Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2016. XI. 13.
Személyes adatok
név Ambrus Árpád
születési év 1944
intézmény neve
doktori iskola
DE Kerpely Kálmán Doktori Iskola (oktató)
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
DE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Budapesti Corvinus Egyetem
Elérhetőségek
drótpostacím ambrusadryahoo.co.uk
telefonszám +36 1 226-3790
mobiltelefon száma +36 30 935-2432
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1980
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1980
fokozat tudományága
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
tudományos fokozat, cím Habilitáció
fokozat megszerzésének éve 2006
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Debreceni Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2012 - Nemzeti Élelmiszerlánc Biztonsági Hivatal (további intézmény)
tudományos tanácsadó
2012 - Nemzeti Élelmiszerlánc Biztonsági Hivatal (további intézmény)
további (nyugdíjas)
2006 - Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal (további intézmény)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 8
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 4
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Zentai Andrea PhD 2016  ÉDI
(50%) Perihan Yolci PhD 2012  

témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
Farkas Zsuzsa PhD (2018/12)  ÉDI
Horváth Zsuzsanna PhD (2018/12)  ÉDI
(50%) Kötelesné Suszter Gabriella PhD (2017/08)  JPDI
(50%) Suszter Gabriella PhD (2016/12)  
Szenczi-Cseh Júlia PhD (2018/06)  ÉDI
abszolutóriumot szerzett, de nincs folyamatban doktori cselekmény és nincs fokozat:
Kerekes Kata (PhD) 2016/08  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Szermaradék mintavételi, vizsgálati módszerek, véletlen hiba becslése, eredmények statisztikai értékelése. Fogyasztók expozíciója. Mintavételi eljárások. Vizsgálati rendszerek ellenőrzése.
jelenlegi kutatásainak tudományága kémiai tudományok
élelmiszertudományok
Közlemények
2015

Omeroglu PY, Ambrus A, Boyacioglu D, Majzik ES: A Case Study to Assess the Sample Preparation Error in Pesticide Residue Analysis, FOOD ANALYTICAL METHODS 8: (2) pp. 474-482.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2015

Farkas Z, Horváth Z, Szabó IJ, Ambrus A: Estimation of sampling uncertainty of pesticide residues based on supervised residue trial data, JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 63: (18) pp. 4409-4417.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2015

Farkas Z, Slate A, Whitaker TB, Suszter G, Ambrus A: Use of Combined Uncertainty of Pesticide Residue Results for Testing Compliance with Maximum Residue Limits (MRLs), JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 63: (18) pp. 4418-4428.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2014

Horváth Z, Sali J, Zentai A, Dorogházi E, Farkas Z, Kerekes K, Ambrus A: Limitations in the determination of maximum residue limits and highest residues of pesticides: Part I, JOURNAL OF ENVIRONMENTAL SCIENCE AND HEALTH PART B-PESTICIDES FOOD CONTAMINANTS AND AGRICULTURAL WASTES 49: (3) pp. 143-152.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2014

Ambrus A, Horváth Z, Farkas Z, Szabó JI, Dorogházi E, Szeitzne-Szabo M: Nature of the field-to-field distribution of pesticide residues, JOURNAL OF ENVIRONMENTAL SCIENCE AND HEALTH PART B-PESTICIDES FOOD CONTAMINANTS AND AGRICULTURAL WASTES 49: (4) pp. 229-244.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2014

Trevisani M, Farkas Z, Serraino A, Zambrini AV, Pizzamiglio V, Giacometti F, Ambrus A: Analysis of industry generated data Part I. A baseline for the development of a tool to assist milk industry in designing sampling plans for controlling aflatoxin M1 in milk, FOOD ADDITIVES AND CONTAMINANTS PART A - CHEMISTRY ANALYSIS CONTROL EXPOSURE AND RISK ASSESSMENT 31: (7) pp. 1246-1256.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2014

Farkas Z, Trevisani M, Horváth Z, Serraino A, Szabo I, Kerekes K, Szeitzne-Szabo M, Ambrus A: Analysis of industry generated data Part II. Risk based sampling plan for efficient self-control of aflatoxin M1 contamination in raw milk, FOOD ADDITIVES AND CONTAMINANTS PART A - CHEMISTRY ANALYSIS CONTROL EXPOSURE AND RISK ASSESSMENT 31: (7) pp. 1257-1273.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2014

Karasali H, Kasiotis KM, Machera K, Ambrus A: Case Study To Illustrate an Approach for Detecting Contamination and Impurities in Pesticide Formulations, JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 62: (47) pp. 11347-11352.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2014

Farkas Z, Horvath Z, Kerekes K, Ambrus A, Hamos A, Szabo MS: Estimation of sampling uncertainty for pesticide residues in root vegetable crops, JOURNAL OF ENVIRONMENTAL SCIENCE AND HEALTH PART B-PESTICIDES FOOD CONTAMINANTS AND AGRICULTURAL WASTES 49: (1) pp. 1-14.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2013

Zentai A, Sali J, Szabó IJ, Szeitzne-Szabo M, Ambrus A, Vasarhelyi A: Factors affecting the estimated probabilistic acute dietary exposure to captan from apple consumption, FOOD ADDITIVES AND CONTAMINANTS PART A - CHEMISTRY ANALYSIS CONTROL EXPOSURE AND RISK ASSESSMENT 30: (5) pp. 833-842.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
56
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
60
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
1
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
4 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
54
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
2
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
568
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
7 évig vezettem a 'FAO-IAEA Training and reference Centre for Food and Pesticide Control' továbbképzési programját. A program részeként közel 150 résztvevővel rendeztünk 4-6 hetes intenzív továbbképzést, és fogatunk több mint 50 ösztöndíjast. A továbbképzési programok kidolgozása és vezetése volt az egyik kiemelt feladatom.

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )