Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2016. XI. 03.
Személyes adatok
Keszthelyi-Szabó Gábor
név Keszthelyi-Szabó Gábor
születési év 1953
intézmény neve
Óbudai Egyetem
Egyetemi Doktori Tanács (tanácskozási jogú tag)
doktori iskola
SzTE Környezettudományi Doktori Iskola (oktató)
SzIE Műszaki Tudományi Doktori Iskola (oktató)
Doktori Iskola Tanácsa (teljes jogú külső tag)
SzE Wittmann Antal Növény-, Állat- és Élelmiszer-tudományi Multidiszciplináris Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása SzTE Környezettudományi Doktori Iskola 49%
SzIE Műszaki Tudományi Doktori Iskola 50%
OE Egyetemi Doktori Tanács (tanácskozási jogú tag) 1%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Szent István Egyetem
Elérhetőségek
drótpostacím szabogmk.u-szeged.hu
telefonszám +36 62 544-000
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1988
fokozat tudományága agrárműszaki tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Élelmiszertechnológiai Egyetem, Moszkva/MTA AMB
tudományos fokozat, cím DSc
fokozat megszerzésének éve 2008
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
1976 - Szegedi Tudományegyetem, Mérnöki Kar (további intézmény)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 2
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 2
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Péter Szabó István PhD 2015  MTDI
(50%) Sárosi József PhD 2013  MTDI
(50%) Szép Angéla PhD 2013  KDI3-SzTE

jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Zakar Mihály (PhD) (2020/08)  SZE-WAMDI
hiányos adatú hallgatói:
Kovács Róbertné Veszelovszky Petra PhD (2016/08)  MTDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Vibro-aero fluidizációs szárítás, agglomerálás, instantizálás. Hibrid (konvektív-mikrohullámú) energiaközléses hő-, anyag-és impulzus transzport folyamatok élelmiszeripari műveletekben, eljárásokban.
jelenlegi kutatásainak tudományága agrárműszaki tudományok
bio-, környezet- és vegyészmérnöki tudományok
Közlemények
2015

Beszédes S, Veszelovszki P, Ludányi L, Keszthelyi-Szabó G, Hodúr C: DEVELOPMENT OF BIODEGRADABILITY INDICATORS FOR MICROWAVE SLUDGE CONDITIONING, In: Szerk.: Magó László, Szerk.: Kurják Zoltán "Synergy engineering, agriculture, waste management and green industry innovation": papers of the IV. International Conference of the CIGR Hungarian National Committee and the Szent István University Faculty of Mechanical Engineering and the XXXVII. R&D Conference of the Hungarian Academy of Sciences Committee of Agricultural and Biosystems Engineering : [Gödöllő, ... 12-15. October 2015]. Gödöllő: Szent István University Faculty of Mechanical Engineering, 2015. Paper NO3-1-022. 6 p.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Konferenciaközlemény
nyelv: angol
URL 
2015

Beszédes S, Veszelovszki P, Lemmer B, Ludányi L, Keszthelyi-Szabó G, Hodúr C: CORRELATION BETWEEN DIELECTRIC PROPERTIES AND AEROBIC BIODEGRADABILITY OF MEAT PROCESSING, In: Szerk.: Magó László, Szerk.: Kurják Zoltán "Synergy engineering, agriculture, waste management and green industry innovation": papers of the IV. International Conference of the CIGR Hungarian National Committee and the Szent István University Faculty of Mechanical Engineering and the XXXVII. R&D Conference of the Hungarian Academy of Sciences Committee of Agricultural and Biosystems Engineering : [Gödöllő, ... 12-15. October 2015]. Gödöllő: Szent István University Faculty of Mechanical Engineering, 2015. Paper P3-2-023. 6 p.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Konferenciaközlemény
nyelv: angol
URL 
2014

Sándor Beszédes, Lajos Ludányi, Gábor Szabó, Cecilia Hodúr: Microwave enhanced biodegradability of meat processing wastewater sludge, ENVIRONMENTAL ENGINEERING AND MANAGEMENT JOURNAL Acc. paper: Paper 332_46. 6 p.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2014

Tabajdi Éva Enikő, Beszédes Sándor, Keszthelyi-Szabó Gábor: Élelmiszeripari szennyvizek biológiai lebonthatóságának és dielektromos jellemzőinek vizsgálata, ÉLELMISZER - TUDOMÁNY TECHNOLÓGIA 68: (3) pp. 29-32.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
URL 
2014

Péter Szabó I, Szendrő P, Szabó G: Kísérleti berendezés kifejlesztése napkollektorok hatásfokának mérésére., ENERGIAGAZDÁLKODÁS &: pp. 20-23.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2014

Kiss Zs L, Kertész Sz, Hodúr C, Keszthelyi-Szabó G, László Zs: Whey separation using TiO2-modified utrafiltration membrane, ACTA ALIMENTARIA 43: (Suppl. 1) pp. 78-84.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2014

Beszédes S, Kovács Rné V P, Ludányi L, Keszthelyi-Szabó G, Hodúr C: Dielektromos jellemzők jelentősége az iszapkezelés során, In: Szerk.: Schmidt R, Szerk.: Bali Papp Á XXXV. Óvári Tudományos Nap: A magyar és nemzetközi agrár- és élelmiszer-gazdaság lehetőségei [előadások és poszterek teljes anyaga CD]. Mosonmagyaróvár: Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, 2014. pp. 12-17.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Konferenciaközlemény
nyelv: magyar
URL 
2014

Kiss Zs L, Keszthelyi-Szabó G, Hodúr C, László Zs: EFFECT OF PRE-FLOTATION BY OILY WASTE WATER COMBINED TREATMENT, In: Szerk.: Schmidt R, Szerk.: Bali Papp Á XXXV. Óvári Tudományos Nap: A magyar és nemzetközi agrár- és élelmiszer-gazdaság lehetőségei [előadások és poszterek teljes anyaga CD]. Mosonmagyaróvár: Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, 2014. pp. 41-47.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Konferenciaközlemény
nyelv: angol
2013

Marietta Ábel, Gábor Szabó, Oriane Poser, Zsuzsanna László, Cecilia Hodúr: Enzyme recovery and fouling mitigation by ultrasound-enhanced ultrafiltration, DESALINATION AND WATER TREATMENT 51: (25-27) pp. 4921-4926.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
DOI 
2013

Beszédes Sándor, Szabó Gábor: A SZTE Mérnöki Kar Folyamatmérnöki Intézetében folyó mikrohullámú szennyvíziszap-kezelés eredményei, REVIEW OF FACULTY OF ENGINEERING ANALECTA TECHNICA SZEGEDINENSIA : (Special Issue) pp. 33-47.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
URL 
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
41
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
348
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
16
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
16
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
279
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
Tudományos/művészeti akadémiai tagság: habilitáció (1998), Széchenyi Professzori Ösztöndíj (1998-2002) Tudományos/szakmai közéleti tevékenység: Honourary Professor of the Moscow State University of Food Production (2006) Honourable Member of the Scientific Council of I. I. Mechnikov Odessa National University (2005). Szent István Egyetem, Gépészmérnöki Kar, Mezőgazdasági gépészet alapjai PhD program, Műszaki Tudományi Doktori Iskola, alapító külső tag (2000-től).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )