Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
ARCHÍV OLDAL
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2009. III. 18.
Személyes adatok
név Sáray Tamás
Elérhetőségek
drótpostacím tamas.sarayuni-corvinus.hu
telefonszám +36 1 482-6303
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1984
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Magyar Tudományos Akadémia
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1984
fokozat tudományága
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
1964 - Budapesti Corvinus Egyetem, Élelmiszertudományi Kar (további intézmény)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 2
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 1
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
EMEKANDOKO ALPHONSE PhD 2011  ÉDI-BCE

  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Biológiai, kémiai és hőfizikai módosulások feltárása, meghatározása a gyorsfagyasztás művelete és a fagyasztva tárolás során; szabályozott légterű tárolási technológia optimalizálása (ULO).
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2008

Sáray, T., Koncz, K-né, Horti, K., Zsomné Muha, V., Polyákné Fehér, K., Kaffka, K., Zsom, T., Hitka, G.: Ultra alacsony oxigéntartalmú légtérben hűtvetárolt zöldségfélék minőségének alakulása a sajátos termékjelllemzők figyelembevételével, Zöldségtermesztés, 39 (3), pp. 13-15
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 5
nyelv: magyar
2008

Sáray, T.: A szabályozott légterű, ultra alacsony oxigén-tartalmú (CA/ULO) hűtőtárolás, Agrárágazat, 9 (2), pp. 88-90
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: magyar
2007

Sáray, T.: A hűtőlánc és logisztikája., In: Balla, Cs., Siró, I. (szerk.) Élelmiszerbiztonság és-minőség II. Élelmiszertechnológiák, pp. 187-196
dokumentum típusa: Könyvfejezet/Szakkönyv része
nyelv: magyar
2006

Emekandoko, A., Horti, K., Sáray, T.: Chances of keeping quality of fresh, raw, early potatoes, with special regard to storage in controlled atmosphere., Acta Alimentaria, 35 (4), pp. 493-500
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.250
független idéző közlemények száma: 11
nyelv: angol
2006

Sáray, T.: Lehetőségek és korlátok: zöldségfélék hűtőtárolása szabályozott légtérben (1.,2.), Hűtőipar, 54, (2., 3.), pp. 6-10
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 19
nyelv: magyar
2002

Sáray, T.: Élelmiszerek tartósítása hűtőkezeléssel. Élelmiszerek hűtőtárolása., In Beke, Gy. (szerk.) Hűtőipari Kézikönyv 2., 7-23, 50-82, 96-101, 177-287, 167 p.
dokumentum típusa: Könyvfejezet/Szakkönyv része
független idéző közlemények száma: 46
nyelv: magyar
1996

Sáray, T., Zackel, E., Csillag, A., Horti, K.: Structural and other alterations in plant tissues caused by quick-freezing and storage time., Acta Alimentaria, 25, (4), pp. 343-355
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.250
független idéző közlemények száma: 10
nyelv: angol
1987

Sáray, T.: Storage studies with Hungarian paprika (Capsicum annuum L.) and cauliflower (Brassica cretica) used for preservation., Acta Horticulturae, 220, pp. 503-509
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 1.910
független idéző közlemények száma: 27
nyelv: angol
1979

Sáray, T., Almási, E.: CA storage stability of tomatoshaped paprika (Capsicum annuum L.), Bulletin de l'Institut International du Froid, Paris, 59 (4), pp. 1154-1154
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 1.000
független idéző közlemények száma: 16
nyelv: angol
1963

Vas, K., Sáray T.: Methode zur Bestimmung des Reifegrades von grünen Erbsen und Anwendung bei Sortenversuchen., Die Kälte, 16, pp. 395-398
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 18
nyelv: német
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:156 
Tudománymetriai adatok
Saját közlemény- és idézőlista A publikációs lista az MTMT-ben innen nem érhető el
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
51 
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
102 
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0 
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
6 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
30 
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
5 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
187 
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
A kutatási terület specialitása miatt a folyóiratok zöme az SCI listán nem szerepel. A hatástényező kialakításához szükséges információ a szerkesztőségekből származik. a kumulatív impaktfaktor és az összes hivatkozás feltüntetésénél könyvrészletek esetében az általánosan használt (becsült) értéket vettem figyelembe.


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )