Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2016. II. 25.
Személyes adatok
név Rezessyné Szabó Judit
születési év 1943
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
Elérhetőségek
drótpostacím Rezessyne.Szabo.Juditetk.szie.hu
telefonszám +36 1 482-6396
saját honlap
saját honlap (angol)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2003
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási
Jelenlegi munkahelyek
2013 - Szent István Egyetem
további (egyetemi magántanár)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 3.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 2
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Havas Petra PhD 2015  ÉDI-BCE
Bujna Erika PhD 2014  ÉDI-BCE
(50%) Kun Szilárd PhD 2008  ÉDI-BCE
(50%) Mayer Ágnes PhD 2004  ÉDI-BCE

  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Mikroorganizmusok fiziológiája Mikroorganizmusok és enzimek rögzítése Fermentációs technológiák kidolgozása Biokonverziók modellezése Funkcionális élelmiszerek tervezése
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2016

Quang Duc Nguyen, Szilárd Kun, Erika Bujna, Petra Havas, Ágoston Hoschke, Judit Maria Rezessy-Szabó: Power of Bifidobacteria in Food Applications for Health Promotion, In: Szerk.: Vijai Kumar Gupta, Szerk.: Gauri Dutt Sharma, Szerk.: Maria G Tuohy, Szerk.: Rajeeva Gaur The Handbook of Microbial Bioresources. London: CABI Publishing, 2016. pp. 228-258.
The Handbook of Microbial Bioresources
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
nyelv: angol
2015

Quang D Nguyen, Erika Bujna, Gabriella Styevkó, Judit M Rezessy-Szabó, Ágoston Hoschke: Fungal biomolecules for food industry, In: Szerk.: Vijai Kumar Gupta, Szerk.: Robert L Mach, Szerk.: S Sreenivasaprasad Fungal Biomolecules: Sources, Applications and Recent Developments. West Sussex: John Wiley and Sons, Ltd., 2015. pp. 11-38.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
nyelv: angol
DOI 
2015

Attila Szöllősi, Judit M Rezessy-Szabó, Ágoston Hoschke, Quang D Nguyen: Novel method for screening microbes for application in microbial fuel cell, BIORESOURCE TECHNOLOGY 179: pp. 123-127.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2013

Quang D Nguyen, Noémi M Sujtó, Erika Bujna, Ágoston Hoschke, Judit M Rezessy-Szabó: Effects of Medium Composition and Process Parameters on the Production of Extracellular Inulinase by Thermomyces lanuginosus, FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY 51: (1) pp. 36-44.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
Teljes szöveg 
2011

Quang D Nguyen, Judit M Rezessy-Szabó, Bálint Czukor, Ágoston Hoschke: Continuous production of oligofructose syrup from Jerusalem artichoke juice by immobilized endo-inulinase, PROCESS BIOCHEMISTRY 46: (1) pp. 298-303.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 19
nyelv: angol
DOI 
2008

Kun Sz, Rezessy-Szabó JM, Nguyen DQ, Hoschke Á: Changes of microbial population and some components in carrot juice during fermentation with selected Bifidobacterium strains, PROCESS BIOCHEMISTRY 43: (8) pp. 816-821.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 58
nyelv: angol
2007

Rezessy-Szabó JM, Nguyen DQ, Hoschke Á, Braet C, Hajós G, Claeyssens M: A novel thermostable alpha-galactosidase from the thermophilic fungus Thermomyees lanuginosus CBS 395.62/b: Purification and characterization, BIOCHIMICA ET BIOPHYSICA ACTA-GENERAL SUBJECTS 1770: (1) pp. 55-62.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 29
nyelv: angol
DOI 
2005

Nguyen DQ, Rezessy-Szabó JM, Bhat MK, Hoschke Á: Purification and some properties of beta-fructofuranosidase from Aspergillus niger IMI 303386, PROCESS BIOCHEMISTRY 40: pp. 2461-2466.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 45
nyelv: angol
2002

Nguyen DQ, Rezessy-Szabó JM, Claeyssens M, Stals I, Hoschke Á: Purification and characterisation of amylolytic enzymes from thermophilic fungus Thermomyces lanuginosus strain ATCC 34626, ENZYME AND MICROBIAL TECHNOLOGY 31: (3) pp. 345-352.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 86
nyelv: angol
2000

Nguyen DQ, Rezessy-Szabó JM, Hoschke Á: Optimisation of composition of media for the production of amylolytic enzymes by Thermomyces lanuginosus ATCC 34626, FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY 38: pp. 229-234.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 35
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:275 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
99
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
139
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
3 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
387

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )