáni Piroska PhD 2012  ÉDI-BCE

  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Élelmiszer technológiák kutatás-fejlesztése, különös tekintettel a kímélet, hőkezelés mentes technológiákra, pl. Pulzáló elektromos technológia
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2014

V Szűcs, Zs Cserhalmi, S Ferenczi, E Szabó: Consumer acceptance of combined hot-air and microwave vacuumdried apple pieces., ACTA UNIVERSITATIS SAPIENTIAE ALIMENTARIA 7: pp. 109-119.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2014

Ferenczi S, Czukor B, Cserhalmi Z: Evaluation of microwave vacuum drying combined with hot-air drying and compared with freeze- and hot-air drying by the quality of the dried apple product, PERIODICA POLYTECHNICA-CHEMICAL ENGINEERING 58: (2) pp. 111-116.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.130*
nyelv: angol
DOI 
2013

Kardos Gy-né, Léder F -né, Czukor B, Cserhalmi Zs: Rádiofrekvenciás (RF) hőkezelés alkalmazása gabonapelyhek előállítására, ÉLELMISZER - TUDOMÁNY TECHNOLÓGIA 67: (2) pp. 15-21.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
Teljes szöveg 
2013

Cserhalmi Zsuzsanna, Hartyáni Piroska: PEF technológiai kutatások, ÉLELMISZER - TUDOMÁNY TECHNOLÓGIA 67: (3) pp. 4-9.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2011

Hartyani P, Dalmadi I, Cserhalmi Z, Kantor DB, Toth-Markus M, Sass-Kiss A: Physical-chemical and sensory properties of pulsed electric field and high hydrostatic pressure treated citrus juices, INNOVATIVE FOOD SCIENCE AND EMERGING TECHNOLOGIES 12: (3) pp. 255-260.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 3.030
független idéző közlemények száma: 12
nyelv: angol
DOI 
2009

Cserhalmi Z: MAIN TRENDS AND RESEARCH RESULTS AT THE UNIT OF TECHNOLOGY, ACTA ALIMENTARIA 38: (Supplement) pp. 117-125.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.505
nyelv: angol
DOI 
2006

Cserhalmi Z, Sass-Kiss A, Toth-Markus M, Lechner N: Study of pulsed electric field treated citrus juices, INNOVATIVE FOOD SCIENCE AND EMERGING TECHNOLOGIES 7: (1-2) pp. 49-54.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 100
nyelv: angol
DOI 
2006

Cserhalmi Z: Non-Thermal Pasteurization of Fruit Juice Using High Voltage Pulsed Electric Fields, In: YH Hui, József Barta, P Cano, T Gusek, J Sidhu, N Sinha (szerk.) Handbook of Fruits and Fruit Processing. Oxford (Iowa): Blackwell Publishing, 2006. pp. 95-114.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
DOI 
2002

Cserhalmi Zsuzsanna, Batáné Vidács Ildikó, Beczner Judit, Czukor Bálint: Inactivation of Saccharomyces cerevisiae and Bacillus cereus by pulsed electric fields technology, INNOVATIVE FOOD SCIENCE AND EMERGING TECHNOLOGIES 3: pp. 41-45.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 52
nyelv: angol
DOI 
2001

Cserhalmi Zs, Márkus Zs, Czukor B, Baráth Á, Tóth M: Physico-chemical properties and food utilization possibilities of RF treated mustard seed, INNOVATIVE FOOD SCIENCE AND EMERGING TECHNOLOGIES 1: pp. 251-254.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 10
nyelv: angol
DOI 
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:178 
Tudománymetriai adatok
Saját közlemény- és idézőlista Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
90
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
147
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
7 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
203

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )