Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2016. XII. 01.
Személyes adatok
név Babinszky László
születési év 1950
intézmény neve
doktori iskola
DE Állattenyésztési Tudományok Doktori Iskola (törzstag)
Doktori Iskola Tanácsa
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása DE Állattenyésztési Tudományok Doktori Iskola 99%
DE ÁTDI-DE Doktori Iskola Tanácsa 1%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Debreceni Egyetem
MAB minősítés
a törzstagság feltételeinek megfelel
(2014. XII. 12.)
Elérhetőségek
drótpostacím babinszkyagr.unideb.hu
telefonszám +36 52 512-900/68022
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1992
fokozat tudományága állattenyésztési tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Wageningeni Agrártud. Egyetem, Hollandia
Jelenlegi munkahelyek
2010 - Debreceni Egyetem
egyetemi tanár
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 9.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 6.5
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Dégen László PhD 2011  ÁTDI-KE
Nochta Imre PhD 2011  ÁTDI-KE
(50%) Halas Veronika PhD 2004  
(50%) Tóthi Róbert PhD 2003  
(50%) Szabó Csaba PhD 2001  
Tossenberger János PhD 2001  

abszolutóriumot szerzett, de nincs folyamatban doktori cselekmény és nincs fokozat:
Nyisalovits Andrea (PhD) 2014/08  ÁTDI-DE
Tenke János (PhD) 2011/08  
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Dobos Ádám (PhD) (2018/08)  ÁTDI-DE
Horváth Márta (PhD) (2018/08)  ÁTDI-DE
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Sertés és baromfi takarmányozás. A táplálóanyag ellátás és a termékminőség kapcsolata. Aminosavak bélszakaszonkénti felszívódásának vizsgálata. Növekedés matematikai modellezése.
jelenlegi kutatásainak tudományága állattenyésztési tudományok
Közlemények
2016

Homoki Judit R, Nemes Andrea, Fazekas Erika, Gyémánt Gyöngyi, Balogh Péter, Gál Ferenc, Al-Asri Jamil, Mortier Jérémie, Wolber Gerhard, Babinszky László, Remenyik Judit: Anthocyanin composition, antioxidant efficiency, and α-amylase inhibitor activity of different Hungarian sour cherry varieties (Prunus cerasus L.), FOOD CHEMISTRY 194: pp. 222-229.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
DOI 
2016

Horváth M, Asbóth G, Gálné Remenyik J, Babinszky L: A hőstressz káros hatása a brojler antioxidáns státuszára és ezen hatás csökkentése takarmányozással, MAGYAR ÁLLATORVOSOK LAPJA 138: (9) pp. 559-564.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
Teljes szöveg 
2016

Horváth M, Asbóth G, Gálné Remenyik J, Babinszky L: A hőstressz káros hatása a brojler antioxidáns státuszára és ezen hatás csökkentése takarmányozással, MAGYAR ÁLLATORVOSOK LAPJA 138: (8) pp. 471-481.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
Teljes szöveg 
2014

Halas V, Babinszky L: Role of Dietary Polysaccharides in Monogastric Farm Animal Nutrition, In: Szerk.: Noureddine Benkeblia Polysaccharides: Natural Fibers in Food and Nutrition. Boca Raton FL: CRC Press, 2014. pp. 429-476.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
nyelv: angol
URL 
2012

Banhazi T M, Babinszky L, Halas V, Tscharke M: Precision Livestock Farming: Precision feeding technologies and sustainable livestock production, INTERNATIONAL JOURNAL OF AGRICULTURAL AND BIOLOGICAL ENGINEERING 5: (4) pp. 54-61.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2010

Halas Veronika, Babinszky László, Dijkstra, J, Verstegen, M W A, Gerrits, W J J: Efficiency of fat deposition from non-starch polysaccharides, starch and unsaturated fat in pigs, BRITISH JOURNAL OF NUTRITION 103: pp. 123-133.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 8
nyelv: angol
DOI 
2009

Dégen L, Halas Veronika, Tossenberger János, Szabó Csaba, Babinszky László: The impact of dietary fiber and fat levels on total tract digestibility of energy and nutrients in growing pigs and its consequence for diet formulation, ACTA AGRICULTURAE SCANDINAVICA SECTION A-ANIMAL SCIENCE 59: (3) pp. 150-160.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 10
nyelv: angol
URL 
2009

Babinszky László, Halas Veronika: Innovative swine nutrition: some present and potential applications of latest scientific findings for safe pork production, ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE 8: (Suppl.3) pp. 7-20.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
DOI 
2004

Halas Veronika, Dijkstra, J, Babinszky László, Verstegen, M W A, Gerrits, W J J: Modeling of nutrient partitioning in growing pigs to predict their anatomical body composition: 1. Model description, BRITISH JOURNAL OF NUTRITION 92: pp. 707-723.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 9
nyelv: angol
DOI 
1990

Babinszky László, Van der Meer Jos M, Boer Hugh, Den Hartog Leo A: An in vitro method for prediction of the digestible crude protein content in pig feed, JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE &: pp. 173-178.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 30
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:60 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
142
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
200
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
2
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
6 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
289
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
Irányításával 3 hallgató nemzetközi (holland, dán, norvég) kooperációban készítette disszertációját. A Chairman of WIANF (World Conference on Innovative Animal Nutrition and Feeding) elnöke 2015-től; Biz.tag 2016-tól: Austin Food Sciences (NJ, USA), E Cronicon Nutrition (UK); Tag az MTA Állatnemesítési, -teny.-i, Takarm. és Gyepgazd. Tud.Biz.-ában; az Acta Agriculture Scandinavica Section A: Animal Science szerk. biz-ában; KRMIVA, Journal of Animal Nutrition (Zagreb, Croatia), biz.tag 2011-től

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )