Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2015. X. 02.
Személyes adatok
Biacs Péter
név Biacs Péter
születési év 1940
intézmény neve
doktori iskola
KE Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola (oktató)
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (törzstag emeritus)
Doktori Iskola Tanácsa
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Budapesti Corvinus Egyetem
Elérhetőségek
drótpostacím pabiacsqwertynet.hu
telefonszám +36 1 385-3881
mobiltelefon száma +36 30 500-9031
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1975
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
tudományos fokozat, cím DSc
fokozat megszerzésének éve 1985
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
2003 - Budapesti Corvinus Egyetem
professor emeritus
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 3
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Temesi Ágoston PhD 2011  GSDI-KE
(50%) Temesi Ágoston PhD 2011  GSDI-KE
Mohamed Hebsi kandidátusi 1997  
Daood Gehad Husszein kandidátusi 1987  

témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
(50%) Süllős Gyula PhD (2017/01)  GSDI-KE
Kutatás
kutatási terület ipari mikrobiológia és enzimológia, biotechnológia, élelmiszer-biztonság, nyomonkövetés, kockázatbecslés, marketing, élelmiszer-ellenőrzés, lipidek analitikája
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
gazdálkodás- és szervezéstudományok
Közlemények
2013

Soós Gabriella, Biacs Péter, Kiss Attila: FOGYASZTÓI ATTITŰDÖK A FUNKCIONÁLIS ÉLELMISZER-FOGYASZTÁS TERÜLETÉN, ÉLELMISZER, TÁPLÁLKOZÁS ÉS MARKETING 9: (1) pp. 13-22.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
URL 
2013

Temesi Á, Biacs P A: Gyógy- és fűszernövényekkel dúsított funkcionális élelmiszerek piaci vizsgálata, In: Szerk.: Blázovics Anna, Szerk.: Mézes Miklós Természetes eredetű hatóanyagok a modern orvoslásban. Gödöllő: Szent István Egyetemi Kiadó, 2013. pp. 40-45.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
nyelv: magyar
2013

Kalóczkai Kata, Naár Zoltán, Kiss Attila, Biacs P A: Investigation of pre- and probiotic functional foodstuffs in and in vitro human gastrointestinal model system, HUNGARIAN AGRICULTURAL RESEARCH 22: (1) pp. 18-22.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2012

Biacs P A: A klimaváltozás élelmezés-biztonsági kérdései, ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK 58: (3-4) pp. 89-94.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2011

Temesi Ágoston, Biacs Péter, Szente Viktória : Functional canned food – A comlex marketing research., Saarbrücken: LAP Lambert Academic Publishing, 120 p.
dokumentum típusa: Könyv/Szakkönyv
nyelv: angol
2000

Abushita A A, Daood H G, Biacs P A: Change in Carotenoids and Antioxidant Vitamins in Tomato as a Function of Varietal and Technological factors, JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 48: (6) pp. 2075-2081.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 58
nyelv: angol
1999

Márkus F, Daood HG, Kapitány J, Biacs PA: Change in the carotenoid and antioxidant content of spice red pepper (paprika) as a function of ripening and some technological factors, JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 47: (1) pp. 100-107.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 36
nyelv: angol
1997

Abushita A A, Hebshi E A, Daood H G, Biacs P: Determination of antioxidant vitamins in tomatoes, FOOD CHEMISTRY 60: (2) pp. 207-212.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 41
nyelv: angol
1992

Biacs P, Czinkotai B, Hoschke Á: Factors affecting stability of colored substances in paprika powders, JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 40: (3) pp. 363-367.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 33
nyelv: angol
1989

Biacs P, Daood H G, Pavisa A, Hajdu F: Studies on the carotenoid pigments of paprika /Capsicum annuum L. var. Sz-20/, JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 37: (2) pp. 350-353.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 63
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:231 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
147
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
178
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
1
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
23 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
47
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
42
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
509
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
A Budapesti Corvinus Egyetem jogelődjénél, a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen 1986-ban kaptam egyetemi tanári kinevezést, 2010-ben nyugdíjba mentem és professzor emeritus címet kaptem. A BCE Élelmiszer-tudományi Doktori Iskolának megalakulása óta vagyok tagja. A Kaposvári Egyetem valamint a Debreceni Egyetem Gazdaság- és Szervezéstudományi Doktori Iskolájában témavezető vagyok.

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )